in

Månadens kärlekshoroskop: juli

karlekshoroskop karleksastro

Är det en sommarmånad fylld av kärlek och passion som väntar dig, eller blir det torka? Astrolog Molly Lundgren Mer

väduren stjärntecken

Väduren, 21/3-19/4

Kära vädur, nu glider du in i en riktigt passionerad tid. Juli är all about snabba puckar och nöjen, vilket passar dig utmärkt. Början av månaden handlar om att unna dig saker, men inte nödvändigtvis materiellt. Vill du vara ute hela natten och ta halvkassa beslut? Go for it! Vill du åka på en spontanresa över helgen? Kör! Här ser chanserna för sommarflört riktigt bra ut också, speciellt av den oväntade sorten. För dig blir dejtinglivet i juli spännande och roligt, och här kommer din förmåga att initiera till fest och äventyr spela en stor roll. Våga ta med din käresta på allt du vill göra, var inte rädd för att visa upp alla sidor av dig själv. Samma gäller er vädurar i förhållanden – juli kommer med en ny glöd till förhållandet. Var dock noga med att skydda dig denna månad, både med solkräm och preventivmedel. Finns en minirisk för en oönskad graviditet här annars. 

Kärleksdatum: 8 juli


Oxen, 20/4-20/5

oxen stjärntecken passar ihop med

Kära oxe, för dig kommer juli handla mycket om nya perspektiv. Det ser ut att bli en del resande, och du kanske kommer känna dig rastlös. Men juli handlar även mycket om lärande, att expandera dina vyer! Kanske har du en sommarkurs framför dig, eller lägger mycket tid på en ny hobby. Passa på att dela med dig av sakerna som händer, ska du kanske äntligen börja blogga? Det ser ut att bli en månad med det sociala i fokus, du träffar nya människor som du fattar tycke om, kanske tillochmed lite extra tycke om. Även folk du inte träffat på ett tag kan dyka upp igen, det finns en viss risk att det rör sig om ett ex. Snälla, inga sms klockan 02 till någon som inte förtjänar din uppmärksamhet, även om vi vet att du hatar att släppa taget om relationer. För er oxar i relationer kan juli komma med nyheter på boende-fronten. Kanske är det dags att ta klivet och flytta ihop? Eller rent av testa att leva isär från din partner. Oavsett vad ser det positivt ut, men var försiktig med att ta stora risker mellan den 8 juli och 1 augusti. 

Kärleksdatum: 28 juli 


tvillingarna stjärntecken passar ihop med

Tvillingarna, 21/5-21/6

Kära tvilling, här kommer en intensiv månad. För dig blir juli en tid att ta ett steg tillbaka och vila, snarare än att fortsätta resan mot social utbrändhet. Fråga dig själv: “Vart lägger jag fokus? Vad använder jag min energi till?” för att sedan tänka över möjliga förändringar som kan göras på den fronten. Rent relationsmässigt kan juli bli lite kämpigt, med risker för missförstånd. Snälla, tänk efter två eller helst tre gånger innan du skämtar på någon annans bekostnad eller skvallrar om en gemensam bekant. Du har kommit undan förut, men den här månaden biter det dig i röven. Kommunikation är allt nu, speciellt om du är ifrån din partner under semestern. Ta dig tiden att hålla relationen levande med telefonsamtal eller facetime, då sms lätt kan feltolkas. Om vi ska vara lite positiva så går det dock rätt bra för dig på jobbfronten, så där är det iallafall lugnt. 

Kärleksdag: 10 juli


stjarntecken kräftan passar ihop

Kräftan, 22/6-22/7

Kära kräfta, juli månad kommer kanske likna en emotionell bergochdalbana, men het blir den i alla fall. Du kommer märka att folk dras till dig nu mer än någonsin. Har du haft span på någon på senaste är det nu du skrider till verket och bjuder ut hen, din attraktionskraft är nämligen skyhög. Var inte rädd för lite vågade gester. Ta initiativ och var tydlig, så blir början av månaden alldeles sådär bubblig och romantisk som du vill. Runt den 16e kan saker på relationsfronten börja ifrågasättas. Det kan handla om ett förhållande som går mot sitt slut, men även en ny relation som tar sin början. Oavsett vad det blir så handlar det om obesvarade frågor som “Vad är vi?” eller “Varför gör du alltid sådär?” Om det finns beteenden hos en partner du inte uppskattar så är det rätt tajming att ta upp det. Men ta det lugnt! Det behöver nödvändigtvis inte vara dramatiskt. Det handlar bara om att förhandla och kompromissa. 

