in

Ooops… Så mycket bakterier innehåller din vattenflaska i plast (diska den NU!)

mona lisa and mat hatters

Din vattenflaska är tyvärr inte så fräsch som du kanske tror! Mer

Att återanvända flaskor är grymt bra för miljön, och att investera i en fin plastflaska istället för att köpa vatten är verkligen bra! Men…glöm inte att du också måste ta hand om din vattenflaska på ett bra sätt.

Huffington Post rapporterar om en ny studie som visar att en vattenflaskor som inte diskats ordentligt på några veckor är en riktig bakteriehärd. Hela 300 000 bakterier per kvadratcentimeter hänger runt i din otvättade vattenflaska. Men är det mycket eller lite? Jämförelsevis kan man säga att en använd leksak som används av husdjur innehåller 3000 bakterier per kvadratcentimeter.

SCAT Water Bottle

Hur gör man då för att rengöra en vattenflaska i plast på bästa sätt? Att diska den i diskmaskin är inget bra alternativ, det är en sak som är säker. Genom att göra det så riskerar man att plastpartiklar löses upp inne i flaskan och blandar sig med ditt vatten. Dricka plast? Nej, tack!

Använd istället varmt vatten, diskmedel och en diskborste som är smal och anpassad för just flaskor och vaser för att rengöra din vattenflaska, minst en gång i veckan!

Om du vill vara absolut säker på att vattnet du dricker är rent och fräscht så är det en bra idé att investera i en vattenflaska i glas eller metall, dessa går också att diska i diskmaskin och dessa material är inte lika attraktiva för bakterier.

—————————————————————

Följ Veckorevyn på instagram för inspiration, skratt, nyheter och tävlingar!

screen shot 2018 06 27 at 09 39 53