in

Månadens kärlekshoroskop: juni

kärlekshoroskop juni
Ryan Young / Unsplash

Sommarflirtar, nytt jobb eller kanske the one – i juni kan vad som helst hända. Läs ditt kärlekshoroskop för juni här, signerat VeckoRevyns astrolog Molly Lundgren. Mer

väduren stjärntecken

Väduren, 21/3-19/4

Kära vädur, juni går i rask takt. Du attraheras av snabb humor och sarkasm, intellektuella samtal, nu mer än någonsin. Du har kanske kommit till en punkt där det helt enkelt inte längre håller att slösa tid på människor som inte delar din humor, och som bara är lite tröga. Det finns goda möjligheter till en sommarromans, som dock ser ut att även den vara snabb och kort, men härlig ändå. Och resa ska du! Och just där, kära vädur, kanske sommarromansen får glida in. “Resa” kan man göra till ett annat land, men det kan också innebära en tripp till någon kompis landställe bara över midsommar. Huvudsaken är att passa på att flörta ordentligt. Det kanske kan komma att kännas som att ALLA dörrar är öppna och att varenda kotte vill ha dig, men ta det försiktigt. Var tydlig med dina gränser och vad du vill, så du inte råkar såra någon på vägen. Och för er vädurar i förhållanden så är som sagt juni din resemånad, så försök planera in en weekend tillsammans med din partner. Med mars i kräftan kommer du känna behovet av närhet och trygghet från dina käraste, så spendera lite extra tid med dem. 

Kärleksdag: 22 juni


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, första veckan av månaden står venus kvar i ditt tecken. Detta innebär att du kommer vara populär. Om du är ute efter en sommarflört är detta den perfekta tiden. Du charmar nämligen röven av folk, så passa på att anstränga dig för att träffa nya personer. Folk dras till dig och din hard-to-get aurua. Tänk på att försöka vara lite flexibel under den här perioden, jag vet att det låter sjukt, men du kan inte alltid få som du vill.

Runt den 17 juni kan det finnas tidigare situationer eller relationsproblem som blir aktuella igen, som kan behöva luftas. Och även om du har en hög emotionell vägg utåt, var inte rädd för att söka råd eller hjälp hos andra! Det är positivt att lämna situationer som helt enkelt inte funkar, även om förändring kan kännas bottenlöst skrämmande. För er oxar i relationer så är juni en lugn tid. Du kan komma att återupptäcka fina egenskaper din partner innehar, och uppskatta tryggheten hen erbjuder. Tvillingens tid, som vi står i största delen av månaden är dessutom en nice tid för dig att testa något nytt i sängen. Så det behöver inte bli helt lugnt. 

Kärleksdag: 6 juni


tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Tvillingarna, 21/5-21/6

Kära tvilling, det är din tid nu. Solen står i ditt tecken, och när venus ansluter sig den nionde, då är du som hetast. Du kommer vara ännu mer uppfylld av dig själv och ditt ego än vanligt, vilket faktiskt kan vara positivt. Perfekt för en sommarromans! Utnyttja din starka karisma och sexiga självförtroende för att charma någon enbart för bekräftelsen, för att sedan gå vidare nästa vecka med tio sms i inkorgen. Eller inte. Du kommer vara ute på språng mer än någonsin under juni, så försök att hitta lite tid åt dig själv under månaden. Även om det lockar mer att springa från en tillställning till nästa.

Den tredje juni ställer sig en nymåne i ditt tecken, vilket symboliserar början på något nytt. Så se juni som en nystart, ja, varför inte ditt personliga nyår? Nya relationer, nya intressen, oavsett vad så kommer du inte ha tråkigt. För er tvillingar i relationer så är juni också härlig. Venus kan ge lite eld till en äldre relation, så ta med din partner och gå på date! Och om du ändå ska ut och hitta på saker hela tiden, låt hen följa med! För att vara säker på att juni blir så romantisk som den kan bli får du inkludera mera.

