in

Sex värsta jobbtabbarna

jessica oops
Sex värsta jobbtabbarna

Spana in misstagen du bara inte FÅR göra på jobbet! 

Mer

jessica oops

Allt går bra på jobbet – ända till du trampar i klaveret. Det är pinsamt, jobbigt och obekvämt. Vi har listat de sex värsta jobbtabbarna du kan göra – och självklart räknat ut hur du slingrar dig ifrån situationerna på allra bästa sätt…

1. Maila fel

Ett litet ”reply all” istället för bara ”reply” kan snabbt göra dig till en ofrivillig kändis på arbetsplatsen. Det det högst privata mailet du ämnat att skicka till pojkvännen eller tjejkompisen hamnar plötsligt i chefens och kollegornas mail.
Förudmjukelse kan bara vara början på problemet. Bitchiga kommentarer om chefer eller kunder kan skada företagets image och påverka affärsrelationer. 

Så reparerar du skadan! Skicka genast ut ett nytt mail där du förklarar att alla gör misstag och att du nyss gjort ett rejält ett. Alternativ två är att dra igång brandlarmet och snabbt som tusan radera mailet från allas inkorgar…

duff

Här gäller det inte bara att lipa åt datorn, Hillary Duff. Snabba puckar!

2. Inte vara förberedd inför ett möte

Det kan vara en kort briefing med kollegorna eller ett viktigt möte med en viktig kund. Du skulle ha varit förberedd, men på något sätt försvann tiden och nu vet du knappt vad mötet handlar om. Du bluffar dig igenom mötet och ger ett okunnigt och oseriöst intryck.

Så reparerar du skadan! Ursäkta att du inte hunnit läsa på och förbereda dig fullständigt. De flesta har överseende om man är ärlig. Låt den andre leda mötet framåt, lyssna noga på frågorna du får och försök svara. Be att få återkomma med information som du inte hunnit kolla upp. Alternativ två är att hålla tyst under hela mötet och skylla på strupkatarr.

katie victoria

Victoria! Vem som helst kan ju råka höra vad du viskar till Katie.

3. Skvallra

Du har hört världens smaskigaste skvaller. Vid kaffemaskinen kan du inte hålla dig längre och öser godbitarna över din kollega. Dessvärre står tjejen du skvallrat om precis bakom och har med all säkerhet hört precis allting.
En flygbiljett till Östra Uzbekistan är ett alternativ. Ett annat är att låtsas som om du inte observerat personens närvaro.

Så reparerar du skadan! Här finns det egentligen inget snyggt sätt att reparera på. Du skulle kunna låtsas som att du inte ser personen du nyss pratat om. Fast ännu hellre; Skvallra inte om andra kollegor på arbetsplatsen. Spara det till afterworken eller ännu bättre till tjejkvällen hemma.

lindsay

Lindsay på charmoffensiv på ett jobbmingel.

4. Bli överförfriskad på firmafesten

Du får i dig lite för mycket att dricka på företagets årliga fest och inser plötsligt hur sexig din chef är. Eftersom alla hämningar är som bortblåsa låter du honom eller henne självklart veta det. På måndag känns påfundet inte lika lyckat längre. 

Så reparerar du skadan! Leta upp chefen så fort som möjligt och be om ursäkt för ditt beteende. Alla kan göra pinsamma saker ibland och en ärlig ursäkt kommer man oftast längst med. Alternativet är att undvika chefen anställningen ut.

perez

”Perez med det rosa håret”

5. Glömma namn

Att glömma namn kan leda till många pinsamma situationer. Att glömma någons namn ger intrycket av att man inte bryr sig om personen. Speciellt pinsamt blir det om du ska introducera någon du mött ett par gånger för din chef. Ett trick är att be personen bokstavera sitt namn om du inte vill fråga igen efter tex. ett möte. Dels säger hon eller han sitt namn igen och du minns det lättare senare. Ett tips kan också vara att försöka memorera speciella drag eller en speciell frisyr och sedan sätta ihop det med namnet.

Så reparerar du skadan! Ett trick är att be personen bokstavera sitt namn om du inte vill fråga igen efter tex. ett möte. Dels säger hon eller han sitt namn igen och du minns det lättare. Ett tips kan också vara att försöka memorera speciella drag eller en speciell frisyr och sedan sätta ihop det med namnet. Men hamnar du i en pinsam situation är det nog en ärlig ursäkt som varar längst.

ashley fikar

Ashlee, för att din förkylning ska vara trolig måste du vira minst en halsduk runt halsen!

6. Sjukanmäla sig och bli upptäckt.

Alla blir någon gång frestade att ringa in göra en sjukanmälning. Problemet är att jobbet kan vara i fara om du gör detta flera gånger eller befinner dig alltför nära din arbetsplats. Du har ringt in på morgonen och meddelat chefen att du kräks som en galning. Nöjd med ditt dåd smiter du ut på stan för en fika med bästa vännen. Dessvärre är chefen på samma fik.

Så reparerar du skadan: En metod är att stenhårt hålla fast vid att du verkligen är sjuk, men att det nu känns något bättre. En annan idé är att säga att du är på väg till läkaren i detta nu, men att du hade så lågt blodsocker att du var tvungen att ha en brownie. Men kanske är det ändå bäst att, även här, be om ursäkt och försäkra chefen om att det aldrig ska hända igen.
Kanske bör du ställa dig frågan om du verkligen trivs på ditt jobb? I slutändan kanske det är det bästa som hänt dig.

Har du gjort en riktig jobbtabbe? Kommentera!