in

Stort sommarhoroskop!

bild 6
Stort sommarhoroskop!

Astrologen avslöjar dina hetaste datum för romantik, fest och pengar i Veckorevyns stora sommarastro!

Mer

Oxen

Den här sommaren styrs du av drömmar och längtan. Det kan leda till ohämmad romantik och ett spännande sexliv, men det kommer också att trassla till ditt kärleksliv ibland eftersom du absolut inte är nöjd med lite. Om inte kärleken motsvarar dina förväntningar så vill du inte ha den. Och dina förväntningar är rätt ambitiösa. Du tror på en kärlek utöver det vanliga och mindre ställer du helt enkelt inte upp på.

Det här innebär också att du ger av dig själv, helhjärtat och utan förbehåll, så fort du går in i en relation. Och du väntar dig samma ärlighet och öppna sinne tillbaka. Under första halvan av sommaren orsakar detta fnurror och besvikelser av och till. Det finns en risk att du kastar dig in i ett nytt förhållande precis i sommarens inledning och att det sen haglar problem därifrån och en bit in i juli. Har du ett fast förhållande sen innan så ställer du nya, mycket bestämda krav och det kan mycket väl bli gott om gräl.
Men högsommaren blir förmodligen ljuvlig och väger upp för många saker. Hade du inte en relation redan så hittar du en. Under några underbara veckor är sommarkärleken allt det där du vill ha, sexig, ljuvlig, äkta, sinnlig. Flera av dina romantiska drömmar blir verklighet och det blir en sommar som lämnar dig med många vackra minnen. Visserligen blir sensommaren lite svalare men det gör dig ingenting. Du vet att du är på rätt väg och att det blir en passionerad, spännande höst i år.
Det händer mycket med dig personligen i sommar. Du har massor av energi rent fysiskt och det lönar sig att träna och motionera om du vill förbättra formen eller lägga grunden till nya, sundare vanor. Men det händer också en hel del med din insida, bland annat hittar du nya band mellan dig och det förflutna. Kanske besöker du en plats som har betytt väldigt mycket för din släkt.

På sexfronten blir det också spännande. Du lyssnar mycket till din kropp och hittar förmodligen en hel del nya saker att njuta av. En del är rent sexuella, andra handlar mer om vardaglig njutning och ren bekvämlighet. Men din lyhördhet för kroppens signaler lyfter förmodligen sexlivet till en ny nivå. Du märker också att du har utvecklats, en del saker som brukade få dig att tända till har blivit tråkiga och det är dags för nya grepp. Lite erotisk litteratur kan lägga extra bränsle på elden och få fart på dina fantasier. Har du en fast partner så kan ett gemensamt sökande efter nya upplevelser skapa både en erotisk spänning och ett större samförstånd, även utanför sängen.

Tvillingarna

tvillingarnany

Det måste klicka på det intellektuella planet, annars blir det inget. Det spelar ingen roll hur snygg och sexig din älskling är om ni inte kan dela tankar, humor, visioner. I vanliga fall fungerar du inte riktigt så men den här sommaren är det hjärnan som styr över lusta och romantik, inte kroppen. Du är också väldigt sugen på nya upplevelser, nya kunskaper. Du är nyfiken på världen helt enkelt och du vill ägna sommaren åt att upptäcka saker i den. Skall kärleken få riktig fart så behöver du en partner som  kan dela den ambitionen.

Samtidigt ställer du inga sentimentala krav på kärleken. Du är nöjd med att flirta och ha bra sex, det behöver inte nödvändigtvis bli så seriöst på det emotionella planet. Du vill inte vara det minsta beroende av din partner utan självständighet är vad som gäller. Du står heller inte ut med en partner som klänger på dig och längtar efter dig för mycket. Även din älskling måste stå på egna ben.
Inleder du ett förhållande i sommar blir det förmodligen vänskapligt och sexigt men inte så mycket mer än så. Det är vad du vill ha. Har du redan ett fast förhållande så blir det roligt mesta tiden men en del fnurror att ta sig igenom. Särskilt under högsommaren kan det trassla lite, kanske för att du är så upptagen just då och det är lätt hänt att du känner dig bromsad av din partner. Det gillar du inte.

