in

Så fixar du årets bästa fest!

maridragare
Så fixar du årets bästa fest!

Dans, allsång eller rockiga trumsolon? VeckoRevyns Mari Wigren reder ut vilket partyspel som höjer stämningen och vilket som passar till just din fest!

Mer

Just Dance

1justdance

Nintendo Wii, 350 kr Ubisoft, 1-4 spelare.
Om Singstar och Lips framstår som förnedrande är det inget mot vad som följer dina första försök i Just Dance där alla kan se dina taffliga försök till dansmoves. Det finns en varierande uppsättning låtar att välja mellan och sen gäller det att imitera rörelserna som siluetten i spelet gör. Det finns en del att förbättra i spelet och jag hoppas på en förfinad uppföljare, men Just Dance är riktigt kul och kanske ännu roligare om du tittar på.
Passar bäst: Till alla storlekar av fester, men deltagarna får inte vara rädda för att bli lite svettiga.
Spana in spelet här!

Singstar

1singstar

Playstation2, 349 kr, Playstation3, 429 kr (utan mickar), Sony Computer entertainment, 1 – 8 spelare.
Har du inte tvingats greppa micken på efterfester och hemmapartyn tidigare så är nyårshelgen ett kanontillfälle att leva ut dina scendrömmar.  Du kan tävla i lag eller individuellt och har du dessutom en Eye-kamera till ditt Playstation 3 kan du spela in samtidigt som ni sjunger och sedan spela upp klippet (brukar vara hysteriskt kul att titta på i efterhand). Du kan även komplettera låtlistan och köpa direkt från Playstation Store.
Passar bäst: Till den stora festen där alla inte behöver delta, eller till den mindre festen där alla kan delta i två lag.
Spana in spelet här!

Lips

1lips

Xbox 360, 399 kr (utan mickar,) Microsoft Game Studios, 1-4 spelare.
Xbox motsvarighet till Singstar börjat sakta men säkert komma i fatt Playstations konsolsuccé och erbjuder fler spelval än bara tonsäker sång och trådlösa mickar. Däremot är onlinefunktionerna begränsade och det går till exempel inte att plugga in någon kamera, som i fallet med Singstar. Senaste skivan Number one hits är dock full av göttig dunka dunka och bör höja stämningen på vilket partaj som helst.
Passar bäst: Till tjejfesten där alla vill sjunga.
Spana in spelet här!

DJ Hero

1djhero

Finns till samtliga konsoler, Activision, 995 kr, 1 – 4 spelare.
Även om det inte är du som gör mixarna själv (de är redan lagda och klara att följa) är känslan i det lilla trådlösa mixerbordet riktigt skön. Dj Hero skiljer sig från de övriga sociala sång- och rytmspelen och bygger inte riktigt på samma delaktighet, du kan istället välja att stå ensam och scratcha medan resten av festens deltagare dansar till dina, förhoppningsvis, lyckade mixar. Låtlistan och mixarna imponerar och känslan av att vara Dj infinner sig på riktigt.
Passar bäst: Till den stora festen där inte alla vill hänga framför TV:n.
Spana in spelet här!

Buzz

1buzz

Playstation 2, 299 kr, Playstation 3, 449 kr, PSP, 399 kr, Sony Computer entertainment, 1 – 8 spelare.
Buzz har genom åren knoppat av sig och det finns nu över tio olika temaskivor. Nu finns allt från mer barnvänliga varianter till generell frågesport men även specialämnen som musik och kändisliv – frågesport i konsolformat är en succé. Du inleder med att välja vilken karaktär som ska representera dig under spelets gång och sen gäller det att svara snabbt och framförallt att svara rätt.
Passar bäst: Till parmiddagen där alla kan delta.
Spana in spelet här!

Scene it

1scene

Xbox 360, 129 kr (utan kontroller), Microsoft Game Studios, 1 – 4 spelare.
Om film är ett stort intresse kommer du att få mycket glädje av Scene it, som erbjuder frågesport med film från 50-talet och fram till i dag. Det gäller naturligtvis att svara rätt och ju snabbare du är desto mer poäng belönas du med. De filminspirerande pusslen är ett välkommet inslag och filmsnuttarna håller hög kvalitet, dessutom kan du mäta dina filmkunskaper online.
Passar bäst: till temafesten, kanske en maskerad med filmtema.
Spana in spelet här!

Band Hero

1bandhero

Finns till samtliga konsoler, 890 kr (inklusive trumset, gitarr och mikrofon), Activision, 1 – 4 spelare.
Gitarr, trummor, bas och mick – den magiska sammansättningen som gör mediokra partyn till en sprakande rockkonsert. Det kan vara lite svårt att veta vilket instrument som passar dig bäst, enklast är testa sig fram (trummor brukar anses som det svåraste att behärska). Efter att du och dina vänner har skapat era alteregon är det dags att välja instrument och svårighetsgrad, ett tips är att börja på en lätt nivå, över medium blir det genast väldigt snårigt. Det gäller sedan att ha en exakt tajming och bra rytmkänsla.
Passar bäst: Till förfesten (obs! risken är att ni aldrig når festen utan istället dröjer kvar vid trumsetet och guran) eller till efterfesten om ni har snälla grannar eller bor i hus.
Spana in spelet här!