in

Peppa inför hösten

dragare
Peppa inför hösten

Sommaren är på väg mot sitt slut och det är dags att börja förbereda sig för skolbänk och full fart på jobbet. Men frukta inte, VeckoRevyn hjälper dig att peppa inför hösten!

Mer

prutiner

Under sommaren blir det många sena kvällar, långa sovmornar  och bortglömda luncher – vilket kan vara underbart under en kort period. Men för att komma igång ordentligt till hösten behövs de fasta rutinerna mer en man kan tro.

Att somna, äta och vakna vid ungefär samma tidpunkt varje dag kan göra under för din psykiska hälsa. Det är framförallt sömnen som påverkas positivt då du vänjer dig vid att sova vid fasta tider. Med en regelbunden sömn får du mer energi till resten av dagen!

 

pordning

Anteckningsblock och pennor behövs både i skolan och på jobbet. Passa på att peppa dig själv genom att unna dig nytt nu när butikerna fylls på av söta, roliga och stilrena kontorstillbehör!

ordning

Lila anteckningsböcker från Ordning & Reda. Markeringspennor från Svanströms. Rosa anteckningsbok och kalender från Akademibokhandeln.

pnut

Skolbänk och kontor är ofta förknippat med många timmar inomhus, trots fint sensommarväder. Ta till vara på den tid du kan vara utomhus. Ta med lunchlådan ut till närmaste park, ta en promenad med en vän på eftermiddagen och tag med dig läxorna ut i trädgården.

Solen fyller ditt dagliga D-vitaminbehov och ljuset får dig att må bättre mentalt.

Kom ihåg! Solkrämen behövs alltid när det vankas sol och bad.
 

pplanera

Visst, det är alltid roligt och spännande att vara spontan. men just när hösten kommer igång och du ska börja få fritiden att fungera ihop med jobb eller plugg slipper du mycket stress genom lite planering.

Dela upp din kalendervecka i två sektioner – en för plugg/jobb och en för fritid. För att få en snabb och bra översyn över din kalendervecka ska du använda dig av två olika färger på pennan i plugg-/jobbsektionen. Den ena färgen använder du när du skriver upp deadlines och event som har med skolen/jobbet att göra. Den andra pennan används till planering – med den skriver du alltså upp vilken dag du till exempel ska börja plugga inför en tenta eller kontakta en jobbkontakt.
 

kalender

Med den här tekniken får du en snabb överblick över vad du har framför dig och vad som måste förberedas. På så sätt kan du lättare planera din fritid efter vad du har att göra – så slipper du dubbelbokningar och tokstressiga dagar.

pmal

För många blir vardagen lättare då man har ett mål att sträva efter. Du vill kanske klara av att jogga den där löprundan utan vilopauser, komma väl förberedd till varje lektion, lyckas med att bara äta godis på lördagar eller jobba på din sociala förmåga och få en ny bekant på arbetsplatsen? Lista dina mål och belöna dig själv med något du tycker om när du uppnår dem!

Kom ihåg! Knuffa bort prestationsprinsessan inom dig och sätt inte upp för många och stora mål, för då byts den peppande effekten som eftersträvas snabbt ut mot stress.