in

Bokmåsten i höst

ase
Bokmåsten i höst

Deckare, romaner och biografier. Veckorevyn.com har valt ut 16 bokmåsten du inte får missa i höst.

Mer

Bråd död i Fjällbacka!

8

169 kr.

Camilla Läckbergs har nu släppt en ny, spännande deckare, ”Sjöjungfrun”. Den här gången handlar det om en man som försvunnit spårlöst i Fjällbacka och senare hittas mördad och fastfrusen i isen…

Läs mer

Bella vill fortfarande bli kändis…

1

149 kr.

Martina Haag är känd för sina lättlästa och undehållande böcker. ”I en annan del av Bromma” är en fristående fortsättning på ”Underbar och älskad av alla”, där tvåbarnsmamman Bella har hunnit bli 42 år och fortsätter sin kamp för att bli känd…

Läs mer

Mord i sommarnatten

5

166 kr.

En varm sommarnatt hittas en fjortonårig flicka sexuellt utnyttjad och mördad i Linköpings största park. Nu är det upp till Malin Fors och Linköpinspolisen att lösa gåtan! Mons Kallentofs ”Sommardöd” är uppföljaren till boken ”Midvinterblod”.

Läs mer

Historisk berättelse om 30-talets nazism

4

176 kr.

Den judiska familjen Schwart är på flykt undan nazismens Tyskland på 30-talet och landar i USA där de tampas med utanförskapet. Joyce Carol Oates nya roman ”Dödgrävarens dotter” är omtalad som hennes absolut bästa roman.

Läs mer

Livsöden i Kairo

2

103 kr.

Yocoubians hus handlar om människors öden och minnen från 30-talets Kairo. Boken är författaren Alaa Al-Aswany andra roman som har översatts till 15 språk och nu också till svenska.Läs mer

Gastkramande deckare

7

169 kr.

Håkan Nessers nya bok ”Berättelse om herr Roos” handlar om den fiktiva staden Kymlinge någonstans i västra Sverige. Håkans tredje, spännande roman om Gunnar Barbarotti och hans poliskollegor som ger sig på farliga fall i Kymlinge!

Läs mer

Glammig chick lit!

6

135 kr.

Denise Rudbergs tredje roman om överklassens glamorösa och dekadenta liv på Östermalm hamnar Åse i mitten av galet festande och farliga intriger.

Läs mer

Sexig roman

3

169 kr.

Sin ensamma kropp” handlar om en änka som inte gett upp sitt sexualitet bara för att hon är gammal. Inspirerande bok av Elsie Johansson.

Läs mer

Sista boken

a

159 kr.

Kommer du ihåg Mia Eriksson, huvudpersonen i dokumentärromanen Gömda? ”Emma, Mias dotter”, är hennes fjärde bok och tar vid där Mias hemlighet slutar. Vi får veta vad åren på flykt gjort med henne, hur hon flyr hemmet, börjar använda droger och vad allt gjort med Mia, såklart,

Läs mer

Kärleksfullt svartsjuk

h

159 kr.

”Jag tror vi behöver prata, faktiskt” skriven av Jon Jefferson Klingberg, handlar om den 38-årige tvåbarnspappan Karl Mikael under det första året efter ett misslyckat äktenskap. En personlig, gripande berättelse där det breda känslospektrat skildras; svartsjuka, förnekelse, hämnd, försoning, självrannsakan, kärlek och lycka.

Läs mer

Suggestiv deckare

b

159 kr.

I boken ”En bra dag att dö” möter vi Dennis Milne, tidigare polis, som återvänder till London efter att ha levt med skyddad identitet på Filippinerna. Han har snubblat över en ledtråd som skulle kunna lösa mordet på en gammal vän. Han träffar journalisten Emma Nielsen som hjälper honom och ju närmare lösningen de kommer desto fler hemligheter tycks Emma ha.

Läs mer

Den eviga jakten på lycka

f

168 kr.

Kan Eva någonsin bli lycklig? Trots att hon är drogfri, bor på den perfekta, idylliska gården och fått världens vackraste flicka med Erik händer något. Något hon aldrig kunnat ana. Konsekvenserna blir förödande.

”För kärleks skull” är den femte och sista delen i Lotta Thells självbiografiska romaner om Eva.

Läs mer

Viktigt om våldtäkt

g

119 kr.

Om våldtäkt. Inte som symtom, inte som symbol. Offerbilden raseras. Är kroppen ens ett objekt? Katrine Kielos bok Våldtäkt och romantik” är lika tänkvärd som träffsäker. Och behandlar ett ämne som, faktiskt, berör både kvinnor och män.

Läs mer

Kritikerrosad debut

d

123 kr.

Kritikerrosad debut, till viss del självbiografisk är ”Natasha”, som skildrar missförstånd vi alla stött på; kulturkrockar med en humoristisk tvist. Författaren David Bezmozgis föddes i Riga, Lettland, dåvarande Sovjetunionen men flyttade till Toronto, Kanada

Läs mer

Efterlängtad självbiografi

e

159 kr.

Äntligen är Mia Törbloms efterlängtade självbiografi här! Att drottningen av självkänsla har ett trassligt förflutet med droger, ätstörningar och fängelsevistelser bakom sig är ingen hemlighet. I ”Så dumt!” får vi följa med på resan från självhat till självrespekt, från mörkaste mörker till ljus.

Läs mer

Tragikomik på hög nivå

c

156 kr.

I syndens näste träffar vi ”Spruckna glaset”, en 64-årig före detta lärare med förkärlek till sprit som fått i uppdrag att skriva en bok om de originella kunder han möter i baren i Pointe Noire. Ett uppdrag han fått av barägaren som vill bevisa för franska polisen att det inte är baren ”Slut på kritan” som är orsak till misären och olyckorna i landet. Boken ”Slut på kritan”, skriven av Alain Mabanckou är en tragikomisk samhällsskildring fylld av gömda referenser och historiska drag.

Läs mer