in

Förlovningsringar som inte kostar skjortan – och våra bästa tips

Engagement
Foto: Alecon Pictures / Unsplash

Går du och din partner i förlovningstankar, men känner att budgeten inte kommer hålla? En förlovningsring behöver faktiskt inte kosta skjortan! Här är våra bäst tips. Mer

koplankar 1024x37 1

Att planera frieri och bröllop kan vara pirrigt och roligt, men även stressigt! Inte minst när det kommer till att hålla sin inom en budget. Vi har därför samlat ihop lite tips och idéer när det kommer till att välja ringar – och här finns garanterat något för alla plånböcker.

Måste man fria med en förlovningsring?

Det helt upp till er hur ni vill fria till varandra! Kanske vill man överraska med en förlovningsring eller så kanske man friar med en enkel ros? Alla par har sitt sätt och sin historia. Så följ inte normen för att passa in, utan gör det som känns bäst för just er.

Hur väljer man förlovningsringar som par?

En slät ring, en ring med stor sten eller kanske en i silver? Frågorna är många när det kommer till att välja en ring som ska användas länge och kanske varje dag. Just eftersom att många använder sin förlovningsring varje dag är det viktigt att den är både fin och skön att ha på sig. En del föredrar smala ringar framför breda, och vissa vill ha en slät ring medan andra vill ha en med en stor sten. Det är helt enkelt en smaksak!

När det kommer till att välja guld eller silver är det bra att fundera på vad du brukar trivas med i vanliga fall, då är chansen större att man kommer gilla sin ring livet ut. Och såklart är det fint med matchande ringar – men tänk på att det är viktigare att du väljer en ring som passar dig än att du väljer en som matchar din partner.

4 förlovningsringar – från budget till lyx

Ibland vill man hålla nere kostnaderna lite när det kommer till förlovning, giftermål och bröllop – och då är det perfekt att spara in några tusenlappar på att köpa ringar. Antingen så håller man sig till dessa budgetvarianter i äkta silver, eller så kan man starta med en billig ring för att senare i livet kosta på sig en lite dyrare. Det finns absolut inga regler kring hur mycket en ring ska kosta, så anpassa er förlovning till er budget och era önskemål. Här är några fina budgetalternativ.

Förlovningsring från Glitter

Förlovningsring1

Denna fina ring i äkta silver och en diamantliknande sten hittar du på Glitter. Läs mer och köp här.

Silverring med stenar

Förlovningsring2

Denna ring, i äkta silver, har dekorativa Cubic Zirconia-stenar framtill, en stor och fyra mindre på vardera sida. Den finns även i förgyllt silver, hos Glitter. Läs mer och köp här.

Guldring med dropformad sten

Dropring 1

Denna underbara ring från Åhlens i 18K guld, är handgjord med en dropformad swarovski kristall. Läs mer och köp här.

Lite dyrare: Förlovningsring i 18K guld

Förlovningsring3

Denna ring i äkta 18K guld är i en klassisk design med en vit Cubic Zirkon, som ser ut som en naturlig ädelsten men som egentligen är en syntetisk sten som tillverkas i laboratorium. Den väger 0,78 gram och kommer i en fin ask, från Ur&Penn. Läs mer och köp här.

Behöver man verkligen en förlovningsring i vitguld?

Vitguld är en stilsäker, vacker metall som även är det mest vanliga valet av guld till både förlovnings- och vigselringar. Dessa kostar dock någon tusenlapp mer, vilket kan vara för mycket för många. Har ni plats i er budget kan det vara värt att investera i en förlovningsring i vitguld, men annars går det minst lika bra att fira er kärlek med en billigare ring.

Köp billig förlovningsring på second hand

Ur ett hållbarhetsperspektiv är det bäst att köpa sin ring på second hand. Tänk på att man faktiskt kan köpa ett guldsmycke för att smälta ner och skapa sin alldeles egna ring. Här är några sidor där du kan fynda:

  • Tradera.com
  • Etsy.com
  • Blocket.se
  • Tise.se

Visste du förresten att Mila Kunis och Ashton Kutchers vigselringar är från hemsidan Etsy och kostade under tusenlappen?