Kärleksdag: 15 juni

stjarntecken kräftan passar ihop

Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, i juni månad kommer din intuition vara stark. Vad du än trodde att du kände, så kan det visa sig vara precis tvärt emot. Eller inte. Beslut du tidigare känt dig trygg i kan gå åt ett helt annat håll, men även tråkiga nyheter kan visa sig vara för det bästa. Relationer från förr, både platoniska och romantiska blir aktuella igen. The one that got away kanske plötsligt klippt sig och vill bjuda på öl, och du tackar väl aldrig nej till en sentimental stund med “en vän från förr”. Oavsett vad, kan saker vändas upp och ner, så ni kräftor som dejtar har en åktur framför er.

Under större delen av månaden står merkurius och mars i ditt tecken, vilket gör dig till en liten social fjäril, och du kommer lämna ännu starkare avtryck hos människor än i vanliga fall. Så för er singelkräftor finns det också hopp, du har massa bra redskap för att få en het start på sommaren. För er kräftor som redan ingår i förhållanden så kan månaden bli lite skakig. Om det finns hemligheter inom relationen är det stor chans att de kommer upp till ytan, och det kan också vara så att du upplever att stora delar av förhållandet utspelar sig bakom stängda dörrar. Men med merkurius i ditt tecken så har du kommunikationen på din sida, så allt är inte kört.

Kärleksdag: 14 juni


lejonet stjarntecken passar ihop

Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, det skiner om dig i juni. Med solen och venus i 11e huset så är du bokstavligen ett socialt lejon, du kommer göra starka intryck på människorna runt dig. Folk dras till dig som magneter och du får stå i centrum, där du trivs som bäst. Du kommer själv känna lust att träffa folk och socialisera dig, vilket passar perfekt om du är på jakt efter en sommarkärlek. Detta är även ett ypperligt tillfälle att ta en vänskap till nästa nivå, du kanske spanat in någon lite extra som inte vet om det än. Juni är en tid för att träffa någon som du delar intresse med. Ni båda gillar teater? Perfekt! Om det delade intresset råkar vara uteserveringar, so be it!

Din självmedvetenhet kan dock slå över till osäkerhet, så var försiktig med bekräftelsesökandet, då andras åsikter lätt blir en öm punkt. Och… Relationer av den romantiska sorten som startas under denna period har en risk att sakna intimitetsdjup, men vad gör det. Det är sommar. För er lejon i förhållanden är juni stabil, men i slutet på månaden kan det vara värt att frågar er själva: har jag kul tillsammans med min partner? Får jag vara mig själv? Din lite mer barnsliga sida blir lätt dämpad, för att du inte vill framstå som omogna. Men den är viktig! 

Kärleksdag: 10 juni


junfrun stjarntecken passar ihop

Jungfrun, 24/8-22/9

Kära jungfru, det här blir en stark månad. Med mars i 11 huset och merkurius som ansluter sig 4 juni står det sociala i fokus. En perfekt tid att träffa nya människor, expandera din krets och ta ut svängarna lite. Från och med den åttonde kan du försöka “put yourself out there”. Våga ta plats och risker, ställ dig i centrum. Ge lite mer av dig själv, eller framförallt våga vara dig själv. Juni är en allmänt bra månad för att bjuda ut någon, inte bara romantiskt. Gå på kompisdejt! Käka middag med någon du vill lära känna bättre, ta en öl med en kompis kompis.

Nya möjligheter kommer dyka upp jobbmässigt, kanske blir du erbjuden nytt jobb, en löneförhöjning eller så lär du helt enkelt känna dina kollegor bättre. Oavsett vad kommer du networka, och det kommer gå bra. Om du är påväg in i en ny relation är ett hett tips att inte förstöra det innan det börjar. Visst, ditt strategiska tänkande är en av dina bästa sidor, men försök att inte hitta på ursäkter till varför något inte skulle funka, om det inte ens börjat än. Och samma sak gäller jungfruar som redan ingår relationer, försök vara lite mindre kritiska denna månad. Du hatar ju själv att bli kritiserad, så försök ta det lugnt med att kritisera din partner i “onödan”. 