I sommar vill du vara kreativ. Ibland tappar du intresset för sex nästan helt och hållet därför att all den energin istället förvandlas till kreativitet. Du vill skapa, om det sen är i text, bild eller toner – eller på något annat sätt – beror på dina personliga preferenser. I skapandet finns en enorm glädje och dessutom kan det visa sig vara lönsamt och inte bara något roligt att göra på fritiden. Låter du kreativiteten växa i sommar så kan det leda långt. Kanske blir det en del av din karriär framöver.
På sexfronten vill du inte att vardagen skall spela in i sexlivet, till exempel störs du om din partner låter saker som sagts tidigare under dagen spela in när ni skall ägna er åt stundens erotik. Du tycker inte heller om ett alltför komplicerat sexliv, du väljer bort tillbehör och rollekar denna sommar. Vad du vill ha är en rak och ärlig kommunikation, att din partner helt enkelt öppet säger vad denne gillar eller inte gillar. Inga underförstådda budskap och inga gissningar. Uppriktighet leder till hett och härligt sex. I augusti känner du dig lite extra busig och en sak som kan locka då är sex på udda platser.

Kräftan

kraftanny

Sommaren blir ganska problematisk men det är inte kärleken som ger dig bekymmer. Kärlekslivet varierar mellan att vara mycket bra och att vara lite småtrist, och de tråkiga perioderna kommer sig av att du är upptagen av andra saker. Kärleken får sällan vara huvudsaken just denna sommar. Istället handlar det om ambitioner, jobb, pengar, ägodelar, släktband, utbildning, allt möjligt helt enkelt men inte just kärlek och romantik. Du är saklig, förnuftig och obenägen att släppa fram känslor. En följd av detta är att du får väldigt mycket gjort men du blir svår att nå på det emotionella planet. Har du en partner är risken stor att denne känner sig ganska utanför.

Är du singel finns det faktiskt stunder då kärleken lockar så pass mycket att du allra minst flirtar eller upptäcker att du är rejält intresserad av någon. Kanske inleder du ett förhållande. Är det precis i sommarens början kan det vara med viss passion. Men du får trots den passionen kämpa om inte kärleksruset skall gå över – utan att mena det fyller du hela tiden din kalender med andra saker.
Ett sätt att gå runt detta på är att införliva kärlekslivet i resten. Att du till exempel tar med dig din älskling på en resa eller in i det projekt som du satsar mest på. Den metoden kan göra att ni får mer tid över för varandra och att du inte verkar riktigt så frånvarande. Men förmodligen kommer du att känna dig en smula sinkad. Den här sommaren har du ständigt bråttom. På många sätt blir det en generös sommar. Du har tur i kärlek en stor del av tiden och det finns också många nöjen och äventyr som du skulle kunna kasta dig in i. Goda idéer har du också gott om, och rent fysiskt är du pigg. Det gäller bara att du ser upp med dina ambitioner, att du inte envisas med att sikta på stjärnorna hela tiden … eller att du åtminstone inte blir frustrerad och arg när det är trädtopparna du träffar.

Sexlivet fungerar trots stress och tidsbrist riktigt bra, i alla fall i juni-juli. Det krävs dock ett gott humör, du tappar lusten omedelbart när du känner dig retlig eller irriterad. Bästa sättet att få fart på erotiken är humor, glada skratt, trevliga människor och positiva tankar – det betyder mycket mer än sexiga underkläder. En stillsam promenad om kvällen kan hjälpa dig att varva ner och göra det lättare att hitta den inre lusten när det har varit full fart hela dagen. Och det är extra viktigt att gräl och bekymmer inte får följa med ner i sängen. Diskussioner bör vara bannlysta från sovrummet helt enkelt.

