in

Damla Yaraman är ny modebloggare på VeckoRevyn!

damla yaraman

På VeckoRevyn är vi ständigt på jakt efter nya grymma profiler och bloggare och det är med glädje som vi nu kan presentera vårt senaste bloggtillskott – Damla Yaraman!

Mer

Hej Damla, och välkommen till Veckorevyn.com. Var känner vi igen dig ifrån?

Hej och tack! Det känns fantastiskt kul! Jag har tidigare praktiserat på redaktionen som modeassistent och tog mina första steg in i modebranschen tack vare Li Svärd Edwall (moderedaktör) och Veckis. Så det känns extra kul för mig att få komma tillbaka hit!

För oss som inte känner dig sedan innan, kan inte berätta lite kort om vem du är?

Detta kan bli en lång historia, men jag ska försöka hålla mig kort. Jag är en gammal dansare som alltid älskat mode och musik. Än idag jobbar jag som danslärare på dansskolan Base 23 och jobbar även som DJ då och då på stureplansgruppens nattklubbar. Jag älskar all typ av musik men när jag DJ’ar så spelar jag Hiphop, mycket eftersom jag är förortstjej i grund och botten och har växt upp med den typen av musik.

Jag är en mycket spontan person som är väldigt glad och tacksam för livet. Men vid 20 tröttnade jag lite på all jantelags-hets och flyttade till Los Angeles. Där fick jag leva ut lite dansdrömmar, festa på grymma nattklubbar, träffa de största megakändisarna och samtidigt leva ett enkelt collegeliv.

Parallellt jobbade jag även som modell och som ni säkert kan förstå så har jag, på grund av det, haft en fare share av osäkerhetskänslor och ätstörningar. Detta gjorde att jag tröttnade. Jag började istället tänka hälsa i både kropp och själ och blev vegan och började träna för att jag älskar det och mår bra av det. Jag bojkottade modellbranchen och hetsprogram som Victorias Secret fashionshow och började må bra.

För två år sedan bestämde jag mig för att skaffa mig en karriär inom mode och det var så jag gled in i på VeckoRevyn. Eller nja… tjatade mig in. Efter studier på universitet i ämnen som psykologi, marknadsföring och modevetenskap (nej, blev aldrig klar) lyckades jag få en praktikplats hos Li och därefter tog allting fart ganska fort. Jag startade mitt eget klädmärke vid namn Less Designs som med vår stora hit-jacka blev ganska populärt på endast ett enda år, samtidigt så jobbade jag som marknadschef på en butikskedja i Stockholm. I den här flyt-vevan träffade jag även mitt livs kärlek! Så nu är jag här! Glad, kär och med massa energi och tid dessutom så nu kör vi!

Oj, det var ett långt (och väldigt spännande) svar. Så, vad kommer vi att få se i bloggen?

Det blir mycket ”outfitbilder” och modebilder samt collage som jag plockar ihop, men ni kommer även få ta del av min vardag som just nu kan gå åt vilket håll som helst. Jag älskar att klättra i karriärstegen och utvecklas som person så ni kommer även få ta del av det, samtidigt som ni får inspirerande inlägg kring personlig utveckling.

Vilka är dina säkra kort när det kommer till kläder?

Hmmmm…. Svarta utsvängda jeans med något långt linne över och klackar. Går alltid hem.

Vilket är ditt absoluta favoritplagg i din garderob? (Kan även vara skor eller accessoar)

Min Kavaj från Hoffmann som jag har fått av min pojkvän i födelsedagspresent! Men också min guldring som jag aldrig tar av mig!

Vilken är din favoritdesigner?

Det här blev en mycket svår fråga. Jag har inte en favorit. Jag älskar många olika designers och varumärken. Så jag håller mig till det svaret. 🙂

Allright, nu är det hög tid att besöka Damlas modeblogg!

 

linnea isaksson byline 2