in

Asos vill stoppa kunder som systematiskt gör returer på köp

asos returer stoppa
Asos / Rawpixel

Att beställa hem kläder för att ha på sig dem en gång, eller fotas i dem, blir allt vanligare – men nu vill online-jätten Asos sätta stopp för det. Mer

Att shoppa online har aldrig varit enklare, något som både företag och konsumenter gläds åt. Hur underbart är det inte att beställa hem tio klänningar till nyårsfesten, och utan problem kunna skicka tillbaka resten? Eller kanske till och med bära den en stund och sen skicka tillbaka… Men nu kan det bli stopp för det. De stora kedjorna har nämligen stött på ett problem; stora mängder returer. Enligt en brittisk undersökning som omfattade över 200 företag, visade det sig att många av de sett en stor ökning av returer från kunder som beställt produkter online.

Ett av företagen som drabbats är Asos, som nu planerar att i alla fall börja leta fram hårdhandskarna. Enligt The Independent planerar de att börja bevaka kunder som systematiskt gör returer av sina beställningar. Bland annat har de redan börjat kolla kunders sociala medier för att se om de burit kläder som de sedan skickat tillbaka. En annan grupp kunder de siktat in sig på är de som rapporterat att deras beställningar kommit bort på posten.

Än så länge verkar Asos dock inte ha några planer på att lägga sig i vad kunder som gör returer av hederliga anledningar, till exempel att plaggen inte passar eller ser ut som förväntat, gör. Med andra ord: det är fortsatt okej att beställa, prova och känna på plaggen – men utnyttja det inte för mycket!

 

trying on all their clothes