in

Quiz: Vilket stjärntecken ska du dejta?

love
Bildkälla: Unsplash

Vilka stjärntecken är en match made in heaven tillsammans, och vilka ska helst hålla sig så långt bort ifrån varandra som det går? Vi guidar dig till vilket stjärntecken du passar ihop med – och vilket ska du helst undvika att dejta över huvud taget. Mer

Quiz: Vilket stjärntecken ska du dejta?

Undrar du vilket stjärntecken du ska dejta? Gör vårt quiz och ta reda på det.

Vilka stjärntecken passar ihop?

 • Väduren: Du passar bra ihop med Vågen.
 • Oxen: Du passar bra ihop med Oxen.
 • Tvillingarna: Du passar bra ihop med Vågen.
 • Kräftan: Du passar bra ihop med Skorpionen.
 • Lejonet: Du passar bra ihop med Skytten.
 • Jungfrun: Du passar bra ihop med Oxen.
 • Vågen: Du passar bra ihop med Tvillingarna.
 • Skorpionen: Du passar bra ihop med Fiskarna.
 • Skytten: Du passar bra ihop med Vattumannen.
 • Stenbocken: Du passar bra ihop med Jungfrun.
 • Vattumannen: Du passar bra ihop med Skytten.
 • Fiskarna: Du passar bra ihop med Stenbocken.

Väduren 

väduren stjärntecken

Du är passionerad och eldig, och är orädd inför att agera djärvt och modigt på dina känslor. Du är öppen och ärlig i ett förhållande, och låter andra veta precis var du står.

Du passar ihop med: Vågen! Detta är en perfect match tack vare den emotionella samhörigheten mellan stjärntecknen. Men, saker kan bli lite svårare i sovrummet då Vågen gillar att skynda långsamt medan du gärna kör på direkt. Så om du kan komma ihåg att förspel är viktigt för Vågen är den här duon ostoppbar.

Du ska nog undvika: Väduren och Stenbocken.

Om en Vädur skulle dejta en Vädur innebär det att en himla massa konkurrens och tävlan skulle komma in i förhållandet, vilket inte ens de bästa av relationer kan klara av.

Stenbocken och Väduren står väldigt långt ifrån varandra när det kommer till hur ni uttrycker er och reagerar på kritik, så chanserna att ni två skulle kunna skapa harmoni i ett förhållande är väldigt liten.

Oxen 

oxen stjärntecken passar ihop med

Du är sensuell, skyndar långsamt och vet precis vad du letar efter i en relation. Du upplevs som tröstande och som någon som står stadigt med båda fötterna på jorden. Du är lojal och tålmodig, och letar efter någon som uppskattar de egenskaperna.

Du passar ihop med: Oxen! Det kanske låter märkligt att två Oxar ska dejta varandra eftersom stjärntecknet är känt för att vara envist som bara tusan, men kanske är det för att ingen annan riktigt förstår er. När två Oxar är tillsammans bildas en stabil och sensuell relation.

Du ska nog undvika: Tvillingarna och Vattumannen.

Tvillingarna är ett av de stjärntecken som är lättast att komma överens med, men det är ändå ingen bra match mellan Oxen och Tvillingarna. Tillit kommer alltid vara problemet i den här konstellationen, och om du inte kan lita på din partner är förhållandet dödsdömt.

Anledningen till att Oxen och Vattumannen inte borde dejta varandra är helt enkelt för att det vore slöseri med tid. Ni kommunicerar på olika sätt vilket innebär att förhållandet inte skulle fungera i det långa loppet.

Tvillingarna 

tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Det mest värdefulla när det kommer till kärlek tycker du är mötet mellan två själar. En stimulerande och intressant debatt är ditt bästa afrodisiakum, då du uppskattar intelligens och kvickhet över nästan allt annat.

Du passar ihop med: Vågen! Mellan dessa tecken finns både gemensam förståelse och delad uppskattning för allt som är vackert – så som konst, musik och kultur. Varken Tvillingarna eller Vågen är naturligt svartsjuk, så det finns ingen risk för onödigt drama. Öppenheten mellan stjärntecknen är något som håller en evighet.

Du ska nog undvika: Fiskarna och Kräftan.

Fiskarna skulle faktiskt kunna funka, det är lite hit eller miss. Men om Tvillingen är på dejt med Fiskarna och inte riktigt känner att allt är härligt och najs är det bäst att gå direkt, innan för mycket tid har slösats bort.

Tvillingarna och Kräftans problem finns främst i sovrummet. Era stjärntecken har svårt att komma överens när det kommer till det emotionella och sexuella.

