in

Trött på torrt hår? Här är frisörens bästa tips och produkter

Tips för torrt hår på vintern
Källa: Element5 Digital / Unsplash

Emelie Johansson är stjärnfrisören bakom instagramkontot @hairtalkbyemelie. VeckoRevyns Alva Sperle har fått ta del av hennes bästa tips på hur du tar hand om ditt trötta vinterhår. Mer

koplankar 1024x37

Emelie Johansson är frisören som syns överallt just nu och på sitt instagramkonto @hairtalkbyemelie delar hon med sig av hårtips och stylingvideos. Hon sysslar mest med hairtalk – det vill säga extensions av högsta kvalitet – men brinner för allt som har med hårvård att göra. Nu när vintern är här menar Emelie att fukt är det absolut viktigaste botemedlet för torra och trötta vinterhår.

Har du några favoritprodukter som boostar med glow och fukt? 

– Jag älskar fuktkrämen High Dive från R+Co. Ha i den i håret efter tvätt och innan föning. En bra fuktinpackning är också ett måste. Gör helst en inpackning varje vecka!

Har du några andra bra knep för att vårda håret så här års som inte innefattar några produkter? 

– Under vintertid behöver man nästan alltid ta lite extra hjälp av produkter! Under sommartid är det lätt att använda en hatt eller en fläta för att skydda håret, men under vintermånaderna är luften så torr och vi använder så mycket ull i tröjor och halsdukar som äter upp all fukt i håret. Se därför till att boosta med fukt! Inpackning är ofta nyckeln, och att ha med en fuktspray eller olja i väskan.

Vi hör ofta att maten vi äter hänger ihop med hur håret mår. Hur brukar du tänka när du sätter ihop en riktig hårboostande måltid? 

– Omega 3, som bland annat finns i fisk, är alltid guld för både hår och hud eftersom det håller håret glansigt! Även havregryn och ägg är bra då de innehåller biotin som är en extremt viktig byggsten för håret.

Hur ser din hårvårdsrutin ut just nu? 

– Just nu använder jag en ny serie produkter från Martinsson King. Den innehåller schampo och balsam där du själv tillsätter serum som passar just din hårtyp. Jag kör ”Volume” i botten och ”Hydrate” i längderna. Serumen kan du även använda var för sig efter din tvätt. Jag har alltid High Dive i handdukstorkat hår och jag använder inpackningen Defy Damage från Joico en gång i veckan för återuppbyggnad!

Om man har en tight budget, vad rekommenderar du att man satsar på för produkter då? 

– Ett bra balsam eller en inpackning! Det är det absolut viktigaste tycker jag. Sedan funkar kokosolja toppen som inpackning för både hår och hårbotten, det är mitt bästa budgettips.

Här hittar du Emelies favoriter

Tips för torrt hår på vintern

High Dive från R+Co är en fuktgivande kräm som du applicerar i håret efter tvätt. Läs mer och köp här.

Tips för torrt hår på vintern

Veganskt schampo från Martinsson King finns för både tunnare och tjockare hår. Tillsätt ett serum som passar för just din hårtyp! Läs mer och köp här.

Tips för torrt hår på vintern

Veganskt balsam som finns för både tjockt och tunnare hår. Tillsätt ett serum som passar just dig. Läs mer och köp här.

Tips för torrt hår på vintern

Ett serum från Martinsson King som ger volym. Kan användas för sig eller blandas med schampo och balsam för att ge ditt hår extra volym. Läs mer och köp här.

Tips för torrt hår på vintern

Ett serum som passar perfekt på vintern! Kan användas för sig själv eller blandas med schampo och balsam för att ge ditt hår extra fukt. Läs mer och köp här.

Tips för torrt hår på vintern

En fuktgivande hårinpackning från Joico som stärker och skyddar håret. Läs mer och köp här.