in

Vad är Olaplex?

Olaplex är molekylen som beskrivs som räddningen för färgade och i synnerhet blonderade hår. Men vad är Olaplex egentligen? Vi tog hjälp av Damernas Världs hårbloggare Elin Johansson. Mer

När Kim Kardashian i våras gick från att vara brunett till platinablond på ett kick höjde flera på ögonbrynen och undrade hur håret fortfarande kunde se så friskt ut. Att göra en så stor färgförändring som Kim gjorde var inte ens möjligt för några år sedan utan att håret gick av. Hemligen kallas Olaplex – en molekyl som återskapar hårets egna svavelbindningar och gör håret starkare. Tanken är att man ska kunna ljusa upp ett hår betydligt mer, utan att håret tar någon som helst skada, snarare tvärtom. Damernas Världs hårbloggare Elin Johansson har själv testsat Olaplex flera gånger på sin salong och är positiv.

”Jag upplevde att det tog lite längre tid för att håret skulle bli ljusare, men jag kände på kundens hår under hela processen och blev väldigt positivt överraskad.”

Olaplex kan blandas i vilken färg som helst, oavsett märke och hjälper alltså till att vårda håret istället för att slita på det.

[adSpace placement=”auto”]

”Jag kände verkligen skillnad och kunde inte förstå att jag har blekt upp ett brunt färgat hår till en blont svall med NOLL slitage.”

olaplex_1
Foto: Elin Johansson
olaplex2
Foto: Elin Johansson
olaplex3
Foto: Elin Johansson