Lejonet

lejonetny

Sommaren börjar med drömmar och en stilla längtan som växer och växer tills den blommar ut i ren passion någonstans i mitten av juni. Därifrån och framåt växlar sommaren problemfritt mellan glödhett och lagom mysigt. Några kärleksbekymmer dyker det inte upp och du känner dig harmonisk och lycklig större delen av tiden. Är du singel inleder du sannolikt ett nytt förhållande och det har goda chanser att bli hållbart. Har du en fast partner sen innan så njuter du av kärleken i nuet, men du är inte helt negativ om din partner vill gå till nästa nivå. Du är inte rädd för löften eller ansvar, tvärtom är du öppen för förslag.

Du blir också flirtad med, framför allt mot slutet av sommaren. Det tycker du om; du känner dig uppskattad. Under andra omständigheter kunde detta ha lett till svartsjuka och problem men denna sommar har du turen med dig och inga mörka moln uppstår. Ett skäl till att du drar blickarna till dig är att ditt kärleksliv redan fungerar så bra. Att du är nöjd och positiv får din karisma att öka i styrka och drar till dig ännu fler beundrare. Finns det gamla fnurror mellan dig och din älskling kanske du funderar på att byta partner, men troligare är att du låter bli. Möjlighet saknas dock inte alls.Den här sommaren har du förmågan att sätta dig över gamla bekymmer och saker som gör dig osäker. Din självkontroll är utmärkt och vill du så kan du passa på att bearbeta problem, fobier och negativa vanor. Ditt självförtroende smittar också av sig på dina vänner och det blir lätt att göra stora saker tillsammans, särskilt om du tar på dig rollen som ledare. Det är ändå i spetsen du trivs bäst. Var inte rädd för komplicerade och långsiktiga projekt, du kan ro i hamn mer än du tror. Men det är bara under sommaren som tempot blir skyhögt, projekt som varar till hösten drar ut på tiden innan du kan slutföra dem.

Sexlivet fungerar utmärkt men får ännu större hetta om du lyxar till det ordentligt. Det här är helt rätt sommar för sidenlakan, vackra kläder, delikatesser, exklusiva doftljus och fina viner. Eleganta detaljer plockar fram din lusta på ett sätt som du inte är van vid och kan ge en fin nytändning om sexlivet har börjat kännas för vardagligt. Det gäller inte bara när du är tillsammans med din partner utan också när du njuter av dig själv på egen hand. Det här är helt enkelt inte rätt sommar för mysbyxor, falukorv och slitna sängkläder. Inte om du vill att sexet denna sommar skall bli värt att komma ihåg.
 

Jungfrun

jungfrunny

En sexig, passionerad, intensiv sommar väntar. Visserligen satsar du av och till mer på nöjen och äventyr än på kärleken, men då ligger passionen hela tiden där och sjuder under ytan och när du återvänder till kärleken har den växt sig ännu starkare.Var du singel innan sommaren så lär du inte förbli det. Frågan är bara om du satsar på en enda stor passion eller på flera förhållanden. Båda varianterna har sina meriter och du är verkligen inte rädd för att ta för dig.

Har du ett fast förhållande sen innan så hittar det en ny och sanslös glöd – går inte det så börjar du se dig om efter en ny relation. Här duger inte ljummet utan du vill ha hetta som man kan bränna sig på. Du kräver mycket av din partner men du ger också mycket tillbaka. Den svala bilden av en behärskad Jungfru stämmer inte särskilt bra i år. Snarare är du sommarens mest passionerade tecken. Absolut bäst blir perioden 10/7-7/8, just då handlar det verkligen bara om kärlek och erotik. Allt annat blir underordnat. Om du i vanliga fall är en aningens reserverad vad gäller dina innersta känslor så är du det inte nu. Du vågar i princip vad som helst och det lönar sig, du får tillbaka med samma mynt och det kan räta ut en hel del frågetecken. Särskilt om du har ett förhållande med någon som också är en smula sluten till vardags. Den här sommaren är också en skön kombination av att leva i nuet och ändå tänka framåt. Du njuter verkligen här och nu, men samtidigt vaknar drömmar och tankar som hjälper dig att forma en självbejakande väg i framtiden. Om du till exempel har vantrivts med någon del av ditt liv så är det nu du listar ut hur du skall lösa problemet och förändra saker till det bättre. Det enda du behöver göra är att stanna till och lyssna på dig själv då och då.

