in

Svårt att somna? Här är 6 knep som gör det lättare!

sova dragare1

När man vaknar är precis alla sovpositioner helt magiska och du vill inget hellre än att sova vidare. Men när du däremot ska lägga dig kan du inte somna för allt i världen. Här är sex tips du kan ta till för att somna bättre! Mer

 1. Ta bort telefonen

  Hur många är inte skyldiga till att ligga i sängen, veta att man egentligen borde släcka lampan och sova asap? Men istället ligger man och scrollar igenom Instagram och Facebook för femtioelfte gången fast inget nytt händer. Men det blå och vita ljuset som skärmar ger ifrån sig hindrar vår kropp att utlösa melatonin, hormonet som säger till vår kropp att det är dags att sova. Alltså – lägg ner mobilen när du lägger dig för att sova!

 2. Drick en kopp te

  Örtte lugnar och gör dig mentalt avslappnad. Kamomill-te hjälper dig somna, det är som naturens egna sömnpiller kan man säga!

 3. Skriv ner dina tankar

  Istället för telefon eller dator kan du istället plocka fram ett hederligt gammal anteckningsblock och en penna innan du ska sova. Många kan känna sig extra ledsna eller sårbara på kvällen, och då är det perfekt att skriva ner allt man känner. För att distrahera dig från det som känns jobbigt kan du också skriva ner tre saker du är tacksam för, då kan du lägga dig för att sova medan du reflekterar över de tre sakerna – istället för att tänka på det som tynger dig.

 4. Investera i lavendel-produkter

  Lavendel hjälper mot onda muskler och lugnar spänningar. Du kan ha ett par droppar eterisk olja som doftar lavendel i en behållare på ditt nattduksbord eller ta ett bad med lavendeldoftande badsalt till exempel.

 5. Lär dig yoga

  Lär dig en enkel och kort yoga-rutin som du kan göra innan läggdags. Fokusera på dina höfter och ryggen, där finns mycket spänningar. Yoga hjälper dig att slappna av, både i dina muskler och mentalt.

 6. Stäng av lampor

  Ju mörkare det är i rummet, desto snabbare kommer du somna. Som sagt, stäng all teknik (mobil, dator, tv) och dra ned persiennerna. Är det ända ljus i sovrummet? Köp en sovmask!

Sov gott!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss