in

Ny studie visar – det finns inget ”normalt” utseende på vulvan

vulva

Har du någon gång oroat dig över om din vulva ser ”normal” ut? Mer

Många med vulva har nog någon gång undrat om deras ser ”normal” ut. Och precis som med andra kroppsdelar man kan ha komplex för, kan man såklart ha det för ens vulva med. Att det blivit allt vanligare att plastikoperera sin vulva talar sitt tydliga språk.

Jag tror många av oss vet innerst inne att alla kroppar ser olika ut, och alltså är allas kroppar lika ”normala”. Men, det betyder naturligtvis inte att man fortfarande kan ha komplex eller oroa sig över sin vulvas utseende.

LÄS OCKSÅ: Vi skriver ”fitta” för att vi menar ”fitta” – inte ”vagina/vulva/slida/underliv”

Men, i en ny studie (och den största vulva-studien i sitt slag) slår man fast att det inte finns någon ”normal” vulva, skriver Cosmopolitan UK.

Forskare vid Lucerne Cantonal Hospital i Schweiz har studerat vulvorna hos 657 kvinnor, mellan 15 och 84 år gamla. Mått har tagits under två år, på allt från längden på de inre och yttre blygdläpparna, till avståndet mellan klitoris och urinröret.

Resultaten då? Till exempel var vissa kvinnors inre blygdläppar 5 millimeter, medan andras var 100 millimeter. Och när det kommer till yttre blygdläppar var vissa 80 millimeter medan andra var 180 millimeter. Kvinnornas klitoris var allt från 0,5 millimeter till 34 millimeter. Resultaten var alltså så varierande att forskarna inte hade något annat val än att dra slutsatsen att det inte finns något normalt när det kommer till vulvor. Härligt va?

LÄS OCKSÅ: 15 saker du (förmodligen) inte visste om din fitta