in

TRÄNING: Så får du Jessica Simpson-kroppen!

jessica
TRÄNING: Så får du Jessica Simpson-kroppen!

Hon har Hollywoods hetaste kropp. Veckorevyn vet hur du också kan få Simpson-kurvorna på plats.  

Mer

simpson

Superblondinen Jessica Simpson är känd för tre saker:

Att vara en dum blondin och bjuda på det.
Den närgångna dokusåpan ”Newlyweds”.
Sin kropp.

Simpson-kroppen är inte vilken kropp som helst. Jessica är en av få skådespelerskor i Hollywood som inte har fallit för size zero-idealet utan fortfarande har kött på benen och kurvorna på rätta stället. Enligt välrenommerade modetidningen In Styles läsare är hon framröstad som Hollywoods hetaste kropp. Och den som har sett henne i videon till ”These boots were made for walking” har sannolikt tänkt ”Jag önskar att jag såg så där bra ut i mini-jeansshorts”.

broccoli

Det är lättare sagt än gjort. Jessica tränar inte bara (väldigt mycket) med en personlig tränare, hennes personlige tränare sitter dessutom med henne under alla måltider inför filminspelningar och ser till att hon håller tassarna borta både från brödkorgen och efterrätterna. I stället får hon äta grillad kyckling, fisk som inte är panerad, broccoli och sparris – fem gånger om dagen, enligt den så kallade 5-zons-dieten.
– Jag tror säkert att hon äter jättestrikt enligt speciella dieter i perioder, säger Vecko-Revyns hälso- och träningsprofil Frida Nordstrand.
– Just den här dieten verkar väldigt sund: Fisk och kyckling och massa grönsaker är toppen. Men jag hoppas att hon unnar sig lite annat också, annars blir det ju väldigt trist …
Inför filminspelningen av ”Dukes of Hazzard” tränade Jessica fem dagar i veckan med en personlig tränare. Då körde hon en timme med vikter och en halvtimme konditionsträning.

jessica 2

– Jessica har som yrke att se bra ut så hon lägger nog en hel del tid på sin kropp, säger Frida.
– Kändisar tränar ofta lika mycket som elitidrottare och faktum är att elitidrott inte alltid är sunt, det sliter jättemycket på kroppen. Däremot har ju de flesta kändisarna personliga tränare som vet precis hur de ska lägga upp träning för att kroppen ska hinna återhämta sig mellan passen.
Sedan dess sägs det att Simpson har ändrat träningen till 45 minuter styrketräning och 45 minuter konditionsträning, fortfarande fem dagar i veckan. Så mycket tid har nästan bara en person som inte har ett 9-5-jobb.
– Som ”normal” person får man helt enkelt prioritera gymmet ett par, tre gånger i veckan och hålla koll på vad man stoppar i sig för att kunna stoltsera med snygg och hälsosam kropp, säger. Man kan ju faktiskt lägga in träningen under sociala aktiviteter – gå och träna med en kompis är lika trevligt som att gå och fika

Kändistränarens 7-stegsmetod!

pauline

Utfall
Stå med fötterna axelbrett isär. Ta ett stort steg framåt med ena benet. Undvik att vrida höfterna. Böj knät i främre benet så långt du kan utan att knät hamnar framför tårna. Håll överkroppen upprätt. Tryck ifrån med främre foten så du återigen kommer upp till stående ställning med ett ben fram och det andra bak. Upprepa 15 repetitioner på ett och samma ben, byt sedan ben och gör lika många upprepningar med det andra benet. Övningen tränar låren och rumpan.

Squat jumps
Sätt dig ner på huk utan att krumma ryggen (det vill säga knäböj). Explodera upp genom att hoppa upp till stående ställning. Undvik att låta knäna komma över tårna!

Armhävningar
Sätt händerna i marken. Axelbrett är lagom, men om du vill träna triceps hårdare (det så kallade ”gäddhänget ”) så kan du placera händerna närmare varandra. Ha antingen knäna i marken eller bara fötterna. Spänn magen så hela kroppen blir som en stel pinne. Sänk bröstkorgen så långt ner du orkar och pressa därefter upp dig igen. Upprepa 10-15 gånger.

Crunches
Ligg ner på rygg och pressa ner svanken i marken. Håll upp benen i luften (böjda knän). Korsa armarna bakom huvudet. Pressa ihop magen som vid exempelvis en nysning eller ett slag mot magen, så högt upp du kan. Sjunk sedan ner igen utan att övre ryggen åker i marken. Gör 15 upprepningar eller träna rörelsen under 30 sekunder.

Intervallträning
Hitta en lämplig backe eller en lång trappa. Spring uppför – gå nerför. Upprepa detta under
20 minuter. Om du väljer maskin på gym, kör allt vad du kan 30 sekunder så du får mjölksyra, därefter långsamt tempo under 30 sekunder. Upprepa i 20 minuter.

Morgonpromenader
I stället för vanlig morgonpromenad: Jogga en minut, gå en minut. Effektivare på det sättet samt tar kortare tid!

Konditionsträning
Två exempel på bra konditionsträning är cykling och hopprep. På cykeln: Stå upp och trampa. Trampa snabbt 30 sekunder i stående ställning, vila sedan med långsamma trampningar under lika lång tid. Eller hoppa hopprep i tio minuter – det är extremt tufft!

Artikeln publicerades i Veckorevyn nr 22/2007.
Läs mer om träning och hälsa i nya numret, i din butik nu!