Kärleksdag: 5 juli


lejonet stjarntecken passar ihop

Lejonet, 23/7-23/8

Kära lejon, den här månaden handlar om dig. Det kan vara mycket som händer, men snarare inom dig än runt om dig. Det är kanske dags att du omvärderar hur väl du tar hand om dig själv, och hur du presenterar dig för andra. Du vet att du inte alltid måste dyka upp superfixad och med humöret på topp? Släpp din stolthet kära lejon! Även om det kanske är den största utmaningen du kan ställa dig inför. Ta tid till att vila och dubbelkolla så att all planering och liknande står rätt till- du riskerar nämligen att vara extra glömsk denna månad. Det kan vara så att en kärlek från förr dyker upp i ditt liv igen, men även en insikt att du kanske aldrig riktigt kom över någon så bra som du trodde. Det finns även goda chanser för en ny romans att blomma upp, speciellt mot slutet av månaden. För er lejon i relationer kommer juli med insikter kring ditt eget mående, och hur det i sin tur påverkar relationen. Hur väl tar jag hand om mig själv och hur påverkar det min partner? I dom banorna bör du tänka. 

Kärleksdag: 27 juli

junfrun stjarntecken passar ihop

Jungfrun, 24/8-22/9

Kära jungfru, juli är precis som juni, en social månad för dig. Under månaden fortsätter sociala sammanhang att styra ditt liv, och du fungerar extra bra i grupp under den här tiden. Ta tid under månaden till att bygga upp vänskapen med människor du kanske glidit ifrån. Du kommer märka att dina nära relationer får styrka och värme, och människor dras till dig. Juli är en otrolig månad för korta romanser och flört, men kanske inte optimal för förhållanden som ska hålla i längden. Relationer som påbörjas nu kommer karaktäriseras av vänskap och de kommer vara roliga, men möjligtvis sakna emotionellt djup. Tyvärr finns en risk att du får problem med sömnen under månaden och drömmer mycket, mot det kan en howlit eller månsten hjälpa. För er jungfruar i relationer är det viktigt att inte övertänka allt nu. Var inte för paranoid, din partner menar inte alltid illa. Var dock försiktig med lögner, speciellt efter den 19e. 

Kärleksdag: 12 juli


stjarntecken vagen

Vågen, 23/9-22/10

Kära våg, du verkar ha mycket sociala events framför dig, och där gäller det att du använder din fina våg-egenskap som medlare. Du kanske vill ta styret och bestämma en del i gruppsammanhang, men försök göra det utan att trampa någon på tårna. Månaden för dig handlar mycket om andras perspektiv. Det gäller att ha stor förståelse för andras behov. Om du och dina vänner är på semester tillsammans så är det okej att kräftan stannar hemma medans skytten åker till stranden. Du får agera fredsmäklare i sådana situationer, och det passar dig bra. Sommarens flört hittar du genom bekanta och i större grupper. Så se till att gå på varje möjlig sommarfest, så kanske din kompis kusin dyker upp och har växt sju7 centimeter sen ni sist sågs för fem år sen. För er vågar i relationer handlar mycket om hemmet i juli. Kanske har ni genomgått en flytt eller renovering? Eller så behövs det ny inredning. Lyssna på varandra och ta gemensamma beslut, även om vi vet att din smak antagligen är bättre. 

Kärleksdag: 23 juli


skorpion stjarntecken passar ihop

Skorpionen, 23/10-21/11

Kära skorpion, i juli kommer du få chans att bredda dina vyer lite, om du tillåter dig själv ryckas med i impulsiva beslut och idéer. Ta lite risker! Om någon bjuder med dig på något som i vanliga fall känns främmande eller ovärt, säg ja ändå. Det kan leda till något större. Speciellt då sommarens kärlek förmodligen hittas på bortaplan. Hen kommer jobba i kiosken på Böda camping, eller i en bar på Malta. Det kan även vara så att en långdistansrelation inleds, eller att en redan existerande relation sätts på prov av distans. Det gör inget! Facetime och sexting tar dig långt. Var dock noga med kommunikationen under månaden, och extrakolla att allt i planeringen stämmer. Du vill inte missa ett flyg eller bråka med någon över faktumet att du glömde smsa. För er skorpionen i relationer så blir månaden hyfsat lugn. Det kan dock vara så att du känner ett ökat behov av bekräftelse från din partner, försök kommunicera det på ett vänligt sätt. Månaden är gjord för feltolkningar, så var ditt gulligaste jag, även när det tar emot. 

