in

31 snygga väskor för alla tillfällen – från weekendbag till skolväska

vacc88ska dragbildb

Väskan, en av de viktigaste accessoarerna i garderoben. Den förvarar alla nödvändigheter för dagen och fulländar outfiten. Det finns en mängd olika väskor för olika tillfällen, här är en guide för vad som gäller just nu. Mer

Tuggummi, nycklar, extra-smink, almanacka, hörlurar…det är bara några av de saker som ryms i en väska. Ibland känns det som att man bär runt på halva livet i den. Hur många gånger används egentligen det där sminket-som-kan-vara-bra-att-ha-om-det-plötsligt-börjar-regna-och-jag-behöver-sminka-om-mig-bums? Nästan aldrig, men det är ändå en trygghet att det finns där. Det är skönt att ha en väska som rymmer allt det där som vi behöver (och kanske inte behöver, egentligen).

Olika situationer kräver olika väskor och det kan vara svårt att hitta rätt i väskdjungeln. För att underlätta letandet har vi plockat ihop några favoriter inför hösten.

Vardagsväskor

I vardagen är det ofta mycket rörelse och bärande vilket kräver mer praktiska och ergonomiska väskor. Här kan det vara smart att köra på en neutral, mer tidlös väska som håller varje dag och över längre tid. En enkel svart axelväska, ryggsäck eller nättare trunk fungerar bra i olika vardagssituationer.

vardagsväskor

Skol- och jobbväskor

Skol- och jobbväskor kan ses som en underkategori till vardagsväskan, då de används nästan varje dag och behöver vara praktiska. Till jobbet eller skolan bär vi ofta på datorer, böcker, anteckningsblock och kanske extrasmink. Därför behöver väskan vara rymlig och anpassad efter den arbetsplats vi går till. Ryggsäck, portfölj eller större handväska är tre exempel på bra varianter i denna kategori.

skolväskor och jobbväskor

Festväskor

Liten, lätt och läcker är tre egenskaper som den perfekta festväskan bör ha. Den ska vara så smidig och nätt som möjligt men också tillräckligt rymlig för det vi behöver under kvällen. Denna väskkategori behöver inte vara lika neutral som tidigare nämnda kategorier, tvärtom!

Partyväskor

Weekendväskor

Det kan vara svårt att få plats med alla kläder och saker som ska med under en weekendresa. En mjuk bag kan ge mer utrymme för den som har svårt att välja vad som ska packas, då en överfull trunk är enklare att trycka ner i ”storlekskontrollen” på flygplatsen kontra en överfull hård rullväska. Dessutom kan trunken användas under själva vistelsen då den ofta har en axelrem och är snyggare att bära runt på än en rullväska.

weekendväskor

Strandväskor

Satsa här på en väska av större modell som rymmer alltifrån pocketböcker till ombyte och handduk. Väskan får dessutom gärna vara lättorkad då strandhäng ofta resulterar i blöta eller fuktiga badkläder. Flätade strandbags är hett just nu!

strandväskor