Rent fysiskt har du massor av energi, så mycket att du kan bli rastlös om du inte rör på dig. Passa på att bättra på konditionen. Den fysiska energin innebär också att du sannolikt får bra fart på sexlivet. På den fronten är du för tillfället lite av en allätare, du vill gärna pröva nya saker men du trivs förmodligen också bra med det gamla. Det är viktigare för dig med sex ofta än med någon speciell typ av sex. Du är helt enkelt flexibel, okomplicerad och lite nyfiken, så det handlar mest om vilka förslag som råkar komma upp. Ett extra plus dock för vanlig hederlig beröring och närhet, utan att det behöver handla om sex över huvud taget. Det är en alldeles utmärkt sommar för vanliga kramar.

Vågen

vagny

En dramatisk sommar väntar. Kärleken får styra och ställa, du går dit hjärtat leder dig och tar konsekvenserna senare. Det handlar en hel del om andra relationer också. Känsla och intuition går före förnuft i nästan alla lägen, något som leder till att vissa band stärks medan andra kanske brister. Du är inte rädd för förändring och du undviker inte heller konflikter. Visst är det jobbigt när det blir bråk men du är medveten om att det är den enda smarta vägen till grundlig förändring och det finns ganska mycket du vill ändra på. Du har många drömmar och du vill verkligen nå dem, göra dem till realiteter. Gärna så snart som möjligt.

Har du ett fast förhållande redan så måste det växa för att överleva. Är du singel så måste den du väljer vara beredd på en del prövningar, annars dör ert förhållande i sin linda. Du ifrågasätter och testar, och innan sommaren är över kan du se hur nya härliga möjligheter öppnar sig.
Kanske lär du dig saker om dig själv som du inte haft en aning om tidigare. Allt är inte roligt, vissa saker är direkt smärtsamma. På längre sikt är processen ändå positiv.
Den lättaste biten av sommaren blir sensommaren. Då har en del av förändringens vindar blåst färdigt och du kan koppla av och njuta lite av den nya given. Dessutom blir det mindre stressigt på andra plan och du kan ge både dig och kärleken mer tid och utrymme än innan.
Det blir gott om nöjen också denna sommar, även om en del ställs in eller blir besynnerliga att uppleva på grund av konflikterna runt dem. Det finns vänner som du inte alls trivs med längre och det märker du kanske inte förrän ni försöker göra saker tillsammans.
Den harmoni som du i vanliga fall föredrar blir det ont om. Ibland kan naturen vara till hjälp när du behöver en ordentlig paus. Utomhus hittar du frid och ro så att du kan hämta andan lite. Att ta med en vän kan vara trevligt för sällskaps skull, du behöver egentligen inte ensamheten utan du behöver bara komma ifrån dina egna aktiviteter lite grann. Därför är det en fin sommar för vandringar, utflykter och dagar vid havet.

Sexlivet drabbas av att dina inre konflikter och alla obesvarade frågor gör att du har tankarna på annat … och då vill det inte hetta till. Det lönar sig inte att försöka locka fram lustan, vänta hellre tills den kommer tillbaka på eget bevåg. Som det ser ut får du förmodligen en glödhet sensommar, då är så pass mycket löst att du kan återupptäcka erotiken och då slår det mycket riktigt gnistor om dig.

Skorpionen

skorpionenny

Även om det periodvis blir en romantisk sommar så handlar det egentligen mycket mer om andra saker. Kärleken blir något du sysslar med när du råkar få en stund över. Fokuserar gör du istället på karriär, utbildning, kunskaper, talanger. Kanske upptäcker du nya spännande sidor hos dig själv. Du är i varje fall ovanligt självupptagen och har du en partner måste denne finna sig i att du spelar huvudrollen, inte bara i ditt eget liv utan också i din partners.

Att du är så utrymmeskrävande gör att kärleken blir en aning instabil. Särskilt i början av juli ser det ut som om bråken kommer att dugga tätt, om du har någon att bråka med. Är du singel så finns det en risk att du faller för någon som du egentligen inte vill ha, och att uppbrottet sen blir rätt uppslitande. I varje fall för omgivningen.

Men trots allt så finns det en del romantiskt att hämta. Andra halvan av juli och början av augusti ger dig fina sommarminnen, och inleder du ett förhållande under den perioden kan det bli hållbart trots en skakig start. Här är det just en romantisk stämning som skall till för att sommarkärleken skall bli precis den rätta, du blir avtänd av det vulgära och vardagliga. Du behöver komplimanger, ömhet och långa blickar för att känna att kärleken är värd lite tid och möda. Den som tar dig för givet blir blixtsnabbt dumpad. Du kan vara skoningslös om du känner att du blivit nervärderad och inte uppskattad efter förtjänst.

Om nu inte kärlekslivet blir så fantastiskt i sommar så finns det ändå andra saker som gör sommaren 2010 minnesvärd. Du lär dig som sagt nya saker om dig själv. Att du är koncentrerad på dina egna behov gör också att kropp och hälsa får frikostigt med utrymme. En nyttig sommar med genomtänkt mat, frisk luft, motion och sund vila ger dig massor av energi att använda under hösten. För dig som gillar att sporta kan sommaren innebära en nytändning och en klar förbättring av tidigare resultat.

Och sexlivet fungerar faktiskt också riktigt bra. Även när du inte är sugen på romantik så fungerar själva lustan som den skall. Just i sommar finns det inget klockrent band mellan kärlek och sex utan du trivs bra med det ena utan det andra. Att du tycker ovanligt mycket om dig själv gör det ännu lättare att njuta. Det här är också en fin sommar för att fantisera och drömma på egen hand, så det är inte nödvändigtvis så att det krävs en partner för att du skall få en sexig sommar. Men det kan också vara spännande att våga dela fantasier och tankar med någon.

Skytten

skyttenny

Sommaren blir en härlig upplevelse. Äntligen har du medvind, du kan koppla av och njuta av livet utan att hela tiden oroa dig för praktiska saker. Visserligen har även sommaren sina bekymmer och baksidor men det är ingenting du inte hanterar. Att det materiella betyder mindre än innan gör också att kärleken får mer utrymme. Redan runt midsommar gnistrar det till ordentligt. Kanske är det ett gammalt förhållande som får bättre fart, men det kan också vara något helt nytt. För dig är kärleken en del av diverse sommarnöjen och livets glada dagar, visst kan det bli seriöst men din grundinställning är att det handlar om att njuta av stunden medan den varar.

Är din partner av det mer försiktiga slaget kan det bli ganska trassligt mot slutet av juli. Det blir lätt missförstånd och du blir snabbt besviken om inte kärleken fortsätter vara något som gör livet lättare. Du har inte mycket till tålamod med bekymmer och funderingar. Men det mesta reder trots allt ut sig och sensommaren blir skönt romantisk. Att är väl som slutar väl, så du kommer att vara mycket nöjd med din sommar när du tittar tillbaka på den.

