in

Trendigaste frisyrerna (och kändisfrisörernas bästa hårtips)

har scaled
Roksolana Zasiadko

De fixar it-kändisar, kungligheter och modeller på catwalken. Tanka den trendigaste hårkunskapen via kändisfrisörerna! Här får du ta del av deras bästa hårtips och frisyrknep! Mer

[adSpace]

Frisör: Kevin Murphy

I spy a little DOO.OVER on set of the ’how to’ podcast coming soon!!! #LoveKM #BTS

Ett foto publicerat av KEVIN.MURPHY (@love_kevin_murphy)

Australiens största hårstjärna har produkter som gör världssuccé. Han har gjort omslag till bland annat Vogue Australia och InStyle.

Kevins bästa tips:

Enkel väg till volym
– Få lockar och lite extra stuns genom att dela upp lätt fuktigt hår i två delar. Fördela lite gel i längderna och snurra slingorna tills du har två skruvar som hänger på varsin sida. Låt håret torka innan du skakar ur det.

Ta hand om hårbotten
– Vårda skalpen så mår hela håret bättre. Ge dig själv en skalpmassage varje dag för att få upp blodcirkulationen.

Tvätta inte varje dag
– Även lyxiga schampon torkar ut topparna och gör dem frissiga. Tränar du mycket och vill tvätta håret? Ibland räcker det med att bara skölja ur det så slipper du slita på håret onödigt mycket.

Until next time LA?✌️

Ett foto publicerat av elsa hosk (@hoskelsa)

Elsa Hosk har fattat grejen med naturliga lockar.


Frisör: Guido Palau

I över 20 år har hans frisyrer synts på catwalken för de största modehusen som Marc Jacobs, Prada, Calvin Klein, Dior och Balenciaga. Förutom att sätta alla de senaste hår-trenderna utvecklar Guido också nya stylingprodukter för Redken.

Guidos bästa tips:

Nu ska håret vara naturligt
– En fantastisk klippning och färg är grunden. Sedan är det bara att tvätta håret med ett schampo för din hårtyp, låta det lufttorka och njuta av din naturliga textur. Det finns så mycket vackert, naturligt hår därute men många kvinnor motarbetar sin textur av gammal vana med plattång och fön.

Klipp dig med jämna mellanrum
– Det viktiga är inte vilken typ av klippning du har utan underhållet av håret, att klippa sig kontinuerligt. Det finns inte så tydliga trender just nu när det gäller klippningar. Axellångt, eller längre och lite uppklippt funkar för alla. Färgmässigt gillar jag det naturliga med ljusa slingor som gör håret mjukare, fylligare och lyxigare.

Skaffa catwalklockar
– Lockarna ska vara lösa och levande och med en perfekt balans mellan rufs och glans. Börja med att dela upp håret i en slarvig mittbena. Locka sedan hela håret med en smal locktång. Lämna topparna olockade för en spretig, modern känsla. Fördela en texturspray över håret för en nonchalant och grungig finish.

Uppsättning 2.0
– Ballerinaknuten är tillbaka. Snurra ihop håret med händerna och fäst med en snodd eller v-formad hårnål högt upp på huvudet. Spraya med hårspray. 

riding on the 6

Ett foto publicerat av amandla (@amandlastenberg)

Amandla Stenberg kör ballerinaknut och fläta i ett!


Frisör: Marre Hitti

On my way to the 2nd day shoot here with my dear friend @elinlanto @linda_fernstrom73 @dependcosmetic

Ett foto publicerat av Marre Hitti (@bangsbymarre)

Han är inte bara prinsessan Sofias frisör och vän sedan länge – Marres salong Bangs är en av de mest kändistäta i Sverige. Dessutom är han knuten till Tresemmé.

Marres bästa tips:

Jobba med torrschampo
– Jag klarar mig inte utan torrschampo. Använd för att fräscha upp eller som sista touch för att få fin textur och luftig känsla i rent hår. 

Stärk slitet hår
– Var alltid försiktig med värme, börja redan i duschen och dra ner temperaturen. Skållar du håret dras fukten ur och du får ett torrt och slitet hår. Använd inte så mycket värmeverktyg. Och ska du styla håret är det viktigt att applicera värmeskydd innan. Jag har länge jobbat med Olaplex, en effektiv behandling för skadat hår.

Uppsättningstips
– Sektioneringen är A och O för att lyckas med en uppsättning. Gör en hästsvans med i princip allt hår som sitter på den bakre delen av huvudet. Jobba sedan med det främre håret, dra tillbaka det och fäst. Flätor i uppsättningar är annars hett och även lätt att jobba med.

LOVE my hair right now! ????Thank you @bangsbymarre for new color! ❤️ @hairtalkextensions #hairtalk

Ett foto publicerat av Fanny Lyckman (@fannylyckman)

Bloggaren Fanny Lyckman är en flitig besökare hos Marre!

 Text: Anja Skeppe Grahn

Blev du inspirerad? Kanske vill du testa att färga ombre hemma!
Vill du se mer sånt här? Gör som 40 000 andra och följ VeckoRevyn på Facebook så missar du inget!