in

Ebba: Mina 10 drömväskor

85862 1
Ebba: Mina 10 drömväskor

Jakten på den perfekta handväskan tycks aldrig ta slut – och priserna stiger. Men att drömma är gratis. Här är min lista över de 10 hetaste drömväskorna just nu. OBS! Varning för svårt ”ha begär”… Mer

chanel rodnicoleNicole Richie med röd Chanelväska.

”It”-väskornas glansdagar (tiden då en eller ett par väskor dominerade varje säsong) är förbi. I vinter finns ingen ”Fendi spy”, ”Chloé Paddington” eller ”Fendi baguette”. Nu vill kändisar och designershoppande fashionistas vara mer orginiella. Men drömmen om den perfekta handväskan fortsätter, och priserna stiger…

Här kommer min lista över de 10 snyggaste designerväskorna just nu. Vinterns tydligaste trend? Det ska blänka! Och det får gärna vara lite tantigt.

1. Blankt, blodrött bombnedslag

85862 1

Yves Saint Laurent har fått in en fullträff med sin ”Uptown patent bag” i blodrött, högblankt läder. Detaljer och dragkedjor är lyxigt guldiga på den cirka 30 cm breda väskan. Klassiskt elegant men ändå superrätt i vinter.

2. Marc Jacobs egen Mariah

itvaska ebba 1

Marc Jacobs fortsätter pricka in hits även i höstens väskkollektion, en av mina favoriter är modellen ”Mariah” i lila läder med guldig kedja som axelrem. Cirka 12000 kronor kostar det med en egen Mariah på axeln…

3. Den lilla svarta

86470 1

Den lilla svarta – eller rättare sagt den mellanstora svarta – är ett säkert kort, även i handväskdjungeln. Bruna och naturfärgade läderväskor är inte längre lika hett, nu är det mustiga färger eller helsvart som gäller. Själv drömmer jag om Marc Jacobs enkla svarta i vävt läder.

4. Maxa med marinblått – och våga matcha!

[adSpace placement=”auto”]

navyvaska

Blått + svart = det går visst! Glöm den gamla sanningen om att blått inte matchar med svart. Nu matchar marint med det mesta. Alltså kan man våga sig på en handväska i färgen. Snyggast marina köpen är, från vänster: Chloés mörkblå, Marc Jacobs quiltade med guldkedja och ”Carker bowling bag” från Anya Hindmarch för cirka 9000 kr.

5. Bayswatern håller och håller…

itvaska ebba 4

Mulberrys Bayswater i färgen oak är fortfarande mitt alla bästa väskköp. Och jag har – hu – gjort några stycken vid det här laget… Den funkar till ALLT. Och allt tycks få plats. I vinter längtar jag efter en helsvart. Hallå tomten? Anteckna! Cirka 7500 kr.

bayswaterkatemoss

Kate Moss var först – här med svart Bayswater på armen i London 2004.

6. Grått är flott

itvaska ebba 3

Grått är flott – och det är extra flott när det kommer i form av en vävd klassiker från Bottega Veneta. En favorit i systrarna Olsens väskgarderob som jag INTE hade tackat nej till. CirkA 15000 kronor för den som känner sig manad…

vaska ebba ash

Flätad klassiker från Bottega Veneta, här på Ashleys Olsens arm.

7. Rött, snyggt och färdigslitet

[adSpace placement=”auto”]

itvaska ebba 5

Stod länge och kände på den här i Miu Miu-butiken i Paris för ett par månader sedan. Fantastiskt mjuk och fin i verkligheten. 100% läder men skönt färdigsliten känsla, kort rem eller lång som är perfekt att slänga över axeln. Prislappen: cirka 10000 kr.

8. Blanka, vackra Antonia

antoniazac

Designern Zac Posen har gett sig in i väskbranchen – och han gör det bäst med supereleganta, böanka ”Antonia”. På gränsen till tantvarning, men ändå med en modern look. Funkar till allt, jämt. Cirka 15000 kr

9. Ännu mera rött

itvaska ebba 2

Ännu mera rött (så snyggt!) och ännu mera Marc Jacobs. Här handväskan i modellen ”Elsa”, som är precis lika fin som namnet. Stor – och svindyr, cirka 20000 kr. Flätat läder och guldiga detaljer.

rodvaskaebba

Systrarna Olsen, Ashley visar att klarröd väska (från Bottega Veneta) piffar upp.

10. Miu Mius svarta ”varje dag”-väska

vaskamiumiuebba

Är det någon som lyckats sälja in en kändisfavorit den är säsongen så är det Miu Miu. Den här modellen är inte den allra vanligaste, men enligt mig den klart snyggaste. Cirka 10000 kr.

EXTRA: Utmaning till alla bloggare! Lista dina drömväskor.