Kärleksdag: 18 juli


stjarntecken skytten

Skytten, 22/11-21/12

Kära skytt, sommaren är igång ordentligt, och du är väl i vanlig ordning ute och flänger runt, mellan relationer, vänskaper och städer. Den här månaden är en perfekt tid att fokusera på dina hobbys och färdigheter, och möjligen se om det kan bli något seriöst. Du kanske redan har antal påbörjade projekt eller drömmar, så försök använda lite av din lediga tid till att färdigställa dem. Och på den romantiska fronten kan stora skiften komma. Utsikterna för att träffa någon ny ser goda ut, medan någon som du lekt runt med i några månader kanske kommer vilja ha svar. Det är viktigare än någonsin att du är tydlig med vad du vill, när saker börjar bli mer seriösa måste du vara rak. Ska du vara en självuppfyllande profetia och rygga undan från en partner som vill claima dig? Eller ska du våga gå vidare till nästa steg i relationen? Sätt ner foten och lämna ingen situation oklar. Det kan även vara bra för dig med en “sociala-medier cleanse”. Bara när du inte är konstant stimulerad kommer din kreativitet blomma. 

Kärleksdag: 20 juli


stenbocken stjarntecken passar ihop

Stenbocken, 22/12-19/1

Kära stenbock, här händer det mycket. Juli kommer med stora möjligheter på dejtingfronten. Du kommer vara populär och känna dig sexig, och det kommer även andra uppmärksamma. Oddsen för en sommarflört är höga, men först kommer du behöva göra lite förändringar i din attityd. Du kommer känna dig mer känslig och uppleva det svårare att dölja de känslorna, speciellt runt den 16e. Och vet du, du behöver inte dölja allt hela tiden. Släpp kontrollbehovet och släpp på gråten, så kommer saker ordna upp sig. Låt andra fixa saker åt dig! Ta lite hjälp för en gångs skull. För bara när du är klar med faktumet att du inte kan styra dina känslor hela tiden kommer du vara fullt redo att engagera dig i en relation. För er stenbockar i förhållanden är juli månad perfekt. Glöden kommer återuppväckas och det kan bli en ny början för relationen. Men bara om du kan gråta ut lite för din partner först, det vill säga. 

Kärleksdag: 17e juli


vattuman stjarntecken passar ihop med

Vattumannen, 20/1-18/2

Kära vattuman, den senaste tiden har kanske varit lite väl, om vi säger så. Du har varit ute på språng, och även om sommaren är primetime för det sociala kan det behövas en paus ibland. Även om du har turen på din sida och en sommarromans är mycket möjlig just nu, kanske du måste prioritera dig själv först. Nu är det dags att du lägger lite tid på dig själv, ja, selfcare. Och nej! Inga ansiktsmasker eller stenar, det får bli skogspromenader och sovmornar. Kropps-positivism i den mening att du tar hand om din kropp. Laga god mat till dig själv och ta ett nakendopp. För att någon annan ska kunna älska dig, måste du älska dig själv först, som de gamla grekerna brukade säga. För en vattuman i en relation kan det vara dags att fundera på hur du balanserar tid mellan jobb, vänner och privatliv, samtidigt som du också måste fokusera på att vara transparent. Finns det hemligheter inom relationen finns stor risk att de kommer upp till ytan, och många missförstånd kan inträffa. 

Kärleksdag: 31 juli


Fiskarna, 19/2-20/3

fiskarna stjarntecken passar ihop

Kära fisk, juli kommer som en lättnad, utan krav och fylld av nöjen. Du som är kreativ kommer märka att du känner dig extra inspirerad den här månaden. Passa på att följa upp på, eller avsluta projekt som du hållit på med. Måla klart din tavla! Skriv! Gör musik! Njut av att göra kreativa saker lite mer för skojs skull. Utnyttja din lediga tid nu under sommaren till att avsluta projekt som du annars har så svårt för. Och på kärleksfronten ser det bra ut. Din sommarromans kan bli förbehållslös och lekfull, utan krav och gränser. Men bara om du vågar söka lite. Ibland kan det krävas lite jobb för att du ska initiera dejter och liknande, men när du väl gör det så blir det så bra så. Däremot kan juli medföra förändringar i dina vänskapsrelationer. Du kanske träffar en ny person som får stor betydelse, men det finns också risk för ett avslut i en äldre kompis-relation. Ge dig hän förändringarna i ditt sociala liv, de kommer för att de behövs. För er fiskar i relationer ser månaden bra ut, det kan väckas nytt liv i förhållandet. Gör något roligt tillsammans med din partner, som ni annars inte har tid för.  

Kärleksdag: 15 juli