in

Vårmode: så stylar du en trendig trenchcoat

vårmode: trenchcoat och kappa för dam
Bild: Soraya Bay

Känner du dig vilsen bland SS20-trenderna? Soraya Bay tipsar om hur du bäst stylar en av vårens främsta trendplagg – trenchcoaten! Mer

Catwalken SS20 dominerades av trenchcoats i alla möjliga former och färger. JW Anderson gav oss mina drömmars trench med öppna ärmar och en lös form, Rokh blandade svart läder och klassiskt beige, och Sacai maxade trenchens siluett. Om det är något ytterplagg du ska investera i för ett mildare, varmare väder så är det till 100% en trenchcoat – eller två!

Vårvädret i Sverige brukar vara ungefär lika tillförlitligt som Jessica är i Love Is Blind, så att alltid klä sig moderiktigt och varmt är en ständig kamp. Men oroa er inte – jag har stylat två trenchcoats och en kappa för att leda er i rätt riktning!

Stylingtips: Klassisk trenchcoat och fina detaljer

Det är svårt att gå fel med en klassisk trench och den här från Filippa K bockar av alla mina krav. Den är tunn nog att köra lager på lager under men redig nog för att ha över en klänning en kväll på byn. För att hamra in det klassiska har jag stylat den med en svart klänning från Filippa K, loafers från ATP Atelier och ett statementhalsband från Glitter. Apropå statement – strumpbyxorna är från Hysteria by Happy Socks och ger det där lilla extra till outfiten. Ögat ska ha sitt.

Vårmode för dam: trendig trenchcoat och kappa

Klassisk trench coat från Filippa K. Läs mer och köp här.
Little black dress från Filippa K. Läs mer och köp här.
Loaferes från ATP Atelier.
Statementhalsband från Glitter. Läs mer och köp här.
Strumpbyxor från Hysteria by Happy Socks.

Stylingtips: Trenchcoat för minusgrader i maj

Vi har konstaterat att vårvädret i Sverige inte är att lita på. På morgonen är det kallt, mitt på dagen är det varmt, och sen på kvällen är det istid igen. Då är den här kappan från COS helt perfekt. Den är som gjord för de där knäppa temperatursvängarna och får dig att se stilren ut utan att varken frysa ihjäl eller svettas till döds. Under den har jag lagrat upp med en tjocktröja från Weekday, en kostym från Hope och ett par skor i mocka från Eytys.

Vårmode för dam: trendig trenchcoat och kappa

Bomullskappa från COS. Läs mer och köp här.
Stickad tröja från Weekday. Läs mer och köp här.
Kavaj i linne från Hope.
… med tillhörande utsvängda kostymbyxor från Hope.
Skor i mocka från Eytys

Stylingtips: Trenchcoat i veganskt läder

Jag tänker inte sluta tjata om det, läder är en av mina absolut bästa trender den här säsongen. Självklart står veganskt läder högst upp på listan – för vi lever ändå i en tid då vi måste tänka på klimatet även när vi shoppar. Den här trenchcoaten i svart läder kommer från nystartade LXLS, och tro mig när jag säger att detta är den kappan jag kommer använda varje dag i sommar. Jag har matchat med en svart polo i värmande merinoull från COS och ett par tights från H&M. Du kan hitta ett par liknande skor på ASOS, just de på bilden är min mammas gamla, för hörni, det är så trendigt att återanvända. Det är svårt att inte känna sig som the baddest bitch in town i den här outfiten.

Vårmode för dam: trendig trenchcoat och kappa

Kappa i veganskt läder från LXLS.
Skor i läder från ASOS. Läs mer och köp här.
Polotröja i merinoull från COS. Läs mer och köp här.
Leggings från H&M. Läs mer och köp här.

Det är så lätt att glömma bort att ytterplagg också kan göra en outfit. Det är inte bara ett plagg som håller dig varm, det är plagget som flest människor faktiskt får se när du rör dig ute! Gör trenchen eller kappan till en del av stylingen och se hur alla plötsligt gör en double take när du svassar nerför gatan. Det här är bara några exempel på hur ytterplagg kan lyfta en outfit, möjligheterna är oändliga! Bli inspirerad, shoppa medvetet, och äg skiten ur vårmodet!

Fler fina trenchcoats som finns i butik just nu hittar du här.