in

Top 10 it-väskor

balenciaga drag

Hermes Birkin, Louis Vuitton Murakamis och Mulberry Bayswater. Veckorevyn.com ger dig de tio mest hypade väskorna någonsin! Psst! Surfa in på vår systersajt Damernas Värld som har tagit reda på allt du behöver veta om Chanel-väskan 2:55! Mer

Nr 1. Hermes Birkin

birkin hermes

Katie Holmes, Anna Kournikova och Victoria Beckham med sina Birkins.

– It’s not a bag, it’s a f***ing Birkin, menade Samantha i ”Sex and the City” när hon utnyttjade Lucy Liu för att klättra upp på den legendariska Hermés Birkin-väntlistan. Birkin, som är döpt efter skådespelerskan Jane Birkin, har kallats för en perfekt märkesväska. Och det sägs att när du väl fått tag i den kommer du aldrig att vilja ha någon annan.

Katie Holmes, Anna Kournikova och Victoria Beckham har alla fallit för dyrgripen. Sugen på en du också? Då är det hög tid att ställa sig i kön, vänttiden kan vara upp emot sex år!

Nr 2. Fendi Baguette

fendi

Mandy Moore gillar sin Baguette.

Fendi Baguette, en av de första ”it-väskorna”, skapades 1998 av Silvia Venturini Fendi. Hon har förklarat att Fendi Baguette-väskan är ett konstverk som kan lyfta vilken outfit som helst och att den är idealisk för moderna, upptagna kvinnor som måste kunna springa direkt från jobbet till festen. Runt tiotusen kronor får du räkna med att betala.

Nr 3. Dior Saddle

dio saddle

Sienna Miller har Sadelväskan Gaucho från Dior i flera färger.

Sadelväskan från Dior är inspirerad av just en hästsadel och kickstartade trenden för tungt utsmyckade handväskor när den släpptes år 2000. Sadelväskorna finns att få både i pyton- och alligatorskinn och har burits flitigt av bland andra Sienna Miller.

Nr 4. Balenciaga Lariat

balenciaga

Kate Moss med en klassisk blå Lariat.

2001, året som Gucci förvärvade Balenciaga, dök den motorcykelinspirerade Lariaten upp på modescenen. Designern Nicholas Ghesquière hade en vision om en väska inspirerad av Sience Fiction, 80 talets nya romantik, bikertjej och fransk klassicism. Nicholas skickade exemplar till bland andra Kate Moss, Sienna Miller och Chloë Sevigny, som alla gav motorcykelväskan tummen upp. Smart marknadsföring.

Nr 5. Luella Gisele

luella

Top Model-vinnaren Yoanna House håller hårt i sin Luella Gisele.

Luella Gisele, väskan som är döpt efter supermodellen Gisele Bündchen är ett samarbete mellan Luella Bartley och Mulberry. De ryttar-inspirerade remmarna och de små hjärtana som utgör märket har blivit signifikant för den populära väskan.

Nr 6. Louis Vuitton Murakami

louis vuitton

Nicky Hilton på Murakamis visning 2003 med den åtråvärda väskan i handen…

Är det konst eller mode? Här har vi en väska som kostar lika mycket som en mindre bil och bortsett från handtagen är den inte ens gjord av läder. Efter japanske konstnären Murakamis debut på catwalken 2003 blev Louis Vuittons huvudkontor fullkomligt nedringda. Alla ville ha en Louis Vuitton med Murakamis mönster. Väskorna är de mest kopierade i hela världen och är en favorit hos bland andra Nicky Hilton.

Nr 7. Chloe Paddington

chloe

Mischa Barton och Hilary Duff släpar ofta runt på sina Paddingtons, men fös oss dödliga handlar det om år på väntlistan.

2005 skapade Chloe väskan Paddington. Den kom i begränsad upplaga och kostade mer än en genomsnittlig månadslön. Väskan har den typiska formen av en doktorsväska och du känner igen den på det stora karaktäristiska hänglåset.

Nr 8. Marc Jacobs Stam

marc jacob stam

2006 lanseradess Marc Jacobs Stam och Lindsay Lohan var en av de första som sågs med den på armen…

Marc Jacobs har skapat en riktig klassiker i den mjuka handväskan Stam. Och den här godbiten säljer slut långt innan den når några butiker. Lindsay Lohan, Kate Moss, Dita Von Teese och Scarlett Johansson är några av kändisarna som älskar sin Stam, men att den populära väskan är döpt efter kanadensiska supermodellen Jessica Stam är det inte många som känner till.

Nr 9. Mulberry Bayswater

bayswater

Alexa Chung äger flera Bayswaters och bär dem såväl till vardags som på premiärer.

Mulberry Bayswater är favoriten som slagit stort i Europa och som jämförts med klassiska parfymen Chanel No5. Med en enkel avskalad design är den både elegant, klassisk och tidlös, vilket var precis vad förre detta Mulberry-designern Nicholas Knightly ville åstadkomma. Men det är inte bara enfärgat brittiskt skinn och läder som gäller längre. Den här säsongen kommer Bayswatern i såväl chockrosa som i metalliska bronsfärger.

Nr 10. Yves Saint Laurent Muse

musa

Jennifer Aniston får plats med mycket i sin YSL-väska…

YSL-väskan Muse med den rymliga ovala formen, dubbelt blixtlås och stora remmar har synts på Naomi Watts, Jennifer Lopez, Kate Moss, Jessica Alba, Jennifer Aniston och många fler. Muse lanserades 2006 och blev en ikon över en natt och trots konkurrens från nyligen lanserade Muse II är den fortfarande en storsäljare.