in

Tänk positivt – nå dina drömmar!

possidragare

Brukar du sänka dina förväntningar för att slippa bli besviken? Tänk om! Genom att byta ut de negativa tankarna mot mer positiva tankegångar peppar vi oss själva till att nå våra drömmar.

Mer

Den positiva spiralen

Är du en av dem som får hela dagen förstörd om något går fel på morgonen? Det är antagligen för att du halkat in i en negativ spiral. Låter du en negativ tanke blomma upp sprider den sig snabbt till fler – och det mesta runt omkring dig blir negativt och tråkigt när du väl kommit igång.

Det är lätt att glömma hur starkt vår egen tankekraft påverkar vår vardag. Det går att ta sig ur en negativ spiral – och det gäller att trotsa den. Känner du dig för sur och nere för att gå på den där bion du och din vän planerat att se? Eller känner du att du måste ta en ”sjukdag” för att vara hemma och sörja och älta att du inte lyckades så bra med den senaste rapporten? Strunta i tankemonstren! Gå iväg på bio och släpa dig till jobbet i alla fall! Väl på plats får du hundratals av andra saker att tänka på som drar ur dig från din negativa spiral – och du kan dessutom få ventilera dina problem med din vän eller arbetskamrat.

Precis som med styrketräning och matteplugg gäller det att träna och peppa sig själv att komma igång med det positiva tänkandet. Det kommer inte kännas självklart början, och du kommer behöva påminna dig själv att du ska tänka positivt. Men, för varje positiv tanke du tänker kommer minst 5 andra på köpet – utan att du tänker på det. Det handlar om att komma in i en positiv spiral.

spiral

Ett exempel på en negativ och och positiv spiral. Bild: VeckoRevyn.com

Positiva tankar ger positiv motivation

När du väl har kommit in i det positiva tänkandet har du redan fått en rejäl peppboost. Med det positiva tänkandet tillåter du dig själv att både ge och ta emot beröm. Du vågar höja förväntningarna och kan på så sätt får du en annan motivation att ge allt för att nå dina drömmar!

Kom ihåg…

Slopa de låga förväntningarna – men akta dig samtidigt för att sätta ribban för högt. Jobba på att lägga märke till alla de småsakerna du lyckas med och är stolt över, snarare än att fokusera på det som går dåligt.