in

Locka håret som kändisarna

blake lockar 700

Plattång, locktång eller värmespolar? Och hur gör man för att lyckas med de perfekta lockarna? VR hjälper dig på traven med ett gäng värdefulla tips och ger dig kändisarnas snyggaste lockar att inspireras av! Mer

Vilket verktyg ska jag använda mig av?

Locktång
En locktång passar bra för dig som har kort till mellanlångt hår. Har du riktigt långt hår går locktången bra att göra slappare lockar med. En smal locktång resulterar i ett riktigt lockigt hårsvall samtidigt som en tjockare locktång ger dig en vågig frisyr.

Plattång
Plattången är en bra investering för dig som gillar att variera din frisyr. Plattången fungar utmärkt både till att locka håret, göra det vågigt, spikrakt och passar alla hårtyper. En riktig allt-i-allo!

Värmespolar
Värmespolar funkar bäst för dig som har hår som är längre än till axlarna. Satsa på ceramiska värmespolar för att slippa slitage. Med värmespolar kan du få allt från korkskruvar till utborstade vågor!

Flätor
Ett gammalt troget husmorsknep är att gå och lägga sig med fuktigt hår i flätor. Denna metod ger dig lösa vågor istället för riktiga lockar. OBS! Gör inte det här till en vana. Håret mår varken bra av att slitas med hårband när det är blött eller vara fuktigt under en längre tid.

Spolar + hårfön
Här behövs vanliga spolar, en hårfön, tid och tålamod! Rulla upp fuktigt (och även här, värmeskyddat!) hår på spolar som du senar fönar torrt. Släpp ut lockarna när hela håret har svalnat.

Knepen som ger hållbara lockar


Rengör

Har du volymprodukter och hårspray i håret kan det smälta och brännas fast på ditt lockverktyg. Vissa mousse kan fungera för att hålla lockarna starka. Fråga din frisör!

Torrt hår!
Se till att ditt hår är helt torrt när det ska lockas, eftersom fuktigt hår slits värre av värmen.

Värmeskydd
Förebygg slitet hår med en värmeskyddande produkt. Ett måste när du ska använda plattång och locktång!

Sektioner
Använd dig av hårklämmor och dela upp håret i sektioner. Locka sedan sektion efter sektion, med underhåret först, så missar du inte en slinga!

Glöm inte hårspray!
För att få lockarna att hålla är hårspray efteråt ett måste.

Låt svalna
Rör inte lockarna förrän de svalnat helt – annars är håret rakt igen inom några få timmar.

Vårda
Lockar du håret ofta? Glöm då inte bort att skämma bort håret med balsam och hårinpackningar, eftersom värme sliter på håret.

Tålamod
Ja, det tar lång tid och nej, det kanske inte blir toppenbra första gången. Men, övning ger färdighet! Öva – och snart har du drömlockarna!

Mer kändisfrisyrer att inspireras av hittar du här!