in

Sierskan svarar på läsarnas frågor

bild 2
Sierskan svarar på läsarnas frågor

VeckoRevyns sierska svarar på läsarnas frågor om framtiden! Ställ din fråga du också!

Mer

sierskan

Du har väl inte missat VeckoRevyns frågespalt – ”Fråga sierskan”? I varje nummer av VeckoRevyn spår sierskan Eva Eriksson hur din framtid kommer att bli. Spana in frågorna och Evas svar från senaste numret och ställ en fråga du också!

Vad känner han för mig?
FRÅGA: Innan jag skriver om det jag behöver hjälp med så måste jag bara säga att jag verkligen är fascinerad av personer som har en så stor och magisk gåva som du har!
Jag är helt galet förälskad i en kille som jag har känt i många år. Jag träffar honom ungefär en gång i veckan och de senaste gångerna har jag inte ens vågat gå fram till honom och säga hej, eftersom jag inte vet om han känner likadant som jag. Jag är galen i honom, jag får en kick varje gång jag ser honom, men som sagt så vet jag inte om han gillar mig på det sättet. Jag tänker på den här killen varje dag, jag tycker verkligen om honom! Tror du det någonsin kommer att bli vi? /Sofia, 17

SVAR: Killen du är så förtjust i är blygare än vad han visar utåt och det är därför det inte händer något mellan er just nu. Han är definitivt förtjust i dig! Han har dagdrömt om att du är hans flickvän. Ska ni lyckas bli ett par behöver ni kanske att några kompisar tussar ihop er, gärna på en fest. Då krävs det också att du är övertydlig, med vad du vill, så att han vågar närma sig. Han är rädd att göra bort sig, ge honom tid.

Kommer det att bli vi?

FRÅGA: Jag ska försöka fatta mig så kort som möjligt. Det är så att jag gillar verkligen en kille, jag kanske till och med är kär i honom. Vi går i samma skola och jag tog kontakt med honom för jag tyckte att han var snygg. Sen har vi börjat prata, alltså på datorn, och jag vill veta om han tycker om mig. Har han pratat om mig med sina kompisar eftersom jag ser att de också tittar på mig på skolan? Och: Kommer det att bli vi? /Minna, 18

SVAR: Ja, han kunde inte hålla tyst och har med stolthet förkunnat att ni pratar med varandra. Jag känner genast att flera av hans kompisar tänker ”den snygga tjejen” om dig så det är ett bra tecken och du behöver inte känna ett obehag när de tittar på dig. Alla är nyfikna på om ni ska lyckas bli ett par. Fortsätt bara vara glad och sprallig, som du brukar, så ror du hem ditt hjärtas önskan.

Vad ska jag välja för utbildning?

FRÅGA: Jag går andra året på gymnasiet och på min skola ska vi välja universitet i år. Saken är den att jag länge funderat på att välja internationella relationer, ett ämne jag är duktig på. Samtidigt älskar jag teater men har aldrig känt att jag har haft tiden för att kunna satsa på det. Nu har jag ju det, så vad ska jag välja? Ska jag satsa på mitt intresse och något jag får kämpa mer för att bli professionell eller det jag är duktig på och har lätt för? Jag tänker på detta dagligen och behöver hjälp. Kram. /Amanda, 18

SVAR: Ditt val faller förmodligen på internationella relationer. Det känns som att du kommer att nå riktigt stora framgångar inom detta yrke och i framtiden kommer du vara glad att du valde detta. Teatern skulle ge dig mycket oro och enbart jobb från och till. Du skulle kunna bli bra inom komedigenren men jag rekommenderar dig det första valet då det passar dig perfekt. Fortsätt gärna med teatern på sidan om dock.

Är det farmors närhet jag känner?

FRÅGA: Jag skulle bli så himla glad om du ville svara på en fråga jag har till dig. Min farmor gick bort för ett år sen ungefär, och hon stod mig mycket nära, det var något speciellt band mellan mig och min farmor, och väldigt ofta så har jag en känsla av att hon är med mig på något sätt, jag känner mig iakttagen trots att jag är helt själv.
Stämmer det som jag känner att hon ibland är hos mig när jag är ledsen? Och jag tänker ofta på om hon är stolt över mig, är hon det? Vid något tillfälle har jag fått en känsla av att hon blivit besviken på mig när jag gjort något lite onödigt, men hon vet väl om att jag inte menade något illa? Och kan du se om hon har det bra där hon är nu? Jag är mycket tacksam för svar! /Ida, 20

SVAR: Jag ser en kvinna från andra sidan som tittat till dig och hon visar mig bilden av hur hon såg ut i livet. Hon är bräcklig i kroppen och smal med krokig hållning och grått hår. Hennes ansikte är fårat av mycket rynkor men hennes ljusblå ögon ser pigga och klara ut. Hon visar sig i två stickade koftor, en rosa och en blå, med kjol och tjockare strumpbyxor. Hon säger inte mycket till mig mer än att hon tittar till dig. Jag får uppfattningen att hon inte innehar kraften att följa dig som skyddsängel eller ha invändningar i ditt liv. Men hon har sett det du gjort i livet.

Är vi menade för varandra?

FRÅGA: Jag har känt en kille, vi kan kalla honom Andreas, i snart fyra år. Vi träffades via en festsajt på nätet och började prata, fann varandra direkt. Han skulle dock göra lumpen då och jag träffade i samma veva en annan. Under de här åren har vi varit vänner, båda har haft andra och jag har till och med bytt stad för en kille som det tog slut med. Andreas är dock min allra bästa vän och har alltid funnits vid min sida, och det har alltid funnits något mellan oss men ingen har vågat agera på det. Nu har han åkt som soldat till Afghanistan och jag har börjat få andra tankar. Jag tänker mycket på honom och vi hörs några gånger i veckan. Han säger att han saknar mig, och jag saknar självklart honom! Han kom hem på en permis en gång, och då var vi ute på krogen, kysstes och höll handen hela vägen i taxin hem. Vi har pratat lite om att testa att dejta men nu har han sagt till mig att han är osäker på vad jag vill och att han är osäker i sig själv och inte vill såra mig. Jag blir tokig! Han är så långt borta och i ett land där han är soldat. Jag är så orolig och vill inget hellre än att vara hans. Eller känner jag bara detta för att han är bortrest? Kommer det att gå bra för honom där och kommer vi bli ett par? Och i så fall: Kommer det att vara mannen i mitt liv? /Kicki, 22

SVAR: Det är en jättefin kille du har där. Han behöver en kvinna som är öppen med sina känslor och som vågar tala om hur hon känner för honom. Han blir väldigt ”till sig” av söta kärleks-e-kort och kärleksmejl eller varför inte ett sött och personligt videoklipp? Han är definitivt intresserad, du måste bara ta tag i honom – och släpp honom inte!

Såhär ställer du en fråga till Sierskan

Forumlera din fråga och skicka med ett nytaget foto på dig själv. Fotot behöver Eva för att kunna koppla ihop energin med dig som person.
 
Mejla din fråga till [email protected] och glöm inte fotot!