in

Maxa festivalen

dragarefestival
Maxa festivalen

Snart är det dags att dra i väg på festival! VeckoRevyn ger dig tipsen som hjälper dig att överleva årets kanske bästa dagar – med både looken och hjärncellerna i behåll!

Mer

Packa rätt

festival

Att packa smart betyder inte bara att du bör ha med dig både gummistövlar och vanliga gympaskor. Inte heller betyder det att du ska tro att det garanterat är bikiniväder hela veckan. Sådant förstår du nog redan. Verkligt smart packning i festivalsammanhang, förutom självklarheter som kläder för alla väder, sovsäck, tält, solstol, kontanter och stereo, är följande:

1. Presenning – det känns smått kasst när budgettältet ligger som en säckig påse i ditt ansikte efter att regnet har trängt in i tyget. Ett vattentätt tält är en lyx, att ha med sig en presenning är ett snilledrag.

kondomer

Säkert sex är bra sex!

2. Kondomer – okej, alla ligger inte runt på festivaler. Men bjuder du hem en karl till tältet är kondomen den sak som förebygger total ångest dagen efter. Att få klamydia eller barn efter en festivalhelg … hm.

3. Avsminkningsservetter – missa inte! Inte om du har tänkt sminka dig då och då och inte om du inte vill betala för att duscha varje dag. Våtservetter för intimhygien och avsminkningsservetter är grejen, kanske en av världens bästa uppfinningar i festivalsammanhang. De är billiga, finns i livsmedelsbutiker och är mycket härligare att använda än de där kallvattenkranarna på området.

barnvagn

Du kanske inte behöver en i guld, men en barnvagn kan vara praktiskt.

4. Barnvagn – alla super tack och lov inte ner sig under festivaler, men att gå en vända till systembolaget är vanligt. De som har med sig en liggvagn där tyget har tagits bort, kan skatta sig lyckliga. Det här är ett perfekt fordon för så väl mat- som alkoholtransport. Naturligtvis är det, med tanke på köer, smartast att köpa så mycket som möjligt i förväg och inte i själva festivalstaden.

5. Solskydd
– förträng inte att du kan bränna dig. I början av sommaren blir vi ofta så där onödigt upphetsade över tanken att vi kommer att bli bruna. Stopp! Hela vuxennecessären med solskydd, plåster och värktabletter bör tas med.

dricka

Gör som Heidi Montag – drick mycket vatten!

6. Vattendunk – stackars dem som inte har något att fylla vatten i under varma sommardagar.

Håll igång smart

Att gå omkring berusad i mörkret bland andra fulla personer är inte ultimat, och det är inte ovanligt att partajen drar igång direkt efter frukost, om ens frukost finns på kartan. Festivalliv kan vara hårt. Gör så här:

mat

1. Matvett. Ät ordentligt. Dricker du alkohol, gör det inte på tom mage.

2. Drick rätt. Varannan öl, varannan vatten är något att leva efter när du festar. Du behöver inte öla loss bara för att du är på festival. Du har ofta roligare om du är klar i huvudet, och framförallt om du kommer ihåg kvällen efteråt.

omfamning

Ha alltid en nära vän till hands.

3. Gå inte ensam. Spring inte runt ensam ens om du är skiknykter. Även om festivaler brukar vara glada och relativt fredliga platser är det tyvärr alltid någon som råkar ut för ett av de sällsynta rötäggen. Tänk till innan du går in i skogen ensam för att kissa. Är det verkligen så jobbigt att stå i bajamajakön?

4. Planera.
Pricka för de band du ska se. Ett spelschema är a och o. Festivalområdena är ofta stora och det är lätt att glömma bort tider på grund av en rolig pysselhörna eller en spännande fotbollsmatch där tio nakna killar kickar boll.