in

Letar du efter en coffee table book? Här är 31 fina köp

Vad är en coffee table book
Bildkälla: NMG Network / Unsplash

Unna ditt hem coffee table-böcker för att få den där extra hemtrevliga och stilrena känslan. Vad de här böckerna har gemensamt är att de både är lika vackra på soffbordet som perfekta att bläddra i. Här är våra favoriter! Mer

koplankar 1024x37 1

Vad är en coffee table book?

Vad är då en coffee table-bok? Jo, coffee table-böcker, eller coffee table-litteratur som de också kallas, är stora eleganta böcker som oftast innehåller vackra bilder och livliga texter som ger en inspiration. Böckerna kan handla om precis vad som helst (vilket du kommer att se i vår lista här nedan!) men oftast handlar de om inredning, mode och resor. 

31 stilsäkra och vackra coffee table-böcker

Ställ en snygg coffee table-bok i hyllan eller placera en eller två på vardagsrumsbordet som en stilren inredningsdetalj, kanske med en blomma eller ett doftljus på. Men vilken bok ska man köpa för att få den där känslan av effortless men samtidigt toksnygg inredning? Vi har listat våra favoriter, här hittar du coffee table-böcker i alla sorter; billiga, lyxiga, nysläppta och klassiker. Från van life-camping till high fashion. Det finns något för alla helt enkelt.

1. Chanel Catwalk

Coffee table bocker chanel catwalk

Över 180 kollektioner av Karl Lagerfelds and Virginie Viards vackra kreationer för Chanel presenteras i den här stilrena coffee table-boken.

Läs mer och köp här

I samma catwalk-serie finns även fler coffee table-böcker: Vivienne Westwood Catwalk (du hittar den längre ner i den här listan), Yves Saint Laurent Catwalk, Versace Catwalk, Dior Catwalk, Louis Vuitton Catwalk och Prada Catwalk.

2. The Feminist Film Guide

Coffee table bocker  the feminist film guide

Det finns hur många ”100 bästa filmerna som någonsin gjorts”-listor som helst, men något som de ofta saknar är representation av kvinnorna på vita duken. Den här snygga coffee table-boken ändrar på den saken, den innehåller en lista på 100 bra filmer som dessutom klarade bechdeltestet.

Läs mer och köp här

3. Peter Lindbergh. On Fashion Photography

Coffee table bocker peter lindbergh

Den här coffee table-boken innehåller en samling från Peter Lindberghs karriär, närmare bestämt 40 år av modefotografering i över 300 bilder (många tidigare opublicerade!) och en intervju. Den tyska fotografen har arbetat med de största namnen i modeindustrin och skapade ett narrativ med en humanistisk approach.

Läs mer och köp här

4. Coffee table book: The Ultimate Sneaker Book

Coffee table bocker the ultimate sneaker book

Över 650 sidor packade med sneakers. Här sparas det inte in på detaljer! Varje kollektion, limited editions och mycket mer hittar du i den här boken av Simon “Woody” Wood. I varje kapitel målas en bild av hur sneakers-industrin utvecklats, från Air Max och Air Force till Dee Brown och Michael Jordan.

Läs mer och köp här

5. Great Escapes Europe

Coffee table bocker great escapes europe

I den här coffee table-boken får vi följa med på en resa till unika hotell och gästhus på Europas vackraste platser. Till varje destination tillkommer fotografier, rekommendationer och intressanta tips. En fin bok som är full av reseinspiration helt enkelt!

Läs mer och köp här

6. Vivienne Westwood Catwalk

Coffee table bocker vivienne westwood

En coffee table-bok i samma serie som Chanel Catwalk, fast nu med Vivienne Westwood och hennes utstickande kreationer som kombinerades av punk och brittiskt mode. Boken är fylld med fler än tusen bilder från hennes debut 1981 till nutid.

Läs mer och köp här

7. Flower: Exploring the World in Bloom

Coffee table bocker flower hm

I den här boken hittar du över 300 illustrationer av bildskapare och konstnärer som använt sig av blommotiv i olika tekniker och stilar, från blomsterarrangemang till konst och textiler. Boken innehåller verk från olika kulturer och kontinenter genom historien.

Läs mer och köp här

8. Christian Dior: Designer of Dreams

Coffee table bocker christian dior designer of dreams

En stor coffee table-bok med intressanta texter och vackra bilder från Christian Dior, här kan du bläddra bland 70 av de mest ikoniska och minnesvärda kreationerna från modehuset.

Läs mer och köp här

9. Icons by Oscar

Coffee table bocker icons

I den här coffee table-boken har fotografen Oscar Abolafia fångat de allra mest ikoniska kändisarna på bild under 60-talet och 70-talet. Superstjärnor som Elvis, Cher och Twiggy är några av de välkända ansiktena i den här över 300 sidor långa boken.

Läs mer och köp här

10. Marvel By Design

Coffee table bocker marvel by design

För alla vars hjärta klappar lite extra för grafisk design och superhjältar är det här den perfekta coffee table-boken! Här får man läsa om den kreativa designprocessen bakom Marvels grafiska element, så som layouts, typsnitt och färgpaletter.

Läs mer och köp här

11. Woman Made

Coffee table bocker woman made

Designentusiast? Titta hit! Här är en stilren coffee table-bok med ljusblått omslag som hyllar kvinnliga designers. Här kan du läsa de förbisedda historierna om fler än tvåhundra kvinnliga designers från över 50 länder från 1900-talets början till idag.

Läs mer och köp här

12. The Art Book

Coffee table bocker the art book

En coffee table-book som är fullproppad med konst från medeltid till modern tid av omkring 600 konstnärer.

Läs mer och köp här

13. The Monocle Book of Gentle Living

Coffee table bocker gentle living

Den här boken uppmanar läsaren att sakta ner och njuta av det enkla i livet. Det är en guide på över 300 sidor om att återknyta till naturen, ta hand om sina nära och se fina platser.

Läs mer och köp här

14. All About Yves

Coffee table bocker all about yves

En coffee table-bok på 128 sidor om Yves Saint Laurents liv och arbete som en av de främsta couturiererna i världen.

Läs mer och köp här

15. Tom Ford

Coffee table bocker tom ford

En stor bok fylld av en av modevärldens största ikoners verk. I den här coffe table-boken får man läsa om Tom Ford och hans kompletta designkatalog från 1994 till 2004 för Gucci och Yves Saint Laurent.

Läs mer och köp här

16. The Kinfolk Home

Coffee table bocker kinfolk home

En bok om inredning med fokus på slow living där hemmen är inredda med intention. Författaren tar med oss till 40 hem runt om i världen, från en gammal stuga i skogen till moderna lägenheter.

Läs mer och köp här

17. Frida Kahlo. The Complete Paintings

Coffee table bocker frida kahlo

I den här XXL monografin får vi se alla 152 målningar av den mexikanska konstnären av Frida Kahlo, vi får även ta del av fotografier, brev och dagbokssidor.

Läs mer och köp här

18. The Complete Vanlife Book

Coffee table bocker the complete vanlife book

Att leva så kallade ”van life” och köra runt på jordens vackra platser i en skåpbil har hamnat högt upp på mångas bucketlistor. I den här coffee table-boken hittar du allt från intervjuer, illustrationer och fotografier som berättar allt som man kan tänkas vilja veta om vanlivet.

Läs mer och köp här

19. The New Black Vanguard

Coffee table bocker the new black vanguard

I The New Black Vanguard: Photography between Art and Fashion adresserar Antwaun Sargent, en av författarna, den förändring som sker i konst och mode idag. I en essä öppnar han upp en konversation om den svarta kroppens roll, hinder som stått i vägen för svarta fotografers arbeten och korspollineringen mellan mode, konst och kultur. Femton portfolios visas upp i denna stilfulla coffee talble-bok, bland annat från Tyler Mitchell som var den första svarta fotografen att fotografera omslaget för American Vogue – då han fotograferade Beyoncé för septembernumret.

Läs mer och köp här

20. The World According to Karl 

Coffee table bocker the world according to karl

En coffee table-bok i storlek mindre, full med visdomar och kvickheter från Karl Lagerfeld som var en mästare av couture.

Läs mer och köp här

I samma serie finns även coffee table-böckerna: The World According to Coco och The World According to Christian Dior.

21. Sketchbook

Coffee table bocker sketchbook

En bok fylld med kreativa sketcher av Daniel Arsham. Sketcher som fritt korsar gränserna för arkitektur, konst, design och film. Även populärkultur smyger sig in i hans sketcher.

Läs mer och köp här

22. Full Bleed: New York City Skateboard Photography

Coffee table bocker full bleed

Här kan du bläddra i en bok med skateboardfotografier i från gatorna runt om i New York City. Över 40 fotografers verk finns inuti pärmarna av denna unika coffe table-bok.

Läs mer och köp här

23. The Weekender: Malmö

Coffee table bocker malmo

I fotografen Toby Mitchells The Weekender-serie ingår den stilrena boken Malmö. Den innehåller guldkornen som Sveriges tredje största stad har att erbjuda; såsom intressanta gator, trevliga matställen och iögonfallande landmärken.

Läs mer och köp här

24. Eat, Drink, Nap

Coffee table bocker eat drink nap

En perfekt inredningsdetalj från Soho House som bland annat innehåller inredningsinspiration, tips och recept i dess 300 sidor.

Läs mer och köp här

25. There and Back

Coffee table bocker there and back

Här är Jimmy Chins första samlade kollektion av hans ikoniska äventyrsfotografier. Han är nog mest välkänd som regissör för Academy Award-vinnande Free Solo och som fotograf för National Geographic. I den här samlingen får vi ta del av över 200 fotografier, där han fångat fantastiska bilder i dödsföraktande situationer.

Läs mer och köp här

26. Carina Seth Andersson: Work

Coffee table bocker  work

En snygg bok om designern Carina Seth Andersson, hennes arbete och vad hon producerar.

Läs mer och köp här

27. Ralph Lauren: In His Own Fashion

Coffee table bocker ralph lauren

En illustrerad biografi om den amerikanska designern Ralph Lauren, här får man läsa om ikonens liv ur ett modeperspektiv.

Läs mer och köp här

28. Vogue on Location: People, Places, Portraits

Coffee table bocker vogue

En vacker coffee-table bok där Vogue tar oss runt jorden med fantastiska fotografier och berättelser om resor och mode.

Läs mer och köp här

29. Polpo: A Venetian Cookbook (of Sorts)

Coffee table bocker polpo recept

En kokbok som hyllar det italienska köket och innehåller över hundra spännande recept (flera av de har hittills varit hemliga) från sallader, till huvudrätter och drinkar. Bland annat ingår recept på pilgrimsmusslor med citron och pepparmynta, kolsyrade bellinis, panacotta med pocherad rabarber och bläckfisksallad. ”Polpo” är italienska för bläckfisk.

Läs mer och köp här

30. Ibiza Bohemia

Coffee table bocker ibiza bohemia

Här kan du läsa om den glamorösa ön som varit en populär destination för allt från Hollywoodkändisar och rockstjärnor till hippies och konstnärer sedan 1930-talet. Idag lockar Ibiza resenärer tack vare house-musiken på klubbar som Amnesia och Pacha, men även de lugna yoga-retreatsen.

Läs mer och köp här

31. Harry Styles

Coffee table bocker harry styles

Sist men absolut inte minst på vår lista av coffee table-böcker har vi en om Harry Styles och hans kläder. Här får vi se Harrys garderob med citat från designers, hans färgpalett och inspiration till hans stil. En perfekt present till ett riktigt HS-fan!

Läs mer och köp här