in

Exklusivt: Kändisstylisten Jonas Hallberg snackar mode

jonashallberg1
Exklusivt: Kändisstylisten Jonas Hallberg snackar festmode

Exklusivt för VeckoRevyn berättar stylisten Jonas Hallberg om vinterns festmode och om varför han älskar att styla Cameron Diaz…

Mer

Han är kompis med Paris Hilton och supermodellen Mini Andén och hans drömkunder är Sveriges prinsessor. Jonas Hallberg började jobba som stylist för ungefär 15 år sedan och är nu en av Sveriges mest glammiga och största kändisstylister.

jonashallberg1

Jonas Hallberg är aktuell med det prestigefulla uppdraget att designa en julgran på Hotel Birger Jarl.

Vem är din favoritkändis att styla?
– Jag älskar Cameron Diaz. Hon är så lätt att jobba med och så tacksam för det man gör. Hon är verkligen så som man ser henne på film. Ett plus är ju att hon är snygg och sexig.

Snart är det dags för årets sista fester, har du något tips på hur man får en fin festoutfit?
– Ja, det finns många knep. Hitta en klänning du gillar, den kan vara från någon billig kedja. Köp ett par snygga klackar och någon snygg clutch som matchar. Satsa också en peng på håret och sminket, det är jätteviktigt.

Men om man inte har pengarna,  hur kan man hotta upp något man redan hemma i sin garderob?

– Här är det bara att vara kreativ. Sy om klänningen, sy något sidenband längs med kjolen eller i midjan eller klipp av en ärm. Var påhittig och kreativ helt enkelt. Om du inte vill ta sönder ditt plagg är en snygg brosch, ett snyggt skärp eller andra små accessoarer ett bra tips! Använd fantasin helt enkelt.

Vad ska man satsa på för festoutfits?
– En lagom kort coctailklänning och en lång aftonklänning är alltid bra att ha i garderoben. Ett bra urval av handväskor och smycken är också bra. Satsa på accessoarer som funkar både till vardags och till fest.

jonasbild2

VeckoRevyns modeassistent Hannah Bergroth kramas med Jonas Hallberg.

Jonas listar Sveriges bäst klädda:

1. Carolina Gynning klär sig bäst. Hon vågar alltid vara sexig och glammig och hon testar saker som ingen annan vågar.  
2. Sofi Fahrman är också en tjej som klär sig väldigt snyggt. Hon klär sig lite yngre, lite roligare och hon har superkoll på mode.
3. På  delad tredje plats kommer Elin Kling och Agnes. Elin är en cool jeanstjej som alltid lyckas vara vardagschic och hon är alltid snygg på röda mattan.  Agnes klär sig snyggt, men hon behöver hotta upp sig. Hon är superhet och blir bara större och större. Hon borde verkligen satsa lite och klä sig som den sångerskan hon verkligen är.

Just nu är Jonas aktuell med att designa en julgran på Hotel Birger Jarl. Vernissagen äger rum den 26 november.