Hösten kommer att bli en aning besvärlig men det blir ett mycket litet problem om du är förtänksam. Kärleken kommer att bli åsidosatt på grund av andra åtaganden. Detta går att avhjälpa om du bygger upp extra kommunikationsvägar redan nu under sommaren. Att skriva brev till varandra kan få kärleken att växa även när man inte är isär, till exempel. Breven går dessutom att gå tillbaka till senare när man kanske inte hinner prata så mycket med varandra. Det kan hålla lågan brinnande.

Det gäller också att ladda batterierna under sommaren. Nöjen, resor, musik, utenätter och vimmel kan bidra så att du inte fastnar i vardag och slit så fort sommaren är över. Unna dig de där extra upplevelserna, du behöver dem. Ibland är du rent tekniskt för trött men nöjen kan pigga upp ändå.
Sexlivet blir det lite si och så med under en stor del av sommaren och det är av rent fysiska skäl. Du är trött, kroppen behöver ta igen sig. Medan den gör det är lustan riktigt svårväckt, det skall mycket till för att du skall vilja ha mer än lite normalmyspys med älsklingen. Om ens det. Extra sömntimmar kan hjälpa lite, likaså ljus och frisk luft. Finns inte orken så finns inte lustan. En liten tröst är också att augusti blir betydligt bättre, då har du samlat nya krafter. Men hjärtat måste vara med. Är du osams med din partner så blir sexlivet i bästa fall ljummet och ointressant.

Stenbocken

stenbockenny

Sommaren inleds med drama och kaos. Under ett par veckor vet du inte alls vad du vill, du vinglar fram och tillbaka mellan alternativen. Kanske fattar du ett beslut så småningom men det är långt ifrån säkert. Men spänningen försvinner i alla fall och du kan pusta ut. Efter den här röran vill du inte satsa på någonting romantiskt alls på ett tag. Du låter sommaren handla om andra saker, nöjen och sport exempelvis. Det är kanske inte riktigt vad du längtade efter innan sommaren drog igång men det kan inte hjälpas. Dessutom hämtar du dig efter ett tag. En bit in i juli är stressen glömd och du får tillbaka lust och längtan. Under högsommaren handlar det mycket om kärlek. Allra bäst blir det för dig som har ett fast förhållande redan, för du vill gärna ta något som redan finns och göra det ännu bättre. Det är en fin sommar för löften också, om du till exempel gifter dig så följer det med lite extra tur in i äktenskapet. Samma sak gäller om du flyttar ihop med din älskling.

När sensommaren kommer behöver du dock lite utrymme. Du vet precis hur du vill att ditt kärleksliv skall fungera och du hakar upp dig om du får syn på en enda liten detalj som inte stämmer. Visserligen kan diskussionerna och grälen leda till ett ännu bättre kärleksliv längre fram men medan det händer är det inte särskilt roligt. För dig som är singel blir det en sommar av tillfälligheter. Det blir slumpen som avgör när du träffar någon som du gillar, och det blir också slumpen som saboterar era möjligheter efter ett tag. Romansen kan hämta sig men troligen gör den det inte.

En sak som är viktig i sommar är att du inte åtar dig att lösa alla andras problem. Du har svårt att hålla distansen ibland och ser du inte upp så hinner du inte med egna intressen (eller kärleken för den delen) därför att du hela tiden hjälper vänner och släktingar. Du måste också komma ihåg att oro är meningslös när den inte kan leda till en konkret åtgärd, det vill säga gå inte och grubbla på saker som du inte kan påverka.

Sexlivet blir bra under större delen av sommaren, med ett extra plus för egna initiativ. När du vågar vara öppen och ärlig även om svåra eller lite förbjudna saker så lyfter sexlivet flera snäpp, I synnerhet om du har en fast partner. I augusti blir det en svacka som beror på att kärlekslivet i övrigt inte vill fungera. Du behöver emotionell bekräftelse och är alltså inte sugen på ”bara sex”. Erotiska möten som inte leder någonstans gör dig bara irriterad, oavsett om mötet är med en gammal partner eller med en ny.

