in

Du kommer inte tro vad de här örhängena såldes för (och de matchar inte ens!)

orhangen dragare

Ett par örhängen som såldes på auktion har slagit rekord – summan de såldes för är nämligen HELT sjuk. Mer

Ett rosa och ett blått päronformat örhänge, som heter Apollo och Artemis efter de grekiska gudarna (och för att svindyra örhängen tydligen har namn), auktionerades ut på Sotheby’s förra veckan, skriver Cosmopolitan. Örhängena såldes separat, men samma person köpte båda örhängena.

Priset? Drygt 366,1 miljoner (JAG VET!!) för det blå örhänget, och det rosa såldes för drygt 130,7 miljoner kronor. Alltså såldes örhängena för sammanlagt nästan 497 miljoner kronor! FYRAHUNDRANITTIOSJU. MILJONER!! Fattar ni?! Inte jag heller!

örhängen 2
Bild: Sotheby’s

Apolloörhänget, med andra ord det blå, sägs vara det ”största internt felfria fina blåa diamanten som någonsin har sålts på auktion”, enligt Sotheby’s. Diamanten, som är en 14,54 karat juvel, fick 11b i gradering, vilket bara en procent av alla diamanter har. Artemisörhänget, det rosa, klassades som en 11a diamant, den ”mest kemiskt rena” av sitt slag.

Till skillnad från personen som köpte örhängena så äger inte jag några diamanter, så jag fattar inte riktigt graderingssystemet. Men jag förstår ju i alla fall att det är väldigt bra.

Här nedan kan du se diamantörhängena in action.

WOW!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss