in

Så inreder du ett litet badrum

badrumsinspiration för litet badrum
Källa: intan Indiastuti / Unsplash

Hur ska man egentligen inreda världens minsta badrum? Här kommer lite inspiration till ditt drömbadrum och tips om de trendigaste badrumsfärgerna 2020! Mer

Badrumstrend 2020: färgerna som är helt rätt just nu

Under våren 2020 blir neutrala toner i beige, vete och cremefärgat populärt att måla och dekorera sitt badrum med. Gärna med inslag av ljusgrön och blåa toner, där mörkare färger bryter av. När det kommer till detaljer blir svart eller midnattsblå två färger att satsa på för extra stor kontrast till de lite mer beiga tonerna.

Badrumstrend 2020: svarta och midnattsblå detaljer

Ofta får vi höra att ljusa färger får ett rum att se större ut, medan mörkare färger gör motsatsen. Det gör att vi sällan vågar experimentera med mörkare inslag i våra badrum, då vi inte vill att det ska kännas trångt. Men mörka färger har faktiskt en tendens att dra blicken till sig och ge den där ”wow-känslan”. Svarta detaljer och midnattsblå väggar är exempel på trender som vi förmodligen kommer att se mer av 2020.

Badrumstrend 2020: trä och naturliga material

Vi ser en växande trend av trä och naturliga material i våra badrum. Hållbarhets-tänket följer med in i 2020.

Badrumstrend 2020: dekorera med växter

Att dekorera badrummet med växter är något som fortsätter vara trendigt 2020. Om du har ett badrum utan fönster kan det vara en idé att satsa på växter som inte behöver allt för mycket solljus.

3 enkla tips: Så inreder du ett litet badrum

Tillhör du en av dem som nu tänker ”var ska jag få plats med de där växterna?” Om ditt badrum är lika litet som mitt, kommer här lite inredningstips som definitivt maximerar din badrumsyta!

1. Spegelskåp

Ett måste i ett litet badrum! Varför ha två olika möbler när de tillsammans kan bli en möbel? Både spegel och förvaring i ett är perfekt om du har lite space.

2. Dusch med vikdörrar

I små badrum är det alltid bättre att ha dusch då badkaret tar för mycket plats. Men välj en dusch med vikdörrar. Det sparar plats!

3. Förvaring på höjden

Har du inte tillräckligt med plats för skåp och förvaring? Ett tips möblera på höjden. Ha hyllor högt upp på väggarna för förvaring!