in

Så ska du gå för att slippa halka på is och snö (it ain’t pretty, men SÅ bra)

halka tips

Efter snöstorm kommer is och blask, och sedan is igen. Hur ska man egentligen gå för att undvika att göra världens vurpa? Mer

Förra veckans snöfall nådde stora delar av landet och trots att det var magiskt att titta på så fanns det också nackdelar med det. Dels blir det halt så fort snön har lagt sig kompakt, men det blir ännu halare nu när snön håller på smälta bort men temperaturen fortfarande ligger runt nollan. För många är vägen till skolan eller jobbet en ren isbana, och förutom att det är pinsamt och blött att trilla omkull så kan det också vara farligt och leda till skador.
yVLe0M5

Så, hur undviker man att ramla?

Gå som en pingvin, så klart!

giphy

Läkare i Tyskland, ett land som också har drabbats av mycket snö och iskalla temperaturer, har skickat ut ett meddelande om att människor genom att gå som pingviner minskar risken att ramla omkull och skada sig, rapporterar Reuters.

Anledningen till att det är ett effektivt sätt att gå på är att tyngdpunkten flyttas fram. Att gå som en pingvin innebär nämligen att man böjer sig lite framåt och på så sätt lägger tyngdpunkten på det ben man har framför sig. När man går som vanligt fördelas tyngdpunkten på båda benen, och man blir då mer sårbar för halka.

Det är inte särskilt snyggt, men fett värt!