in

Smarta mellanmål

bild 3
Smarta mellanmål

Strunta i godispåsen en gång för alla när suget sätter in. Satsa istället på bra mellanmål. VR tipsar om sina 6 favoriter just nu.

Mer

mat

Bär är nyttiga godsaker, fulla av vitaminer och mineraler.

Och där stoppade du handen ner i godispåsen. Igen. Och igen. Varför? Klockan var över tre och sötsuget närmast olidligt. Det enda ätbara som fanns var lite godis som skramlade i skrivbordslådan.

Men det finns bättre saker att stoppa i sig för att stilla hungern. Låt oss spola tillbaka bandet igen. Klockan är strax över tre och sötsuget sätter in. Istället för godiset väljer du något av de smarriga recepten nedan.

För dig på språng:

Ett kokt ägg
Koka upp ett gäng ägg och förvara dem i kylen. Dessa är perfekta som mellanmål. Proteinrika och håller en mätt länge.

En burk makrill
Makrill är en fet fisk, full av nyttiga fettsyror. Stoppa ner en plastsked i väskan så är du good to go.

Frukt och nötter
En liten påse osockrade och osaltade nötter är något av det godaste och smidigaste du kan ta med dig. Ät gärna en frukt till.

För dig som älskar choklad

Banan + kakaonibs
Kakaonibs, 100 % ren kakao, är ett smart alternativ när chokladsuget känns för svårt att bemästra. Dessa har en hög halt av antioxidanter och må bra-hormonet tryptofan. Kanongoda tillsammans med skivad banan. Ensamma är de lite beska.

För dig som vill bli mätt

Rågbröd + mager ost/kalkon
Bröd med surdeg och hela korn är inte bara nyttiga. De håller dig mätt länge. Toppa gärna med ett magert proteinrikt pålägg som kalkon eller 17%-ost.

bild 1

Smoothies är svalkande och mättande. Perfekt i sommar!

För dig som gillar sött

Fruktsmoothie
1 näve fryst mango (eller valfri frukt)
½ banan
sojamjölk (eller vanlig)
1 msk krossade linfrö
kanel

Mixa till lagom konsistens. Banan och mango gör smoothien söt, linfröna tillhör nyttiga fetter och mjölken protein. Kanel ger härlig smak och är bra för att dämpa sockret i blodet.