Vattumannen

vattumanny

En flirtig och lekfull sommar väntar. Du satsar inte på ansvar och allvar utan nu är det motsatsen som gäller. Är du singel kanske du testar mer än en lovande kandidat åt gången, har du en partner redan så kräver du att denne är flexibel, nyfiken och rolig att umgås med. Annars byter du.
Att du vill ha roligt betyder dock inte att du har tappat omdömet. Tvärtom är du rädd om dina vänskapsband och andra djupa relationer, och du låter inte dina kärleksdrömmar gå ut över andra människor. Resultat är en spännande sommar som ibland blir passionerad och ibland handlar om helt andra saker än kärlek. Egentligen kan man nog säga att nöjen, resor och nya vänner är en smula viktigare än romantiken. Chansen att ditt kärleksliv genomgår någon form av vettig utveckling är ganska liten. Medan du njuter av härlig sommarförälskelse händer de viktiga sakerna på helt andra områden. Det är inte förrän mot slutet av sommaren som du tar just kärleken på större allvar.
Ibland händer det också att du verkligen är seriös men du har ingen lust att visa det. Du vill inte vara den som investerar mest, inte just denna sommar. Det går bra det också så länge du inte är oärlig. Att undvika att tala sanning för att ens partner skall känna sig osäker är inte juste och leder dessutom till bekymmer.

Sista biten av sommaren blir fascinerande och går på djupet. Om du inleder en relation just där så blir den väldigt storslagen väldigt fort, så fort att en del av dina vänner kan bli lite skärrade.
För en riktigt fin sommar passar det med resor. Du mår bra av att kommunicera, gärna på nya sätt eller med helt nya människor. På hemmaplan kan det löna sig att plocka upp ett nytt intresse, kanske gå en kurs eller på något annat sätt se till att möta människor som du inte redan känner. Du är nyfiken och charmig och kan lätt få nya vänner. Bästa resmånaden är juni även om du kan räkna med större äventyr om du reser under högsommaren istället.

På sexfronten krävs det mer än bara kropp mot kropp för att du skall vara nöjd. Det måste finnas en spänning mellan dig och din sexpartner. Om inte sexlivet i någon mån liknar det du hittar i en kärleksroman så är det helt enkelt inte tillräckligt bra. Det är också enormt viktigt för dig att din partner frågar efter vad du vill och känner och bryr sig om att utveckla sexlivet istället för att bara upprepa samma gamla vanliga. Det blir en lustfylld och skön sommar förutsatt att du har (eller hittar) en partner som klarar av dessa krav.

Fiskarna

fiskarnany

Du föredrar att stå med båda fötterna på marken denna sommar. Du råkar helt enkelt vara inriktad på det praktiska och jordnära. Lustigt nog väljer ditt kärleksliv detta tillfälle att bli livligt, rörigt och svårkontrollerat. Särskilt spännande blir det under högsommaren. Passionen kan slå till hur som helst, när som helst. Och inte lite heller. I viss mån njuter du av de himlastormande känslorna, men du är konstant en liten smula irriterad också eftersom du som sagt hade tänkt dig en mer samlad sommar.
Bäst mår du faktiskt när du prioriterar det materiella och praktiska, när romantiken bara får de stunder som råkar bli över. Visserligen gör det kanske att ditt kärleksliv inte riktigt får upp ångan men det gör avgjort att du känner dig mer harmonisk. På sikt kan det också innebära oväntade fördelar, till exempel att ett nytt förhållande som skulle ha utvecklats för snabbt istället hinner djupna och stabilisera sig i godan ro. Du behöver alltså inte ha bråttom utan du kan lugnt och sakligt välja vad du skall satsa på.

