in

Årshoroskop 2011

VeckoRevyns astrolog Hanna Vennberg har spått i stjärnorna och vet hur ditt 2011 kommer att bli.

Mer

Väduren 21/3-20/4

Kärleken: Du tar för dig.
I år vill du vara vild och fri. Ska du satsa på en relation måste den vara riktigt seriös, med en person som du vill hålla fast vid för resten av ditt liv. Annars fladdrar du hellre från blomma till blomma. Du tar för dig och du vet att du är attraktiv. Självförtroendet är på topp och det bara växer under året.

Äventyret: Vidgade vyer.
Nya platser och nya upplevelser väntar. Du älskar omväxling och du är inte rädd att ge dig hän eller att satsa på något som alla andra tycker är udda. Detta är ett perfekt år för äventyrliga resor, originella jobb och strapatser av alla slag. Ingen utmaning är för stor, särskilt inte under våren.

Pengarna
: Initiativ lönar sig.
Din ekonomi förbättras stadigt under året. De första fem månaderna handlar det om drivkraft och mod. Du har det som behövs för att klättra i karriären eller byta jobb helt och hållet. Du är också en skicklig förhandlare. Resten av året handlar det om smarta investeringar och besparingar.

Oxen 21/4-21/5

Kärleken: Du tar tyglarna.
I år är det viktigt för dig att det är du som bestämmer nästa steg. Du vill ta ansvar och känna att du utvecklas. Kanske är det dags för ett stort beslut, något som rör familjestorleken eller bostaden. Du kan tänka dig att kompromissa lite men bara om den ursprungliga planen var din egen.

Äventyret
: Ett mysigt år.
Under försommaren blir det full fart men större delen av 2011 handlar om helt andra saker än äventyr och nöjen. Familjeband, framtidsplaner och relationer betyder mer för dig och partymänniskan i dig slumrar för det mesta. Verkligen inget glamoröst år men istället händer det saker på djupet.

Pengarna: På väg uppåt.
Du är ovanligt sparsam och försiktig. Egentligen är 2011 ett turår för dig men du tar ändå inte ut svängarna utan väljer att lägga på hög eller att investera slantarna i riktigt viktiga saker. Följden blir att din ekonomi mår strålande vid årets slut. Även din karriär har förmodligen avancerat då.

Tvillingarna 22/5-21/6

Kärleken: Lite hit och dit.
Sommaren blir sexig, resten av året skiftar mellan livets allvar och lekfulla stunder. Ibland har du svårt att veta vad du vill och den ambivalensen kan ge en del kärleksproblem. Oftast blir det ändå så att du landar på fötterna. För dig som är singel kan året innebära varaktiga förändringar.

Äventyret: Gott om glitter.
Ett riktigt nöjesår. Tillsammans med dina vänner njuter du av det ljuva livet. Du gillar att festa och du har inget emot att resa heller, särskilt inte om färden går till en äkta metropol. Där är du som fisken i vattnet. Under 2011 slipper du långtråkiga perioder, det är gasen i botten som gäller.

Pengarna: Du klarar dig bra.
Det blir gott om fina affärer, shoppingfynd och extraslantar under början av året. Lagom till sommaren avtar turen men det stör dig inte särskilt mycket, du rättar munnen efter matsäcken och har lika roligt ändå fastän du spenderar lite mindre. Ett lönsamt år med väldigt få bakslag väntar dig.

Kräftan 22/6-22/7

Kärleken: Ett sexigt år.
Ditt kärleksliv är turbulent, passionerat och krävande under 2011. Ingen lättviktig rosa romantik här inte, nu handlar det snarare om glödhet erotik och åtrå. Det är mycket möjligt att du kastar dig hals över huvud in i en ny relation eller att du förändrar en relation som du redan har i grunden.

Äventyret: Du lär dig nya saker.
Dina intressen styr. Det här är ett utmärkt år för att utveckla en hobby och har du ingen som på allvar känns rätt för dig är det dags att hitta en. Ett hyggligt år för resor och fester men ett prima år för kurser, utbildningar och nya erfarenheter av alla slag. Du lär dig mycket om dig själv också.

Pengarna
: Det blir bättre mot slutet.
Fram till sommaren ser det en smula mörkt ut, det går segt på yrkesfronten och du har ingen tur med pengar. Detta är något som irriterar och stör dig, men låt dig tröstas av att det är temporärt. Resten av året bjuder på idel trevliga överraskningar, fynd, extraslantar och nya möjligheter.