Kräftan 

stjarntecken kräftan passar ihop

Du är drömmande och intuitiv. Du vill kunna dela dina känslor med din partner och känna samhörighet och förståelse mellan er. Du är omhändertagande och stöttande i dina relationer och gillar att ta hand om den du älskar.

Du passar ihop med: Skorpionen! Även om det kan kännas läskigt att dejta en Skorpion (eftersom de tenderar att inte komma överens med många andra stjärntecken) hittar Skorpionen ett hem hos Kräftan. Ni är en bra balans för varandras osäkerheter, och en Skorpion är jättebra på att hjälpa Kräftan med hens blyghet.

Du ska nog undvika: Tvillingarna (se ovan under Tvillingarna) och Väduren.

Väduren är alldeles för otålig för att dejta Kräftan, eftersom du ju gillar att ta din tid. Så om du inte är en Kräfta som vill speeda upp ditt liv lite ska du hålla dig borta från Väduren.

Lejonet 

lejonet stjarntecken passar ihop

Du är kreativ, lekfull, och behöver passion i ditt kärleksliv. Du vill underhålla och bli underhållen i dina förhållanden, eftersom du hatar att vara uttråkad. Det ligger i din natur att vilja vara händelsernas centrum för din partner, annars tappar du snabbt intresset.

Du passar ihop med: Skytten! Med de här två stjärntecknen i kombo tar det roliga aldrig slut. Ni är alltid på att testa något nytt och uppmuntrar varandra längst vägen. Lejonet och Skytten tenderar också att se världen på samma sätt, och ni har ofta liknande åsikter när det kommer till politik och samhällsfrågor – vilket är viktigt för många.

Du ska nog undvika: Jungfrun och Stenbocken.

Lejonet och Jungfrun saknar en emotionell samhörighet och intimiteten som gör att ett förhållande funkar. De här två stjärntecknen kan däremot vara väldigt bra vänner!

När Lejonet dejtar Stenbocken har vi ett ord som beskriver det: drama. Om du gillar drama, toppen. Men om du inte har energin för det är det enklast att bara avsluta relationen.

Jungfrun

junfrun stjarntecken

Du är analytisk, eftertänksam och ibland kräver din lynniga mentalitet att din partner visar precis hur mycket hen älskar dig. Du vill ofta höra att du är uppskattad och gester av tillgivenhet lyfter ditt humör. Att få gör dig också till en generös givare.

Du passar ihop med: Oxen! Den introverta och tillbakadragna naturen som finns hos både Jungfrun och Oxen innebär att ni är mer än nöjda med att stanna hemma tillsammans. Ni trivs med att göra er egen grej tillsammans.

Du ska nog undvika: Lejonet (se ovan under Lejonet) och Skytten.

Om Jungfrun letar efter ett perfekt förhållande är det bäst att hålla sig borta från Skytten. En relation med Skytten skulle bara innebära ständigt tvivel, och tillit kommer vara ett återkommande problem. Det finns även något med den här kombon som gör att Jungfrun känner sig fångad i relationen.

Vågen 

stjarntecken vagen

Som en romantisk och social person tänker du alltid på omtänksamma sätt att göra din partner glad. Det är viktigt för dig att konflikter knappt finns i din relation eftersom det stör din känsla av balans och harmoni, så du föredrar en relation där diplomati styr.

Du passar ihop med: Tvillingarna! Vågen och Tvillingarna utmanar varandra intellektuellt, ni håller med varandra i samhällsfrågor och är generellt sett inte svartsjuka av er.

Du ska nog undvika: Kräftan och Oxen.

Vågen och Kräftan borde inte dejta varandra eftersom båda stjärntecken är väldigt känslosamma, men på helt olika sätt. Ni båda behöver också mycket frihet och ensamtid, men definierar även det på olika sätt.

Då Oxen befinner sig på motsatt sida av Venus om man jämför med Vågen, har dessa två stjärntecken jobbigt att komma överens på fler än ett sätt.

Skorpionen 

skorpion stjarntecken passar ihop

Din emotionellt intensiva natur kräver en djup och kraftfull samhörighet med personen du gillar. Ytlighet är något som gör dig avtänd, då du vill dyka djupt under ytan och utforska din partners mer mystiska sida.

Du passar ihop med: Fiskarna! Skorpionen och Fiskarna är ett superbra exempel på hur motsatser attraherar varandra. Ni kanske är olika på många sätt, men ni är lika i era sätt att behöva den andra personen.

Du ska nog undvika: Vattumannen och Skorpionen.

En stor del i ett förhållande innebär ju att acceptera sin partner som hen är – något som Skorpionen och Vattumannen inte riktigt kan göra. Ni kan förvänta er förändringar som helt enkelt aldrig kommer hända.

