in

Frida Grahn: så matchar du jeansjackan i vår

jeansjackan

Att butiker och webshoppar fylls med jeansjackor är nästan som att se snödroppar och krokusar leta sig upp ur jorden – ett riktigt vårtecken! Mer

I år hittar du allt från kortare till längre modeller på jeansjackor och tvättarna går från djup indigo till ljusblå nyanser. Även tygerna varierar från hela och rena till slitna och nötta. Utbudet är brett och användningsområdena för jackan likaså. Här hittar ni mina 12 favoriter för 2016.

[adSpace]jeansjackor

Jackor: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12

Hur matchar jag jeansjackan?

Jeansjackan kan användas till många olika outfits, vilket gör den en av mina favoriter under våren och sommaren. Matcha en jacka med ljus tvätt till ett par tighta vita jeans, låga svarta kängor och en nätt väska för en stilfull citylook. En jacka i mörkare tvätt med slitningar skapar tillsammans med ett par slitna jeansshorts, kängor och hatt den perfekta festival-looken. För en mer minimalistisk dressad stil gör som Victoria Törnegren, och matcha jackan med ett par kortare vida svarta byxor, klackar och t-shirt. Eller gör som Micah Giannelli och kör denim på denim. Så snyggt!

jeansjackor kopia

Bildkällor: Frida Grahn / Victoria Törnegren / Wheretoget / TheFashionTagAsos / Micah Giannelli / Tumblr

Och för er som undrat. Jackan jag bär på översta bilden kommer från Dr.Denim.