in

Så kommer du igång med träningen

bild 14
Så kommer du igång med träningen

Friskare, gladare och piggare. Att träning är bra för välbefinnandet är knappast någon nyhet. Ändå är det så svårt att motivera sig själv ut i motionsspåret. Vi kartlägger motionsfällorna och hur du tacklar dem.

Mer

trana

Fälla: Sötsug klockan 15

Att sötsuget kommer krypande klockan tre på eftermiddagen, är du inte ensam om att uppleva. Faktum är att det är bevisat: 15.09 är det klockslag flest bryter eventuella dieter och frossar i sötsaker. Orsaken är enkel. Det var lång tid sedan vi åt sist, vi har varit uppe länge och tröttheten gör att fokus skiftar till enkla energikällor som godis.

Så tacklar du den: Gardera dig

Då klockan tre-suget överraskar lika lite som försenade tåg under vinterhalvåret, gardera gärna med frukt och lite nötter. Frukten smakar sött och ger fibrer, vilket bidrar till mättnadskänsla. Nötterna är en smart protein- och fettkälla.

Fälla: Du hinner inte från jobbet, hem OCH till träningen

Av alla saker som går att göra, känns att åka hem, packa träningsväskan och sedan pallra sig till träningen som det minst lockande.

Så tacklar du den: Gör det på morgonen

Vem säger att du måste åka hem från jobbet och sen till träningen? Packa väskan redan kvällen före och ställ den vid dörren, så du bokstavligen snubblar över den. Förvara mörkt bröd, kalkon och avokado på jobbet för mellanmål när arbetsdagen är slut. Efter träningen, då kan du åka hem.

Fälla: Roliga aktiviteter krockar med träningen

Shoppingtur med vännerna. En after work med spaningchans på snyggingen två skrivbord bort. En kväll där du blir ett med soffan framför tv:n. I princip allt som inte involverar träning verkar roligare än det där aerobicspasset du bokade in för några dagar sedan.

Så tacklar du den: Träningskompis

Varför inte slå två flugor i en smäll? Umgås medan ni tränar: gå en power walk och avsluta med en god, hälsosam frukost. En träningskompis minskar dessutom risken att ställa in i sista stund och gör det roligare att svettas.