in

Så stylar du din gardinlugg – 4 tips

Mörk lång gardinlugg

Kort, lång eller spretig? En lugg kommer i alla former men gardinluggen passar de flesta. Här är några tips på hur du kan klippa och styla den. Mer

koplankar 1024x37 1

Är du sugen på att klippa lugg? En lugg ramar in ditt ansikte, gör så att dina ögon poppar och den går dessutom att styla på en rad olika sätt. Men om du tycker det känns som ett stort steg, kanske det är lite väl drastiskt att klippa en Zooey Deschanel-lugg direkt. Låt oss istället starta med den lättaste av luggar: gardinluggen. Den kan nämligen anpassas till just din ansiktsform.

Så stylar du din gardinlugg – i 3 steg

Många tror att en lugg kräver mycket arbete, men det är enklare än vad du tror. Med simpla knep och få verktyg kan alla få till ett bra resultat. Allt du behöver är en hårfön och hårborste.

  1. Föna håret när håret är blött. Sätt hårfönen på max och blås både uppåt, neråt, höger och vänster. På detta sättet behålls volymen i luggen.
  2. När håret är 80 procent torrt börjar du föna försiktigare med en rund borste. Var mjuk i rörelserna och lägg luggen där du vill ha den.
  3. När håret är nästan helt torrt är det dags att stänga av hårfönen och låta luggen vara. Då bevarar du lite av hårets självfall, samtidigt som luggen ser stylad ut.

Rund borste från WetBrush

För den lyxiga frisörkänslan behöver du en rund borste. Den här borsten från WetBrush ger dig rikligt med volym och är skonsam mot håret.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

styla gardinluggen i tre steg

Volumizing Round Brush Fine/Medium Hair från WetBrush. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Hårfön med snabb torktid från ghd

En effektiv hårfön som snabbt torkar håret och gör det glansigt.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

sa stylar du gardinluggen

Air Professional Hairdryer från ghd. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Värmeborste från Revlon Tools

Ett värmeverktyg som borstar torkar och håret samtidigt som det ger håret volym och fin glans.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

varmeborste for att styla gardinlugg dam

One-Step Hair Dryer & Volumiser Short Hair Pro Collection från Revlon Tools. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Tips på 4 sätt att bära en gardinlugg

Vad sägs om en tunn gardinlugg för lockigt hår? Eller en tjockare lugg i kombination med rakt, axellångt hår? Eller kanske en lite längre gardinlugg till ditt långa, uppklippta hår med mycket volym? Här är några sätt att bära en gardinlugg

Gardinlugg för lockigt hår

Om du har lockigt hår kan det vara fint att klippa en gardinlugg för att rama in håret. Tänk på att luggen inte behöver vara så tjock utan att några kortare slingor räcker. Luggen behöver inte heller vara framträdande, utan bara finnas där för att ge en känsla av att ansiktet ramas in.

Framhäv lockarna med curlcream från Moroccanoil

En curlcream som mjukgör, kontrollerar frissighet och ger optimal stadga.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

gardinlugg lockigt har

Curl Defining Cream 250 ml från Moroccanoil. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Frisyr: Lång gardinlugg som ramar in ansiktet

Vill du satsa på ett långt hårsvall med mycket volym och olika lager av uppklippt hår? När du även klipper håret närmast ansiktet lite extra ramar du in ansiktet. En lite längre gardinlugg smälter in perfekt till denna frisyr.

Volymspray från Maria Nila

Ge gardinluggen extra volym med denna spray från Maria Nila.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

gardinlugg volym

Style&Finish Volume spray 100 ml från Maria Nila. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Frisyr: Tjockare gardinlugg för kort hår

En så kallad lob, vilket är en lång bob, kan lätt piggas upp med en gardinlugg. Klipp luggen så den slutar vid kindbenet! På så sätt ramar du in ansiktet samtidigt som luggen ser fyllig ut från sidan. En tjockare gardinlugg kan även den göra att håret ser lite fylligare.

Veganskt torrshampoo från Indy Beauty

Någonting som alla med lugg kan vara eniga om är att torrshampoo är ens bästa vän, här ett veganskt från Indy Beauty.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko).

torrshampoo till styling av gardinlugg

Squalane Refreshing Dry Shampoo 200 ml från Indy Beauty. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten (länk till Lyko).

Gardinlugg för uppsatt hår med tofs

Det kanske bästa med att klippa lugg är hur fint det blir när man har uppsatt hår! Det går såklart att kombinera uppsatt hår med en gardinlugg på en rad olika sätt. Vad sägs om en slarvig knut eller en stram tofs?

Vill du klippa gardinlugg själv?

Om det är första gången du ska testa gardinlugg kan det vara klokt att låta en frisör göra det. De har koll på vad som passar ditt ansikte och kan visa dig hur du bäst stylar din lugg för ett optimalt resultat. Även om det finns en rad olika youtubeklipp på hur man klipper lugg själv, rekommenderar vi att lämna detta åt proffsen.