in

Utnyttja dina studentrabatter

litenstudent
Utnyttja dina studentrabatter

Visste du att du som student får rabatter på kläder, datorer, biobiljetter och tågresor? Eller är du en av många som har missat att du kan spara tusenlappar på att utnyttja din studentrabatt? VR hjälper dig att få koll på kapen.

Mer

carrie datar

Livet som student kan faktiskt vara roligare än att leva på makaroner med ketchup. Det finns en mängd rabatter som gör att du kan unna dig mer än du tror. Jonas Levin, vd på Mecenat som ger ut CSN- och Mecenatkortet, menar att studenter kan spara upp till 2 500 kronor i månaden på att utnyttja rätt rabatter.
– Vi har räknat ut ett snitt på hur mycket en student kan spara i månaden och det blir en ganska stor summa, säger Jonas Levin. Många av rabatterna har tillkommit genom förfrågningar av studenter och en av de populäraste är de dagliga utgifterna som en kaffe och macka.

the hills

Många bäckar små, heter det. Fråga efter studentrabatt när du fikar!

Exempel på studentrabatter:
MAT OCH DRYCK: Du har 5 kronors rabatt på McDonalds och 10 procent på Espresso house. Även om det bara handlar om några kronor här och där sparar du mycket i slutändan, många bäckar små som bekant.

TRÄNING:
Du behöver faktiskt inte lägga ner en förmögenhet på träningskortet. Visa upp ditt studentkort så får du ofta studentrabatt, till exempel på Sats.

DATORER OCH MJUKVARA: Rabatt när du köper en Mac eller programvaror från Adobe och Micro-
soft. Här har du chans att spara många sköna slantar!

SHOPPING: Visste du att det är studentrabatt på kläder också? I populära butiker som till exempel Topshop/Topman får du 10 procent på ordinarie priser och även på moderiktiga nelly.se som nu har
börjat med 10 procents rabatt för studenter. Lovely!

BIO: Klart du ska gå på bio när du pluggar! SF har studentbio måndag till torsdag på utvalda fi lmer för
bara 60 kronor.

ADRESSÄNDRING: Kanske fl yttar du inte så ofta som student, men om du gör det så har du 50 procent på eftersändningen när du beställer den på nätet.

RESOR: Med Mecenatkortet kan du spara 130 kronor på SJ när du reser den populära sträckan Stockholm-Göteborg. Du får upp till 30 procents rabatt när du köper en Just nu-biljett eller en 2:a-klassbiljett. Du kan även resa billigare med fl yg. SAS och Malmö Aviation är några av de fl ygbolag som har studentrabatt.

LITTERATUR: Du har en hel del rabatter på böcker, dagstidningar och tidskrifter, bland annat 35 procent på Svenska dagbladet och en hög med tidskrifter, som till exempel VeckoRevyn – så klart!
– Elle, Café och King. Hela listan får du på student- prenumerationer.se.