in

Bli din egen designer

bild 12
Bli din egen designer

Med enkla små medel kan du förvandla din tråkiga vita t-shirt till en trendig cool tröja! VR ger dig tipsen du behöver för att designa om din t-shirt…

Mer

Nu behöver du inte oroa dig för att andra dyker upp med samma tröja på festen, det är miljövänligt och dessutom kan du skryta med att du designat den själv. VR ger dig tipsen du behöver för att designa om din t-shirt…

dvitd

Till detta behövs:

1. En vit t-shirt.

2. De tillbehör som behövs för att få den designen du vill ha.

3. En sax.

4. En symaskin. Det kan vara bra att fålla sömmarna, så att tyget inte går upp.

5. Tålamod

Alla bilder som ni ser är endast inspirationsbilder till hur du kan designa din t-shirt! Idéen är att sno stilen av en redan befintlig tröja, men att göra det på ditt egna sätt! Tröjan ni ser på bilden ovan är från H&M, och kostar 69:50 kr. Lycka till!

Magtröja & Fransar

d3

Designförslag 1 – Magtröja
Nu är det trendigt med magtröjor igen! Klipp bara av tröjan på mitten- och vips så har du en egen magtröja! Sy in fållen längst ner där du klippt, så att sömmarna inte går upp.

Designförslag 2 – Fransar
Fransar! Här krävs det lite tålamod. Bestäm först var du vill ha dina fransar. Vill du ha fransarna som på bilden? Vill du bara ha fransar nedtill? När du bestämt dig är det bara att gå loss med saxen…

Spets & Urringad sida

d4

Designförslag 3 – Spets och snedskärning
Här får du själv bestämma hur avancerad designen ska bli. Du kan välja att bara ha spets upptill utan den sneda skärningen. Klipp först av ärmarna på din t-shirt, annars måste du sy dit egna ärmar och det är väldigt avancerad. Köp ett spetstyg och mät upp hur mycket tyg du behöver. Klipp av tröjan så det blir som en tubtopp, och sy dit spetset precis som du vill ha det.

Fint spetstyg kan du köpa på Stoffochstil här, för 80 kr/ meter.
 

Designförslag 4 – Urringning på sidan
En trend som verkligen slagit igenom är att ha urringat på sidorna! Här får du helt enkelt ta fram saxen, bestämma exakt hur mycket urringning du vill ha, mäta upp och sedan klippa. Glöm inte att fålla sömmarna efter.

Nitar & Budskap

d5

Designförslag 5- Nitar eller paljetter
Ingen har väl missat att det är trendigt med nitar och paljetter! Köp nitar eller paljetter i hobbybutiken nära dig, och där kan du även köpa textillim. Nu får du själv bestämma var du vill sätta nitarna/paljetterna. Skriv en text, gör roliga former- ja, låt kreativiteten flöda…

Du kan även beställa paljetter i olika former och färger på nätet här.

Designförslag 6- Skriv en egen text
Överallt kan man se tröjor med olika budskap! Nu är det dax för dig att bestämma en egen text och trycka på din t-shirt. Du kan hitta bokstäver på te x Clas Ohlson. Bestäm vilken text du vill ha på din tröja, köp rätt antal bokstäver och stryk på dem på tröjan. Var noga med att följa bruksanvisningen som du får med när du handlar.

Ett tips för dig som är lat och inte orkar gå och köpa bokstäver: På den här sidan kan du designa en egen  tröja och bestämma färg och text helt själv.

Bar rygg & Rosett

d6

Designförslag 7 – Bar rygg
Hur snyggt är det inte med en enkel diskret tröja framifrån, och sedan när man vänder sig om så är den bar i ryggen? Här är det upp till dig hur urringad rygg du vill ha. Mät ut hur urringningen ska se ut och klipp efter dina mått. Fålla sömmen så tyget inte går upp. Välj om du vill ha ett knyte i ryggen, halterneck eller inget alls.

Designförslag 8 – Stor rosett i fokus

Leta i en hobbybutik eller en sybutik nära dig efter en stor rosett. Klipp upp t-shirten så att den blir mer urringad, glöm inte att fålla sömmarna. Sedan syr du dit rosetten på sidorna. Färdigt!

Ena axeln bar & Färggklick

d7

Designförslag 9 – Ena axeln bar
Detta är en enkel men stor uppryckning för din t-shirt! Mät ut med en linjal hur du vill ha din skärning. Bestäm om du vill behålla ärmen på ena sidan eller om du vill klippa bort den. Fram med saxen och klipp, sy sedan in fållarna så att tyget inte går upp.

Designförslag 10 – Byt färg på tröjan
Är du trött på den vita färgen? Ja, då kan du helt enkelt byta färg på den! Du kan köpa textilfärger på till exempel Åhléns eller större mataffärer som Coop. Var noga med att följa bruksanvisningen. Ett tips är att blöta ner t-shirten ordentligt innan, då blir färgen inte flammig.

Du kan även köpa hem textilfärger från nätet här. Färgerna kostar ca 49 kr.

 

Lycka till!