in

Jag hatar hösten, men här är 7 köp som gör övergången lite lättare

höststil

Tycker du det är svårt att veta vad du ska ha på dig just nu? Då är det här till dig! Mer

Det är verkligen omöjligt att klä sig just nu, speciellt för mig vars garderob till 98 procent består av sommarklänningar. Det känns som höst, men jag är inte redo för långa höstjackor, skor för kallt väder och tjocka tröjor. Så vad ska man ha på sig? Jag är 31 år gammal och borde ha arbetat fram en sensommarstil vid det här laget och jag känner mig vilsen. Men nu ska det bli ändring på det!

I början av augusti åkte jag och min kollega till Way Out West och såg totalt en konsert (ja precis, Håkan Hellström. Eller, vi såg även två låtar av ett band som heter Blur som jag aldrig hört talas om och förmodligen aldrig kommer höra igen). Desto mer tid la vi på att försöka hitta de perfekta höstklackarna. Lagom höga, lagom tajta, kanske bruna – och viktigaste av allt, de ska passa på sensommaren när man vill vara barbent.

Inspirerad av hela den här situationen började jag gräva i vilka höstplagg som går att kombinera med sommargarderoben, och som faktiskt kan göra den här övergången från en årstid till en annan lite lättare. Och här är resultatet – en komplett guide för dig som har noll stilinspo just nu.

En perfekt trenchcoat

Om jag bara skulle få välja ett sensommarplagg skulle det nog bli trenchcoaten. Det är så fint med trenchcoat till de flesta sommarklänningar, både långa och korta. Dessutom väger den typ ingenting och är därför enkel att ha med sig om man vill vara redo för olika typer av väder. Jackan går att kombinera med både sommar- och höstskor, och kan såklart användas långt in på hösten (med tjocktröja under när det börjar bli kallare!).

Trenchcoaten nedan är gjord i klassisk design, med bred krage och skärp i midjan. Du hittar den hos & Other stories (länk till butik).

höst1

Klicka på bilden för att komma direkt till jackan (länk till & Other stories).

Den perfekta väskan does not exi-

Bring back klassisk höst med mörkbruna nyanser och det här flätade lädermaterialet. En extra fin väska kan göra allt för din sensommarstil, och den här passar verkligen till det mesta.

Här kan du läsa mer om den (länk till & Other stories).

väska

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan (länk till & Other stories).

Trodde aldrig jag skulle skriva detta, men du behöver ett par ballerinaskor

Tro mig när jag säger att jag med skräckblandad förtjusning skrattade när min kollega (samma som jag var på Way Out West med) sa att hon var sugen på att köpa ett par ballerinaskor tidigare i våras. Om du levde i slutet av 00-talet så förstår du varför. Jag såg framför mig svarta och vinröda ballerina i sammet, ett spänne över, kombinerat med strumpbyxor och korta, prickiga tyllkjolar. En stil jag med glädje lämnat bakom mig! Men nu har en sommar gått och jag måste erkänna att ballerinaskon har vunnit tillbaka mig (men obs viktigt, kombinera med långa, följsamma kostymbyxor eller långa, vida kjolar istället!).

Här hittar du ett par klassiska, svarta ballerinaskor med rosett, från Flattered (länk till butik).

ballerina

Klicka på bilden för att komma direkt till skorna (länk till Flattered).

Extra långa kostymbyxor

Om du inte redan äger ett par grå, långa kostymbyxor rekommenderar jag verkligen att investera i ett par. Perfekt till en höstig trenchcoat, perfekt till somriga sandaler, jättefint till ett vitt enkelt linne och går att dressa både upp och ner.

Här kan du klicka hem kostymbyxorna från Reformation, I know I will (länk till butik)!

kostymbyxor 1

Klicka direkt på bilden för att komma till kostymbyxorna (länk till Reformation).

Ett par nya höstskor

Enligt flera oberoende källor på Tiktok är det här höstens skor. Kombinera med vad som helst, jag bryr mig inte, det viktiga är att skorna har liten klack, är ungefär så här höga och har olika silvergrejer och kedjor som detaljer.

Skorna nedan hittar du hos Reformation (länk till butik).

skor

Klicka på bilden för att komma direkt till skorna (länk till Reformation).

En stickad tröja (obviously)

Det är ingen komplett sensommarmodelista utan en stickad tröja, och det är något jag verkligen älskar med ballongärmar, v-ringning och krage. Den här lila passar lika bra ihop med kostymbyxorna längre upp i artikeln, som över en sommarklänning eller under en trenchcoat.

Här kan du läsa mer om tröjan (länk till & Other stories).

lila

Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan (länk till & Other stories).

En lång jeanskjol

För varmt på sommaren, för kallt kyliga höstdagar – men att vara barbent under en jeanskjol är faktiskt helt perfekt i augusti och september. Hur fint med baddräkt under när det är lite varmare? Och sedan en stickad tjocktröja när det känns lite kallare! Jeanskjolen funkar lika bra till sandaler som till höga boots, och är själva definitionen av ett tidlöst plagg.

Den här svarta jeanskjolen är något vidare nertill och har även en slits där bak (för man orkar verkligen inte när det är typ omöjligt att gå för att ens jeanskjol är för tajt). Du hittar den hos COS (länk till butik).

kjol

Klicka på bilden för att komma direkt till jeanskjolen (länk till COS).

Och angående de där perfekta höstskorna jag föreställt mig i mitt huvud – det finns tyvärr inget störigare än att ha en väldigt tydlig bild av vad man är på jakt efter, för ingenting känns helt hundra. Men jag fortsätter leta, och lovar att det kommer en egen artikel när jag hittat dem. Än finns det hopp!