Lejonet 23/7-23/8

Kärleken: Tryggt och vanligt.
Ditt kärleksliv utgör inte det centrala under detta år utan blir snarare ett trevligt tillbehör till andra saker. 2011 handlar om nöjen, resor, självutveckling och kanske lagsport. Kärleken förvandlas till något mysigt i bakgrunden, problemfritt men också relativt passionslöst och stillsamt.

Äventyret: Full fart på alla fronter.
Omväxling och nya erfarenheter är årets melodi. Du är orädd, nyfiken och benägen att dra på dig ett halvdussin projekt åt gången. Även dina vänner och kolleger påverkas av din idérikedom och entusiasm. Det blir ett riktigt roligt år med gott om fester, nya upptäckter och spännande resor.

Pengarna: Ett spännande år.
Första halvåret ser helt enkelt strålande ut. Visserligen har du höga utgifter, du gör av med en hel del pengar på nöjen och andra upplevelser, men på något sätt är det ändå alltid fullt i din plånbok. Under andra halvåret frestas du ofta att köpa riktigt dyra saker och det kan visa sig kostsamt.

Jungfrun 24/8-23/9

Kärleken: Du prioriterar inte hjärtat.
Du ger kärleken mindre utrymme än vanligt. Du har helt enkelt ingen lust att låta förälskelse eller lusta rusa iväg med dig, du vill ta ett steg i taget och satsa mer på andra saker. Ibland är det jobbet som känns viktigare, ibland kan det vara dina vänner eller dina personliga intressen.

Äventyret
: Du trivs bra där du är.
Egentligen trivs du bäst på hemmaplan. Ibland blir du lite sugen på omväxling och då passar det bra med en originell resa eller en udda temafest, sådant är du framför allt sugen på under hösten. Men annars är du faktiskt ganska nöjd med vardagen. Hellre myskvällar än glitter och flärd.

Pengarna: Stora förbättringar på gång.
Ett riktigt lovande år. I början av året dyker det visserligen inte upp några extra slantar i plånboken, men ditt liv utvecklas åt ett håll som kommer att resultera i materiella förbättringar inom kort. Under sommaren börjar du märka förändringarna och därefter blir det bara bättre och bättre.

Vågen 24/9-23/10

Kärleken: Vårkänslor hela året.
Ett skönt år med gott om fina stunder och ont om problem. De kriser som dyker upp kan visserligen vara riktigt ansträngande men det är inget du inte hanterar. Och större delen av 2011 kryddas av romantik, flirt, komplimanger, uppskattning och en härligt lekfull attityd som ger mersmak.

Äventyret: Du tackar ja till det mesta.
Ett livligt år med resor, nöjen och nya upplevelser som stående inslag. Oftast är det dina vänner som kommer med idéer och lockar med dig ut i det okända. Det är en lösning som passar dig väldigt bra just detta år. Du träffar också många nya, intressanta människor. Vissa relationer blir bestående.

Pengarna: Massor av roliga fynd.
Du shoppar en hel del. Framför allt är du svag för sköna ting, du vill göra ditt hem vackrare och även din garderob får sig en och annan genomgång. Detta kostar en slant men du får det att gå ihop någotsånär, i alla fall för det mesta. Mot slutet av året väntar ett stort och viktigt inköp.

Skorpionen 24/10-22/11

Kärleken: Inget allvar, bara lek.
Du vill vara lekfull och lite busig under 2011. Är du singel vill du inte riktigt lova något, hellre provsmakar du lite här och lite där. Inte förrän till hösten känner du dig redo att ta någon på allvar. Har du en partner redan är delad nyfikenhet ett bra sätt att få relationen att växa.

Äventyret: Inget dramatiskt år.
Idéer och inspiration har du gott om, särskilt under våren. Men du har inte alltid så lätt att gå från tanke till handling, det steget är ovanligt långt detta år. Du är också praktiskt lagd och frågan är om du inte lägger ner mer tid på din bostad och dina prylar än på fester, nattliv och resor.

Pengarna: Karriären går uppåt.
Du är mer benägen än vanligt att ta karriär och inkomster på stort allvar. Kanske ser du dig om efter något helt nytt att jobba med. Det kan också hända att du åtar dig nya uppgifter på jobbet och att du visar framfötterna på ett sätt som gör att din karriär får ett rejält uppsving.

