in

Asos och Weekday släpper varsin pridekollektion — hitta dina favoritplagg här

weekday asos pridekollektion

Både Weekday och Asos lanserar klädkollektioner i förmån för LGBTQIA rörelsen inspirerat av prideparaden som går av stapeln i augusti och vi älskar varenda plagg! Mer

Inför Pridefestivalen lanserar både Weekday och Asos en varsin kollektion för att visa sitt stöd för LGBTQIA – rörelsen!

Raise your voice, raise your flag!

Weekdays regnbågskollektion kom till efter inspiration från gayrättsaktivisten Gilbert Baker (1951-2017) och består av en begränsad upplaga unisex t-shirts i de åtta olika färger som prideflaggan bär. Varje färg representeras av ett värdeord som är tryckt på bröstet, till exempel sex, harmony eller art.
weekday art

Blå t-shirt, Art, Weekday. Läs mer och köp här!
weekday life
Röd t-shirt, Life, Weekday. Läs mer och köp här!

Rosa t-shirt, Sex, Weekday. Läs mer och köp här!

Under sommaren kommer Weekday även öppna upp för att tillverka egna flaggor i deras butiker och för arje flagga som görs donerar Weekday 10 euro till FN:s Free & Equal kampanj för att främja rättigheter och rättvisa för LGBTQIA personer.

[adSpace]

Stand proud. Stand united.

En till butik som gör ett samarbete kring Pride är Asos. Det är andra gången Asos samarbetar med välgörenhetsorganisationen GLAAD och gör det ännu en gång för att även dem stå upp i kampen för att främja LGBTQIA-rörelsen världen över. Kollektionen är även denna i begränsad upplaga och består av 22 plagg. Den står för samhörighet, jämlikhet och en mer inkluderande mentalitet. Storlekar finns upp till strl 54 för dam och 6XL för män. Även Asos inspireras av prideflaggans åtta färger och det kommer finnas både shorts, t-shirts, hoodies och accessoarer.

 

asos pride
Matchande skjortset, Asos. Läs mer och köp här!
asos x glaad vest with back print u16 26
Oranget linne med tryck på ryggen, Asos. Läs mer och köp här! 
asos x glaad t shirt in all over print u20 32
T-shirt, Asos. Läs mer och köp här!
asos x glaad bucket hat in all over print u12 19
Bucket hat, Asos. Läs mer och köp här!

Några som frontat Asos kampanj är bland annat Tommy Dorfman (från Netflix-serien 13 Reasons Why) och Mattew Lent, känd som Pearl från RuPauls Drag Race.

Följ Veckorevyn på instagram för inspiration, skratt, nyheter och tävlingar!

screen shot 2018 06 27 at 09 39 53