in

Lider du av migrän? Då kanske den här piercingen kan bota din smärta!

daith piercing huvudvark

Har du kronisk huvudvärk eller lider av migrän? Då kan det hända att en daith-piercing kan vara lösningen på dina problem. Mer

I flera år har det varit snack från och till om att en daith-piercing kan hjälpa de med kronisk huvudvärk eller migrän. En daith-piercing placeras en bit in i hörselgången, och förutom att vara riktigt snygg kan den förhoppningsvis göra nytta också.

Att daith-piercingen kan hjälpa mot huvudvärk grundar sig på att det är samma tryckpunkt som akupunktörer riktar in sig på för att bota kronisk huvudvärk. När akupunktörer sticker in nålar öppnas blodkärlen upp runt nålen och blir större, vilket tillåter en ökning i blodflödet till just det området.

I en studie från 2012 analyserades nästan 18 000 patienter och doktorer från universitet och sjukhus i England, USA och Tyskland. Resultaten visade att akupunktur var dubbelt så effektivt som mediciner och övningar för att bota kronisk huvudvärk, skriver Metro UK.

”Principen är att piercingen härmar akupunktur genom att träffa en tryckpunkt, som lättar trycket i patientens huvud. Genom att göra det på samma sida som mest migrän uppstår, är tanken att hjälpa till att minska omfattningen av migrän i området”, skriver Migraine Relief Center på sin hemsida.

Kronisk huvudvärk och migrän påverkar alla olika, och det är svårt att säga om en daith-piercing kommer hjälpa just dig. Om du inte vill pierca dig direkt, eller alls, kan du testa akupunktur och se om det kan lindra din smärta.

Den 21 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day i Stockholm, en mode- och skönhetsfestival som vänder sig till alla som är mode- och skönhetsintresserade. LÄS MER OCH BOKA HÄR.