in

Ny studie: De flesta människor kommer drabbas av psykisk ohälsa någon gång i livet

psykisk ohalsa dragare

Det är vanligare att utveckla psykisk ohälsa än att inte göra det. Mer

Att det finns ett stigma kring psykisk ohälsa är ingen nyhet, och trots att det stigmat försvinner mer och mer så finns det fortfarande kvar. Nu visar dock en ny studie att majoriteten av oss kommer utveckla en psykisk sjukdom någon gång under livets gång.

I studien följde forskare en generation från en stad på Nya Zeeland, från födsel till medelåldern. Forskarna checkade in med deltagarna regelbundet för att kolla efter tecken på en diagnostiserbar psykisk sjukdom, och resultaten visar på en utbredning av psykisk ohälsa.

Över 80 procent av deltagarna utvecklade en psykisk sjukdom någon gång under studien, medan bara 17 procent av deltagarna var helt friska psykiskt under hela perioden. Forskaren Aaron Reuben sa till Scientific American att de som aldrig upplever psykisk ohälsa är de som sticker ut.

”Vår studie visar att du är mer trolig att uppleva psykisk ohälsa än du är att utveckla diabetes, få en hjärtsjukdom eller någon form av cancer – sammanlagt”, skriver Reuben.

Den här forskningen är superviktig. Det är en påminnelse till de som lider av psykisk ohälsa att det inte är något att skämmas över, och att man ska se till att be om och söka den hjälp man behöver och förtjänar.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss