in

Så mycket urin innehåller en pool egentligen (du vill inte veta!)

pool dragare

Vi är redan en vecka in på mars, vilket innebär att sommaren närmar sig med stormsteg. Sol, glass – och bad såklart! Men hur mycket kiss är det i den där poolen du chillar och tar selfies i egentligen? Svar: FÖR mycket! Mer

Vi vill inte avskräcka dig från att vilja svalka dig i poolen på badhuset i sommar, men har du funderat över hur mycket kiss som finns i en pool någon gång?

I en studie som publicerats i Environmental Science and Technology Letters samlade man prover från 31 olika bubbelpooler och pooler – och man hittade spår av urin i varenda en.

Enligt The Guardian fastställdes man det genom att mäta nivåerna på Acesulfamkalium, ett sötningsmedel som ofta används i bland annat lightdrycker, godis och glass. Acesulfamkalium är artificiellt och förekommer alltså inte i naturen, vilket gör att det passerar i våra kroppar oförändrat, och sedan hamnar i poolen.

I snitt hittade forskarna 30 liter urin i en pool med 416 500 liter vatten, och nästan 70 liter urin en pool med 833 000 liter vatten. Om du tyckte det var illa så kan vi meddela att bubbelpoolerna är ännu värre. Då de innehåller en mindre volym vatten innehöll den värsta bubbelpoolen tre gånger mer urin än den värsta poolen.

Sugen på att bada, någon?