Det blir också en sommar rik på nöjen. Dina vänner kommer ofta med spännande idéer och bjuder med dig på lite allt möjligt. Är du singel är det troligen genom någon av dessa inbjudningar som du hittar sommarens pärla. Har du en fast partner kanske denne känner sig lite utanför, och det finns en risk för svartsjuka – särskilt om du inte har lust att prata om var du har varit och vilka du har träffat där.
Värt att nämna är också att du har turen med dig i ekonomiska frågor. Det är en bra sommar för affärer av alla slag och naturligtvis även för shopping. Du har en intuition som ofta leder dig till det allra mest lönsamma alternativet, och sen kombinerar du denna intuition med din naturliga talang för ekonomi och ditt allmänt goda omdöme. En lönsam sommar helt enkelt.

Sexlivet blir hett och spännande men det är inte säkert att du är så nöjd för det. Du gillar inte när erotiken riskerar att störa dina övriga planer eller får dig att känna dig ofokuserad. Du har verkligen inte lust att gå runt och åtrå någon. Att sexlivet blir så laddat under större delen av sommaren är alltså ett fall av dålig timing. Det finns inte heller så mycket du kan göra åt saken. Möjligen hjälper det om du väljer att avstå helt, då går ditt intresse snabbt ner till en mera ljummen nivå. Det är förstås en väldigt tråkig lösning, det är sannolikt bättre att stå ut med en ansträngande men mera passionerad variant. Det kan inte hjälpas om du känner dig en smula kluven.

Väduren

vadurny

Du vill att sommaren skall vara lättsmält och rolig. Stora beslut och allvarliga frågor väntar du hellre med. Förälskelse och passion handlar om att följa hjärtat och strunta i det praktiska, och det är precis vad du gör under sommaren. Du koncentrerar dig dessutom på dina egna känslor, du frågar inte efter andras och det resulterar i att du ibland felbedömer vad andra tycker och tänker. Strax efter midsommar märks detta extra mycket. Det dyker upp en del konflikter, men dessa rör knappast ditt kärleksliv utan det är snarare saker som måste redas ut mellan dig och dina vänner. Det kan också vara släkten som det gnisslar med.

På kärleksfronten blir det snudd på bekymmersfritt i sommar, precis som du vill ha det. Periodvis blir kärlekslivet ljummet, under högsommaren satsar du egentligen hellre på nöjen än på kärlek. Men även under de svalare perioderna är det problemfritt och trevligt.
Särskilt utvecklande blir väl inte denna sommar. Har du ett förhållande så rullar det mest på i samma gamla hjulspår, är du singel så betraktar du kärleken som ett smörgåsbord. Du provsmakar en och annan rätt snarare än fastnar för en enda.
Lite annorlunda kan det bli en bit in i augusti. Då kan det faktiskt hända att passionen slår till på allvar. Du kommer i så fall att känna dig ganska ambivalent för du har som sagt var inte lust att vara seriös och alltför involverad, och äkta passion kan man inte styra som man vill.
Värt att tänka på är också att den här sommaren ger dig många möjligheter att utvecklas. Inte som en del av en relation utan helt på egen hand. Du mår bra av att lära dig nya saker och av att ställa frågor om dig själv. Lägger du ner lite tid på att fundera över dina egna ambitioner så blir det lättare för dig att välja rätt väg framöver, inte minst i yrkeslivet. Om du reser i sommar leder det också till nya kunskaper och nya kontakter, särskilt om du kommer iväg redan i juni.

Sex i sommar kan det mycket väl bli gott om, men sjuder av lusta gör du inte direkt. Sex blir mer ett tillbehör till förälskelse och kärlek, rent fysiskt är det sällan den riktigt starka glöden finns där. Frågan är om du inte hellre klarar av erotiken på egen hand än tillsammans med din partner. Du uppmärksammar gärna din egen kropp men någon större lust att utforska en annan människas kropp har du inte. Undantaget är augusti, under sensommaren blir du frestad att dela med dig av lustar, känslor och åtrå på ett helt annat sätt än tidigare. Erotiken hamnar i centrum och sommaren hettar till.