Skytten 23/11-21/12

Kärleken: Gott om rosa moln.
Ett riktigt bra år för dig, och det märker du nog redan i januari. Under större delen av året har du tur i kärlek och du har dessutom en genuint positiv inställning som får många tänkbara problem att bara gå upp i rök. Har du inte hittat den stora kärleken redan kan du mycket väl göra det nu.

Äventyret
: Ett generöst år.
Trots ett intensivt kärleksliv får du tid och energi över för alla möjliga äventyr. Detta är ett perfekt år för resor och udda upplevelser. Både fysiskt och mentalt är du ute efter omväxling och nya erfarenheter. Det är också sannolikt att du får nya vänner. Vissa av dem är nyttiga kontakter.

Pengarna
: Du har ambitioner.
Det blir livligt och spännande i början av året, med gott om lyckade impulsköp och fina affärer. Mot sommaren blir det betydligt lugnare och du bestämmer dig för att vara sparsam, inte för att du måste utan för att du har större mål i sikte. Mål som kräver att man lagt undan en del pengar.

Stenbocken 22/12-20/1

Kärleken: Bara om du bestämmer.
Ett bitvis passionerat år och det blir väldigt lyckat bara du får välja tempo själv. Ibland vill du hänge dig åt lusta och passion, ibland behöver du få vara för dig själv medan kärleken vilar. Att bli stressad av något som någon annan vill fungerar inte alls för dig, du trivs bara med dina villkor.

Äventyret: Lugn och ro regerar.
Under 2011 handlar det mer om familjeband och släkttraditioner än om resor och spänning. Du har lite av ett inåtvänt år med få perioder av att verkligen vilja satsa på nöjen och flärd. Det syns inte först därför att januari blir en ganska glittrig månad, men detta blir ett fundersamt år.

Pengarna: Krångel först, belöning sedan.
Oväntade utgifter och allmänt trassel präglar årets första kvartal och det är egentligen inte förrän efter sommaren som du känner att det har vänt på allvar. Även på yrkesfronten kan det gnissla i början av året men det handlar i så fall om en temporär svacka, du behöver bara ha tålamod.

Vattumannen 21/1-18/2

Kärleken: Med en doft av Hollywood.
Ett härligt, romantiskt år som ger dig chansen att förbättra ditt kärleksliv betydigt. Allra roligast blir det nog om du startar som singel men även upptagna Vattumän har mycket att se fram emot. Framför allt handlar det om uppvaktning och fjärilar i magen, mer romantik än erotik alltså.

Äventyret: Fjärran länder lockar.
Din nyfikna läggning och medfödda äventyrslusta bidrar till att detta blir ett hektiskt och omväxlande år med många utmaningar. Framför allt handlar det om resor, och du ger dig gärna av till platser där andra inte alls turistar. Du skaffar dig också nya intressen och nya kunskaper.

Pengarna: Slantarna rullar fort.
Från januari till maj håller turen dig om ryggen, och trots att du är benägen att spendera pengar utan att tänka efter så räcker slantarna. Från juni och framåt är det lite mer besvärligt. Att du är påhittig löser många problem men du har en tendens att göra av med mer än du har råd med.

Fiskarna 19/2-20/3

Kärleken: Mer känsla än förnuft.
Periodvis blir detta ett riktigt romantiskt år men så fort kärleken fungerar riktigt bra dyker det upp nya problem. Det blir helt enkelt en ganska gropig väg och framför allt blir det motigt om du och din älskling ska fatta några större beslut. Att komma överens blir inte det lättaste.

Äventyret: Sök dig till nya platser.
Fester och glittrande nattliv blir det ganska ont om men i gengäld är detta ett fantastiskt år om du vill passa på att bredda dina kunskaper. Du har också turen med dig om du väljer att flytta, särskilt om du byter hemort. Omväxling lönar sig och det är en god idé att välja lite nya vägar.

Pengarna: Tänk gärna efter före.
Ett lovande år och det gäller särskilt alla affärer som rör bostad och sådana ägodelar som ska vara länge. Små impulsköp däremot blir mest ansträngande för din plånbok så shopping är inte det klokaste du kan ägna dig åt. Ju mer genomtänkt något är desto mer tjänar du förmodligen på det.