in

På stan: Värsta sommarjobbet

bästa sommarpratare 2020 arkiv
Bild: Henry Be / Unsplash

Det finns jobb som man är glad om man slipper. Veckorevyn.com gav sig ut på stan och frågade folk om deras värsta sommarjobb!

Mer

”Sålde läsk på amfiteater”

6j

Matteo Ridolfi, 28 år från Verona i Italien.

Vilket är ditt värsta sommarjobb?
– Jag sålde läsk och vatten på en amfiteater i Verona. Jag var 16 år och gick runt i timmar i värmen och frågade om folk ville köpa läsk…

”Kapa skrot för hand”

Hanna Thulin, 20 år från Ekerö

Vilket är ditt värsta sommarjobb?
– Jag och en kompis kapade skrot åt hennes kompis pappa. Jag var 12 år och vi kapade skrotet för hand med någon maskin till hjälp. Det var väldigt smutsigt och tungt arbete, inget för små tjejer.

”Hela dagar i stekos och gassande sol”

2j

Michelle Öberg, 20 år från Stockholm

Vilket är ditt värsta sommarjobb?
– När jag var 17 år stekte jag hamburgare i ett gatukök på sommaren. Vi som jobbade hade väldigt roligt ihop, men det var inte så kul att stå i stekos och gassande sol hela dagarna. Jag luktade korv och hamburgare.

”Lastade av 10-20 ton kött varje dag”

3j

Daniel Thomasson, 25 år från Stockholm.

Vilket är ditt värsta sommarjobb?
– Jag jobbade på ett fryslager en sommar. Det var strålande sol ute och jag stod inomhus och lastade ur 10-20 ton kött ur containrar varje dag.

”Jag hade 3000 gravar att ta hand om”

1j

Anna Wikberg, 20 år från Stockholm

Vilket är ditt värsta sommarjobb?
– När jag var 15 år så jobbade jag på Skogskyrkogården i Stockholm. Jag gick helt själv och fick ta hand om 3000 gravar. Jag började sju varje morgon, hade ingen att prata med och gjorde inget annat än att jobba den sommaren.

”Sålde glass i en apdräkt!

7j

Tom Krause, 30 år från Hamburg

Vilket är ditt värsta sommarjobb?
– Jag var 17 år och sålde glass på stranden i Hamburg iklädd en apdräkt. Det var väldigt varmt, men jag fick en hel del uppmärksamhet!

”Körde hö i 30 graders värme”

4j

Marie Fornegård, 30 år från Östra Frölunda.

Vilket är ditt värsta sommarjobb?
– En sommar när jag var 14 år körde jag hö i 30 graders värme. Jag var tvungen att ha en massa kläder på mig och stå i en hövagn och ta emot balar.

”Klistra igen flera tusen kuvert!

5j

Victor Engberg 20 år från Tullinge

Vilket är ditt värsta sommarjobb?
– Jag hade mitt första sommarjobb när jag var 16 år. Då fick jag sitta med flera tusen kuvert och stoppa i papper, klistra igen kuverten och sätta på frimärken.