Kärleksdag: 9 juni


stjarntecken vagen

Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, sommaren börjar med en del action i ditt 9 hus, vilket pekar på att det kan bli åka av! Bokstavligen, du ska resa. Planera en resa, eller bara en kort trip någonstans. Det kan även bli så att sommarens kärlek är någon du träffar i ett annat land, eller bara i valfri svensk småstad. Med mars i 10e kan det också vara dags att lägga energi på karriären eller helt enkelt vilken väg du ska gå i livet. Vet du inte det än? Juni är perfekt för att ta reda på det.

Mot slutet av månaden kan relationer ta en vändning. Kanske ett potentiellt haff som skrotas eller rent av tas till nästa nivå? Ta starka beslut nu i juni kära våg, för juli kommer vara en händelserik månad. Det är alltså bra om saker är utredda tills dess. Runt fullmånen den 17e kan det vara värt att se över sättet du kommunicerar i dina relationer. Vi vet att du bara vill att allt ska vara härligt och bra mellan dig och din partner, men ibland kanske du är lite för snäll, och du har en tendens att släta över problem. Så försök vara lite mer rak, både mot redan existerande partners men även potentiella dejter. 

Kärleksdag: 19 juni


skorpion stjarntecken passar ihop

Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, månaden börjar ganska tungt, med en nymåne i ditt 8e hus, där även solen står. Det är en möjlighet för dig att släppa lite på känslor du kanske försökt dölja, och ta tid att komma över tidigare konflikter eller trauman. Det kommer vara svårt för dig att låtsas som att allt bara är underbart och härligt, så låt det vara så. Du behöver inte låtsas må tipp topp om så inte är läget. Så ta ett glas vin, gråt ut med en vän och gå vidare. Men! Det positiva är att venus står kvar i ditt 7e hus i början av månaden, vilket är väldigt bra för dina relationer under den här tiden. Superbra för dejting, att påbörja nya relationer. Och de relationer som tar fart under juni kan dessutom vara väldigt helande för dig och bli intima tidigt.

För er skorpioner i förhållanden så kan juni komma att intensifiera dem. Det kan vara väldigt bra, speciellt för er som känner att ni inte har 100 procent koll på vart ni står med era kära. Det blir lättare för dig att kommunicera dina känslor, istället för att bygga upp spänningar som du annars har nära till. 

Kärleksdag: 7 juni


stjarntecken skytten

Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, här blir det en sexig start på sommaren. Den tredje blir det nymåne i ditt 7e hus som symboliserar relationer, och jupiter står fortfarande i retrograd i ditt tecken. Det bådas sommarflört, och ett uppsving för relationer rent allmänt. När venus ansluter sig till sjunde huset blir det primetime för kärlek, kanske hittar du en ny älskling på Trädgården till slut? Eller är det när du solar i en park som du får syn på hen? Oavsett vad så kommer folk dras till dig, och initiativen du tar välkomnas. Kanske.

Juni är till stor del tvillingens tid, vilket innebär ditt oppositionsteckens tid. För dig innebär detta starkare balans i ditt sociala liv, intellektuell stimulering, vänskapsband som stärks och kommunikation som flyter på. Den 17e blir det fullmåne i ditt tecken. Det kan bli känslofyllt, men kan också komma med ett sug efter att förändra saker. Perfekt för att gå loss på HMs hårfärgnings-hylla. Och för er skyttar i relationer: juni blir het. Perfekt tid för att testa något nytt med din partner, sexuellt eller rent allmänt. Tala öppet så kan saker bli kul, oavsett om det gäller sexställningar eller frukostbröd. 

