in

Stockholms 12 bästa spa – perfekt att unna sig i höst

spa hotell stockholm dragar
Bildkälla: Haley Phelps / Unsplash

Nu när det börjar bli lite kallare ute är det viktigt att göra saker som man mår bra av. Vi har listat Stockholms 12 bästa spa! Mer

Det är viktigt att inte glömma bort sig själv i vardagsstressen och kunna ta en paus från våra to do-listor. Ett sätt att göra det på är att besöka ett spa. Oavsett om du letar efter ett spa där du kan stanna över natten eller ett du kan besöka en eftermiddag, har vi listat Stockholms tio bästa ställen för dig som behöver en plats att ladda batterierna. Varsågod!

Spahotell i Stockholm

Letar du efter ett spa med övernattning? För dig som behöver en extra lång vilopaus kan det vara värt att hitta ett ställe där du kan stanna lite längre. Här är några av våra favoriter! En del av dem kan du dessutom besöka bara över dagen, men se till att kolla upp innan vad som gäller.

 • Smådalarö gård
 • Yasuragi
 • Grand Hôtel
 • Ellery Beach House
 • Downtown Camper by Scandic
 • Selma city spa Clarion hotell
 • Skepparholmen Nacka

Smådalarö gård

Är du sugen på att besöka ett spahotell i Stockholms skärgård är Smådalarö gård något för dig. Här kan du vinterbada, bada i pooler och få spabehandlingar. Hitta hit.

Yasuragi

Yasuragi är nog en av de mest omtalade spahotellen i Stockholm! Här kan du njuta av varma pooler, bastu och spabehandlingar i en vacker, lugn och tyst miljö. Du kan antingen välja att besöka Yasuragi över dagen eller stanna över natten om du behöver vila ut ordentligt. Hitta hit.

Nordic spa & fitness på Grand Hôtel

Grand Hôtels spa är något för dig som vill besöka ett riktigt lyxigt och intimt spa. Här finns varma pooler, olika typer av bastu och spa-behandlingar. Det här hotellet är också ett bra alternativ för dig som gillar att bada bastu, här finns nämligen kalla pooler att doppa sig snabbt i. Hitta hit.

Ellery Beach House

Längst ut på Lidingö finns Ellery Beach House, där du både kan äta en god middag, sova över och boka en spabehandling. Hotell har dessutom bastu, relaxbäddar och inom- och utomhuspooler. Hitta hit.

The Nest

The Nest ligger på översta våningen i Downtown Camper by Scandic. Här finns utomhuspool, bastu, upplevelseduschar och DIY-behandlingar. Perfekt för dig som vill ha lagom mycket spa! Härifrån kan du dessutom se ut över hela Stockholm samtidigt som du får tid för återhämtning. Hitta hit.

Selma city spa

På åttonde våningen på Clarion hotell i hittar du Selma city spa. Här finns utomhuspool, lounge och bastu. Det finns ett begränsat antal platser för gäster som inte bor på hotellet, så se till att boka i tid om du inte vill sova över. Hitta hit.

Skepparholmen Nacka

Skepparholmen Nacka är ett mysigt spa som ligger precis vid vattnet. Här kan du vandra längst boo-leden, bada i utomhuspoolen och varför inte ta en tripp till gymmet efter ansiktsbehandlingen? Här finns också dag- och kvällsspa för dig som inte vill sova över. Hitta hit.

Spa att besöka över dagen i Stockholm

Ibland räcker det att bara komma iväg ett par timmar för att komma ner i varv. Då är det tur att Stockholm vimlar av mysiga och tillgängliga ställen där du kan basta, få spabehandlingar och bada i varma pooler. Här är några favoriter.

 • Centralbadet
 • Elements Spa
 • Sparadiset
 • Sturebadet
 • Stockholms spa & hälsostudio

Centralbadet

Centralbadet är en personlig favorit där man alltid kommer hem nöjd och belåten. Här finns flera behandlingar att välja mellan och ett stort utbud av både bad och bastu – med allt från krisallbastu med ljudterapi till mer traditionell bastu med aromaterapi. Hitta hit.

Elements spa

På Elements spa på södermalm finns det både yogapass, behandlingar och bastubad att njuta av. En perfekt plats för dig som letar efter en lugn plats mitt i centrala Stockholm. Hitta hit.

Sparadiset

Sparadiset har flera anläggningar runt om i Stockholm: På Kungsholmen, Östermalm och Södermalm. Med avdelningar inspirerande från olika länder kan du till exempel prova på att vistats i Fiji-spaavdelningen eller varför inte Maldiviernas spaavdelning?

Sturebadet

På Sturebadet i centrala Stockholm kan du koppla av i en 29 grader varm bassäng eller vila ett tag i aromarummet. Efter ett gruppträningspass kan du efter ditt turkiska bad slappna av i både ång-och torrbastun. Hitta hit.

Stockholms spa & hälsostudio

Letar du efter en romantisk spaupplevelse med din partner eller en mysig aktivitet med en vän? Då är detta det perfekta stället. Här kan du välja mellan att få en alg- eller lerbehandlingar, eller varför inte en kroppsskrubb? Hitta hit.

Spa som passar även på vintern

Det kanske inte är jättemysigt att flyta runt i en utomhuspool om det spöregnar. Av de ovanstående alternativen passar dessa spa i alla väder; Stockholms spa & hälsostudio, Sturebadet, Elements spa, Centralbadet och Sparadiset. Glöm inte att budgetvarianten av ett spa inte heller är helt fel. Mys till det lite extra på hemmaplan med tända ljus och ett lyxigt bubbelbad. Läs mer och hur du får till bäst hemmaspa här.

Artikel av: Hedvig Spångmark och Frida Olheden

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.