in

Vem ska du dejta enligt ditt stjärntecken? Här är boken som ger svaret

hur bra passar olika stjärntecken ihop?
Anastasiia Vedmedenko / Unsplash

En vattuman och en kräfta? Aldrig! En stenbock och en tvilling? Herregud ring polisen. Nej, stopp nu. Vi behöver inte fasa faktumet att vi fallit för ”fel tecken”. Nu kan vi istället tänka om och utforska varför dessa matcher inte är så hemska som de låter. Mer

När jag pratar om astrologi med människor så är det vanligaste diskussionsämnet “kompatibilitet”. Det finns alltid en fisk som vill veta vilket tecken de ska gifta sig med, eller en våg som undrar vilken av sina fem flörtar hen ska satsa på. Inte sällan blir jag osäker och skämtar bort frågan för att gå vidare till något annat. Varför? Jo, för att kompatibilitet inom sex och kärlek är något av det svåraste som går att formulera enkla svar kring. Och därför är jag evigt tacksam för Annabel Gat, som välsignat oss med sin gudagåva till bok “The astrology of love and sex”.

I boken redogör hon för vad varje stjärntecken vill ha ut av en relation, hur man bäst charmar dem och hur deras förhållande till dejting kan antas se ut. I början av den kan man ta ett quiz för att bäst matcha sina dejtingönskemål med ett stjärntecken. Det ingår även en sektion där varje stjärntecken ställs mot varandra, med en förklaring kring hur de två fungerar tillsammans.

Annabel Gat är en starkt lysande stjärna på astrolog-himlen och är förutom författare astrolog för tidsskriften VICE. Jag kontaktade henne för att snacka lite om boken, och varför alla ni som vill veta vem ni näst bör ligga med borde köpa den.

Vad var din avsikt med boken, varför skrev du den?

– Kompatibilitetsböcker var mina favoriter bland astrologiböcker när jag först började studera det, och jag har alltid vetat att jag ville formulera mina egna åsikter om ämnet! När jag fick förfrågan om att skriva en bok visste jag direkt att det var sex och kärlek den skulle handla om. Alla älskar ju kärlek! Astrologi är ett fantastiskt verktyg för självkännendom, och det sträcker sig till våra relationer. 

Vem riktar sig boken till?

– Den här boken är skriven för icke-astrologer. Jag ville att den skulle vara tillgänglig för alla, till och med personer med minst kännedom om ämnet. Och om du är en astrolog, hoppas jag att min humor och mina insikter kan göra boken till rolig och tilltalande läsning.

Det går att vara kompatibel med alla stjärntecken

Vad finns det för vanliga missuppfattningar inom kompatibilitetsastrologi?

– När det gäller kompatibilitet är en vanlig missuppfattning att stjärntecken endast är kompatibla med tecken som delar deras element: eld, jord, luft och vatten. I själva verket kan vilka som helst vara kompatibla, det hänger på mognad, kommunikation och att vara där för varandra! Om du inte är redo för en relation, spelar det ingen roll hur kompatibiliteten är. Du kan vara kompatibel med alla tecken. Till och med ”dålig” kompatibilitet kan faktiskt vara mycket bra, eller åtminstone bli bra i sängen. 

Följer du dina egna råd?

– Absolut! Ett av de råd jag ger till människor är att inte försöka bry dig så mycket om stjärntecknet hos den du är intresserad av, förrän du lär känna dem väl. Och det är verkligen något jag har lärt mig av min erfarenheter och som jag försöker att inte göra. 

Och avslutningsvis, har du något favoritpar bland alla stjärntecken?

– Nej, det tror jag inte, jag älskar alla matchningar!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Här kan du läsa VeckoRevyns personuppgiftspolicy.