Ett ord när en Skorpion dejtar en annan Skorpion: katastrof. Bara låt bli.

Skytten 

stjarntecken skytten

Ombytlighet och äventyr är ett måste för dig när du är kär. Du är entusiastisk och öppenhjärtig när du uttrycker dina känslor, och du trivs bäst i ett förhållande när du har massor av plats för att kunna leva fritt och utforska sådant som är okänt för dig.

Du passar ihop med: Vattumannen! Kombinationen mellan kreativitet och behovet för äventyr paras ihop väldigt bra när Skytten och Vattumannen är tillsammans. Eftersom båda stjärntecken gärna pratar mycket kan ni ha ändlösa konversationer, och erat sexliv är både aktivt och innovativt. Låter härligt ju!

Du ska nog undvika: Jungfrun och Skytten.

Även om Skytten har lätt för att komma överens med många stjärntecken så funkar det helt enkelt inte med Jungfrun när det kommer till dejting. Mycket har att göra med att Skytten är ett eldtecken medan Jungfrun är ett jordtecken, så medan du vill ta risker och testa nya saker är det troligt att Jungfrun istället är mer reserverad.

Om du trodde att det bästa för dig var att dejta en annan Skytt kan du lägga den idén på hyllan. Tillsammans skulle det finnas alldeles för mycket otillförlitlighet, instabilitet och omogenhet i ett förhållande.

Stenbocken 

stenbocken stjarntecken passar ihop

Du är en hängiven och pragmatisk partner och uttrycker dina känslor genom handling snarare än genom känslor och ord. Du gillar att få din partner att känna att hen har allting hen behöver för att trivas med livet.

Du passar ihop med: Jungfrun! Båda stjärntecken gillar ordning och strävar efter framgång. Även om sexlivet kan kräva lite jobb, har ett förhållande mellan Stenbocken och Jungfrun en hög chans att vara länge.

Du ska nog undvika: Väduren och Vågen.

Väduren kan göra Stenbocken helt galen. Om du är redo för en utmaning – absolut. Men mer realistiskt sett så kan du inte stå ut med irritation hur länge som helst.

Om Stenbocken dejtar Vågen behöver det inte vara helt katastrofalt, men det kommer inte vara lätt heller. För att en relation ska kunna funka mellan er behöver båda parter vara vid den helt perfekta tidpunkten i livet när ni träffas, och det är något du kommer märka direkt. Om inte är det bara glömma, här betyder timingen allt.

Vattumannen 

vattuman stjarntecken passar ihop med

Frihet och individualitet är livsviktigt i ditt kärleksliv. Du är en påhittig och stimulerande partner som alltid har något nytt och intressant att bidra med i förhållandet, så längre du har utrymmet att få vara dig själv.

Du passar ihop med: Skytten! När Vattumannen och Skytten är tillsammans är det som en berg- och dalbana av energi med två personer som är nyfikna på det som kommer i deras väg. Båda stjärntecknen är fokuserade på framtiden och är inte rädda för att drömma stort – och stöttar såklart varandra för att nå dit.

Du ska nog undvika: Kräftan och Lejonet.

Vattumannen och Kräftan är helt enkelt för olika för att ett långvarigt förhållande ska kunna fungera. Stjärntecknen kan försöka acceptera varandras olikheter, men det är något som bara funkar ett kort tag.

Enligt stjärnorna utgör Vattumannen och Lejonet det mest explosiva paret bland stjärntecknen. Även om explosiviteten kommer från väldigt mycket passion, så är det alldeles för mycket för en relation. Alltså är det bäst att undvika den här kombon.

Fiskarna 

fiskarna stjarntecken passar ihop

Ditt känsliga och medkännande sätt att älska någon kommer från din spirituella natur. Du har mycket kärlek att ge och uppskattar ett förhållande som på ett säkert sätt låter dig öppna ditt hjärta utan rädsla av att du tas för givet.

Du passar ihop med: Stenbocken! Detta är en match mellan två stjärntecken där fördelen är att olikheter attraherar. Fiskarna är fantasifulla medan Stenbocken är avslappnad nog för vad än Fiskarna hittar på. Du kan vara ganska flyktig men Stenbocken tar ner dig till jorden igen, men skulle aldrig komma på tanken att ändra på dig.

Du ska nog undvika: Väduren och Lejonet.

Fiskarna skulle hela tiden leta efter en balans i förhållandet med Väduren när de inte bråkar – något de gör ofta. Fiskarnas hjärta är för kreativt och ljuvt för Väduren.

Fiskarna har generellt sett svårt för att förlåta, så du skulle tillbringa för mycket tid med att försöka bli sams med Lejonet när hen sårat dig.

Quiz: Johanna Blomberg