in

De är Sveriges mäktigaste modetjejer!

omslagelin

De influerar din outfit varje dag, men hur har Sveriges främsta modemakthavare, med Elin Kling i spetsen, egentligen kommit till makten? VeckoRevyn har kartlagt deras väg till tronen.

Mer

Elin Kling


elin

Få har missat Elin Klings, 28, framgångssaga med en av Sveriges största modebloggar. Men alla kanske inte vet att Elin redan som 17-åring kastade sig ut i modellbranschen med bas i Milano? Efter några år flyttade hon tillbaka till Sverige och då till Stockholm (Elin är ursprungligen från Mariestad). Hon började blogga för Stureplan.se och i samma veva fick hon frågan om hon ville styla modellerna för Aftonbladets bilaga Klick som skulle ut på turné. Det ville Elin och ett kontaktnät inom modevärlden började att byggas. Expressen fick sen nys om den unga blondinen och resten är historia. På sitt CV kan hon nu bland annat skriva moderedaktör för Expressen, stylist för Idol 2009, en kläd-kollektion för H&M samt det egna modemagasinet Styleby.

Frida Fahrman


fridaFrida Fahrman, 30, är liksom sin syster Sofi en stor modeprofil. Hennes väg till toppen har kantats av hårt och målmedvetet arbete med bland annat en fil. kand i reklam och PR i bagaget. Hennes ingång i modebranschen blev när hon som 22-åring fick jobb som redaktionsassistent på tidningsförlaget Hachette där även systern Sofi jobbade. Där byggde hon upp ett stort kontaktnät vilket ledde henne vidare inom tidningsbranschen och gav jobb både som projektledare och stylist. Idag jobbar hon som modeprofil åt Kanal 5 samt är aktuell med en ny säsong av webbserien Stylisterna.

Columbine Smille


columbine

Columbine Smille, 25, är idag en av våra främsta fashionistor med en välbesökt modeblogg. Columbines väg till modetoppen har gått genom allas vår fashionista Elin Kling. Columbine jobbade på Topshop som pressansvarig och produktspecialist när hon hörde att Elin sökte en assistent till Idol 2009. Columbine skickade in en ansökan och jobbet blev hennes. Det blev starten för Columbines karriär inom modebranschen. Hennes blogg växte snabbt efter att hon fick jobbet som Elins assistent och med värdefulla kontakter och hårt arbete började hon att göra sig ett eget namn i branschen. Idag arbetar hon som stylist och moderedaktör på Styleby.