in

11 moderegler du ska bryta nu – och aldrig börja följa igen

Det finns en rad olika fashion don’ts där ute, vem har till exempel inte hört att man inte ska bära klackar om man är lång? Det och 10 andra moderegler slår vi hål på här och nu. Kom ihåg, kläder ska vara roligt och inte något som ska begränsa en. Mer

 1. Rött och rosa passar inte ihop.

  pink-red
  Bildkälla: Hugo Jozwicki

  Något vi hört sen vi var små är att rött och rosa absolut inte passar ihop, så den färgkombinationen har vi hållit oss långt borta ifrån. Men när de matchas på rätt sätt är de magiska ihop. Tänk vinrött med ljust rosa, eller klarröd med stark fuchsia. Inspireras av brudarna ovan!

   

 2. Du kan inte mixa print.

  mixed-prints
  Bildkälla: Maegan Tintari

  Ett fashion no-no har varit att mixa olika print med varandra. Men som man ser på exemplet ovan funkar det mer än bra. Randigt med blommor, rutigt med prickigt, bara fantasin sätter gränser. Om du vill smygstarta lite mjukt kan du tänka att du ska ha ett leopardprint som grund, det matchar nämligen med i princip alla mönster. Ett annat bra knep är att matcha olika print i samma färgskala, då känns det inte heller lika läskigt.

 3. Du ska inte bära klackar om du är lång.

  kendall-jenner
  Bildkälla: Disney

  Stilettklackar, wedges, pumps… det finns en uppsjö av olika klacktyper, men bara för korta människor. Eller? Nej, så är det såklart inte. Att långa personer inte ska kunna ha klackar på sig måste ju vara en av de löjligaste modereglerna som finns, det visar Kendall Jenner klockrent. Rocka de högsta klackskorna du kan hitta, eller bär dina coolaste sneakers. Det viktigaste är att du har på dig de skorna du känner för.

 4. Du kan bara bära en vågad färg åt gången.

  blair
  Bildkälla: Wikimedia.org

  Att bära gult med cerise eller kornblått tillsammans med orange har varit otänkbart för många. Men att våga bära två, eller fler, starka färger tillsammans är riktigt snyggt och kan framhäva både dig själv och plaggen du bär.

 5. Paljetter kan man bara bära till fest.

  sequins
  Bildkälla: Geneva Vanderzeil

  Att paljetter och glittriga plagg bara skulle passa till festliga tillfällen är ju så tråkigt och något som verkligen borde ändras på. Liva upp en tråkig tisdag på jobbet med din finaste paljettröja eller dra på dina paljettbrallor när du ska fika med dina vänner. Livet blir bättre med glitter!

 6. Svart och marinblått matchar inte.

  blac-navy
  Bildkälla: Maegan Tintari

  Modeexperter har sagt i många år att svart och marinblått inte passar tillsammans. Fel, säger vi. Om man inte vågar panga på all in direkt kan man styla färgerna som ovan. Men en färg som bas, och sedan den andra som accessoar- och detaljfärg.

 7. Om du är kort kan du inte bära långklänningar.

  meghan-trainor
  Bildkälla: Disney

  Långklänningar är snyggt, bekvämt, och passar alla. Oavsett om man är lång eller kort. Hur smidigt är det inte på sommaren att slänga på sig ett plagg och sedan vara färdig? Hur skönt som helst! Det finns ju också en uppsjö av olika varianter av plagget. Lång ärm, kort ärm, jerseymaterial, silkestyg. You name it – långklänningen got it. Artisten Meghan Trainor är 1.57 m lång och rockade en snygg långklänning på Billboard Music Awards förra året då hon kammade hem två priser. Oavsett om man är lång eller kort är det bara köra på!

 8. Du kan inte ha strumpor i sandaler.

  Legs of woman with high heels vintage style

  Tennissockar i kardborresandaler är en av de fulaste grejer som finns (hej alla pappor!), men snygga strumpor i snygga sandaler däremot är toppen! Också bra när det börjar bli lite kallare ute och man inte vill ställa undan sina sommarskor riktigt än.

 9. Du kan inte blanda guld- och silversmycken.

  Boho girl's hands looking feminine with many rings

  Att man inte kan bland guld och silver vet vi inte var det kommer ifrån, det är ju hur snyggt som helst! Och om man inte nöjer sig med de två metallerna kan man alltid slänga in smycken i roséguld i mixen. Vi har många gånger stått och velat på morgonen om man ska ta sitt favorithalsband i silver, eller favvoarmbandet i guld, nu behöver vi inte det längre.

 10. Om man är plus size kan man inte bära vågräta ränder.

  ska%cc%88rmavbild-2016-10-20-kl-8-35-20-fm
  Bildkälla: Asos

  Vågräta ränder kan nästan varieras i en evighet, de kan vara smala eller bredare – eller blandat i en fint mönster. Men är inget för den som är lite större, enligt modepoliserna. Enligt oss har de fel. Oavsett vilken storlek man har på kläderna så kan man fortfarande äga i ett plagg i vågräta ränder.

 11. Du ska klä dig efter din kroppstyp.

  size-cute

  Om du ser ut si ska du klä dig så, och om du ser ut så ska du klä dig si. Nej nej nej! Du ska ha på dig precis det du vill, det du tycker om och det du känner dig bekväm i. Ingen ska försöka få dig att göra något annat. Det är du som ska trivas i dina kläder. Kör ditt race och walk that walk.