Kärleksdatum: 11e juni


stenbocken stjarntecken passar ihop

Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, nu blir det bra. Under månaden kommer en hel del saker klarna upp lite, speciellt på jobbfronten. Du kanske börjar ett nytt jobb, eller reder ut en ansträngande situation på redan existerande arbetsplats. Så får du slappna av lite, istället för att vara så otroligt! Stressad! Hela tiden. Också perfekt tid att testa något nytt relaterat till din hälsa. Kanske ska du, den största skeptikern av de alla, investera i kristaller och lite vegansk kost? Allt kan hända. Med merkurius och mars i ditt 7e hus blir det en härlig månad relationsmässigt. Det är dags för dig att göra dragjobbet i relationer, för omväxlingens skull. Men det kommer gå så fint! Du kommer känna dig mer öppen och inspirerad till att ta kontakt och prata med folk. Så varför inte gå hela vägen och satsa på en liten sommarflört? Det är du värd.

För er stenbockar i relationer kommer juni med en blandad kompott känslor. Delvis, en bra sex-månad. Du kanske har högre sexdriv än vanligt under månadens gång, och är mer öppen till att kommunicera fram dina behov mer. Å andra sidan har vi en liten fullmåne i 12e huset, vilket kan dra upp problem från förr och avslöja lögner, men med merkurius hjälp kommer du kunna lösa en sådan situation.

Kärleksdag: 26 juni


vattuman stjarntecken passar ihop med

Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, juni månad går i lekfullhetens tecken. Din kreativitet väcks till liv, det kanske blir en tripp till några museer eller biografer? Perfekt för att omvandla en hobby till jobb, ja, någon där ute kanske rent av vill köpa dina seriestrippar eller loggböcker? Folk kommer fängslas av din charm utan att du behöver lyfta ett finger, så utnyttja det för en liten sommarflört.

Du kommer ha all tid i världen till att engagera dig i alla sorters tänkbara intellektuella diskussioner, som vi vet att du älskar så mycket. Hur var det nu med Spice Girls? Vart vill Greta egentligen komma i klimatdebatten? Ja, ditt sociala liv blommar. En bra tid för relationer, främst “bara-för-att-det-är-kul”-dejter. Du kanske inte träffar din soulmate direkt, men ett eller annat engångsligg må inträffa. Alla typer av relationer som inleds i juni kommer att kantas av nöje, fröjd, lust och en måttlig dos drama. Men det är du väl ingen att invända mot? För er vattumän i förhållanden kommer saker bli enklare. I slutet av månaden kanske tidigare motgångar luftas, och du upplever att relationen i helhet blir roligare och enklare. Men! Då kanske du måste hoppa av din höga häst först. Vi får se hur det går. 

Kärleksdag: 16e juni


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, juni börjar i hemmet för dig. Det kan innebära en förändring, en flytt från hemmet eller tillbaka till det. Det innebär också rena förändringar i själva miljön, du kanske lägger lite pengar på inredning, och isåfall kan vi väl förvänta oss kitsch. Den här månaden kan du komma att reflektera lite extra, och som Drake säger, vara lite väl in your feelings. Det är väl inget nytt för dig, men försök söka trygghet och vila ut lite nu. Du kommer behöva lite extra kramar, och kanske ha ett behov av att stanna inne lite. Men gör det till något kul! Du behöver inte ta dig ut hela tiden. Du kan ju faktiskt bjuda hem folk, åka hem till dina föräldrar, krama en hund.

Men romantiken är inte död! Mars ger lite energi till flört och dater hela månaden, så länge du orkar hänga med i svängarna. För er fiskar i förhållanden är det viktigt att försöka kommunicera era känslor denna månad. Försök vara ärlig med hur du känner, speciellt kring ditt eget mående. Ärlig, tydlig och koncist – nyckelorden till en lyckad kommunikation med din partner i juni. 

Kärleksdag: 28 juni