in

Så överlever du Merkurius retrograd

planet
Bildkälla: Unsplash

När Merkurius är i retrograd sägs det att risken för missförstånd, kaos och strul ökar. Men vi har några tips på hur du tar dig igenom den mest kritiska perioden! Mer

När Merkurius är i retrograd kan vi räkna med en hel del missförstånd, förseningar och teknikstrul – men perioden kan också tvinga dig till en del nödvändiga förändringar. Obs att inget av det här är vetenskapligt bevisat, men om du rör dig i astrologikretsar kommer du garanterat stöta på folk som skyller alla möjliga saker på Merkurius retrograd just nu – och då kan det vara bra att veta vad det innebär!

När planeten Merkurius passerar jorden kan det se ut som att den åker bakåt i sin bana – och det är det vi kallar för Merkurius retrograd. Att den rör sig bakåt sägs vara det som ställer till det på himlavalvet, och som orsakar kaos. Att planeten dessutom styr över kommunikation och teknik gör att dessa saker är extra utsatta. Har du svårt att få fram ditt budskap? Strular din telefon? Är du fast i kollektivtrafikskaos? Eller kommer du för sent till exakt allt? Då kan du skylla det på Merkurius retrograd!

Merkurius retrograd 2023
Bildkälla: Unsplash

När är det Merkurius retrograd 2023 och 2024?

Det sker under tre veckor, ett par gånger per år. Här är några kommande datum:

  • 23 augusti – 15 september 2023
  • 13 december 2023 – 1 januari 2024

Så tar du dig igenom retrograden:

  • Gör fint hemma! Om du har koll på dina grejer minskar risken för kaos.
  • Räkna med förseningar i kollektivtrafiken! Gå hemifrån lite tidigare om du har en tid att passa.
  • Ta en teknikpaus! Gå ut och gör något i naturen istället, eller läs en bok?
  • Håll ut! Andas, ta det lugnt. Vi har överlevt Merkurius retrograd förut!

Läs mer på vår Instagram.