in

Tatueringar som ändrar färg ska rädda liv (hur coolt?!)

tatuering

Precis när man trodde att vetenskapen inte kunde bli coolare så blir den det. Mer

Forskare testar just nu tatueringsbläck som ska ändra färg när det är någon som är knas i din kropp, genom att reagera på din inre metaboliska process, skriver Hellogiggles.

Forskaren Katie Vega vid MIT Media Lab skapade tillsammans med Harvard Medical School olika typer av biosensorfärger. Bläcket mäter ändringar i kroppsvätska och när de är implementerade ändrar sedan biosensorerna färg. Färgerna är baserade på nivåer av natrium, glukos och ph-värdet i kroppen. Alltså skulle en färgförändring i tatueringen fungera som en hälsovarning. Förhoppningsvis kan också färgen ge en snabb indikation till läkare kring vad det är som är fel.

”En diabetespatient med en biosensor-tatuering som säger till dem att deras glykosnivåer ändras mellan blå och brun skulle eliminera behovet av dagliga prick-tester i fingret som oftast görs för att kolla blodsockernivån”, förklarar sajten Fast Co. Design.

Som sagt – vetenskap är coolt!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss