in

Så stylar du din gardinlugg – 4 tips

Mörk lång gardinlugg

Kort, lång eller spretig? En lugg kommer i alla former men gardinluggen passar de flesta. Här är några tips på hur du kan klippa och styla den. Mer

Är du sugen på att klippa lugg? En lugg ramar in ditt ansikte, gör så att dina ögon poppar och den går dessutom att styla på en rad olika sätt. Men om du tycker det känns som ett stort steg, kanske det är lite väl drastiskt att klippa en Zooey Deschanel-lugg direkt. Låt oss istället starta med den lättaste av luggar: gardinluggen. Den kan nämligen anpassas till just din ansiktsform.

Så stylar du din gardinlugg – i 3 steg

Många tror att en lugg kräver mycket arbete, men det är enklare än vad du tror. Med simpla knep och få verktyg kan alla få till ett bra resultat. Allt du behöver är en hårfön och hårborste.

  1. Föna håret när håret är blött. Sätt hårfönen på max och blås både uppåt, neråt, höger och vänster. På detta sättet behålls volymen i luggen.
  2. När håret är 80 procent torrt börjar du föna försiktigare med en rund borste. Var mjuk i rörelserna och lägg luggen där du vill ha den.
  3. När håret är nästan helt torrt är det dags att stänga av hårfönen och låta luggen vara. Då bevarar du lite av hårets självfall, samtidigt som luggen ser stylad ut.

Rund borste från Lyko

borste

För den lyxiga frisörkänslan behöver du en rund borste. Du hittar den här hos Lyko. Läs mer och köp här.

Hårfön med snabb torktid

harfon

En effektiv hårfön från GHD. Läs mer och köp här.

Tips på 4 sätt att bära en gardinlugg

Vad sägs om en tunn gardinlugg för lockigt hår? Eller en tjockare lugg i kombination med rakt, axellångt hår? Eller kanske en lite längre gardinlugg till ditt långa, uppklippta hår med mycket volym? Här är några sätt att bära en gardinlugg

Tunn gardinlugg för lockigt hår

Om du har lockigt hår kan det vara fint att klippa en gardinlugg för att rama in håret. Tänk på att luggen inte behöver vara så tjock utan att några kortare slingor räcker. Luggen behöver inte heller vara framträdande, utan bara finnas där för att ge en känsla av att ansiktet ramas in.

Kräm för lockligt hår

har13

För att du ska kunna leverera en bra lugg varje dag behöver du denna produkt från Cantu. Läs mer och köp här.

Frisyr: Lång gardinlugg som ramar in ansiktet

Vill du satsa på ett långt hårsvall med mycket volym och olika lager av uppklippt hår? När du även klipper håret närmast ansiktet lite extra ramar du in ansiktet. En lite längre gardinlugg smälter in perfekt till denna frisyr.

Volymspray från Maria Nila

har22

En genväg till volym är denna spray från Maria Nila. Läs mer och köp här.

Frisyr: Tjockare gardinlugg för kort hår

En så kallad lob, vilket är en lång bob, kan lätt piggas upp med en gardinlugg. Klipp luggen så den slutar vid kindbenet! På så sätt ramar du in ansiktet samtidigt som luggen ser fyllig ut från sidan. En tjockare gardinlugg kan även den göra att håret ser lite fylligare.

Veganskt torrshampoo

torr1

Någonting som alla med lugg kan vara eniga om är att torrshampoo är ens bästa vän, här ett veganskt från indy beauty. Läs mer och köp här.

Gardinlugg för uppsatt hår med tofs

Det kanske bästa med att klippa lugg är hur fint det blir när man har uppsatt hår! Det går såklart att kombinera uppsatt hår med en gardinlugg på en rad olika sätt. Vad sägs om en slarvig knut eller en stram tofs?

Hårborste för en perfekt tofs

harborste

För att få till den perfekta hårtofsen eller hårknuten i nacken kan det vara bra att ta hjälp av en hårborste gjord av svinborst. Denna är från KENT och fördelar hårets naturliga oljor jämnt. Läs mer och köp här.

Vill du klippa gardinlugg själv?

Om det är första gången du ska testa gardinlugg kan det vara klokt att låta en frisör göra det. De har koll på vad som passar ditt ansikte och kan visa dig hur du bäst stylar din lugg för ett optimalt resultat. Även om det finns en rad olika youtubeklipp på hur man klipper lugg själv, rekommenderar vi verkligen att lämna detta åt proffsen.

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.